به گزارش رکنا به نقل از سایت انتخاب، مسأله آب تهران همواره مورد بحث میان کارشناسان شهری بوده است. حالا تهران با جمعیتی عظیم و منابع آب اندک مواجه است که بحرانی شدن این موضوع حتی به نشست خبری رئیس جمهور هم کشیده شده است. آب تهران در صورت افزایش جمعیت با چالشهای اساسیتری مواجه میشود که آینده شهر را بیش از پیش به خطر میاندازد.
بر این اساس با عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور گفتگو کردیم، که در ادامه مشروح آن را می خوانید:
گفته شده است تهران توانایی بارگذاری جمعیت بیشتر را ندارد، تهران به اندازه چند میلیون نفر توان آبی دارد؟
بزرگزاده: منابع آبی خود تهران صرفاً محدود به چند رودخانه کوچک همانند کن و تجریش و نیز منابع آب زیرزمینی است. پتانسیلهای آبی تهران اجازه استقرار جمعیت کثیر را نمیدهد و برای حل مشکل تأمین آب شرب آن از دهههای پیش، انتقال آب از محل سدهای کرج، لتیان و ماملو و سایر طرحهای انتقال بین حوضهای همانند لار و طالقان در دستورکار قرار داشته و اجرا شده است؛ بنابراین خود تهران منابع آب محدود و ناچیزی برای تأمین آب شرب دارد.
تهران تا چه حد مشکل ناترازی آب دارد؟
بزرگزاده: بسیار زیاد. از سالهای دور مجبور شدیم از حوضههای مجاور آب را به تهران منتقل نماییم و این انتقال آب موجب تشویق سکنی گزییدن جمعیت در این محدوده شده است و با حفظ و تداوم وضعیت فعلی، تأمین آب این جمعیت رو به رشد مسأله همیشگی میباشد.
در روند ۵ سال پیشرو، وضعیت آب تهران چگونه خواهد بود؟
بزرگزاده: وضعیت آب تهران در ۵ سال پیش رو سخت و شکننده خواهد بود. اگر روند افزایش جمعیت در شهر تهران کنترل نشود، با توجه به محدودیت منابع آب، به سختی میتوان پاسخگوی تأمین آب شرب باشیم و حتماً به مدیریت مصرف نیاز خواهد بود.
منابع آبی تهران از کجا تأمین میشود؟
بزرگزاده: آب شرب تهران علاوه بر منابع آب زیرزمینی از محل ۵ سد کرج، لار، طالقان، لتیان و ماملو تأمین میشود.
کیفیت آب تهران در هر منطقه چرا متفاوت است؟
بزرگزاده: چندان متفاوت نیست. به هر حال آب شرب در قالب استانداردها تأمین میشود. واقعیت این است که از منابع آب مختلف در شرق و غرب استان و آبهای زیرزمینی تأمین میشود و خود این موجب تغییراتی در کیفیت آب در مناطق مختلف میشود.