راهنمای خرید کفش استاندارد

بیتوته سه شنبه 03 مهر 1403 - 14:37

راهنمای خرید کفش استاندارد



كفش,مدل کفش,خرید کفش

کفش جدای از زیبایی باید با دوام و راحت هم باشد

 

همه نکات در مورد خرید کفش:

انتخاب کفش مناسب:

کفش مهم ترین پوشاکی است که سالیانه برای خرید آن هزینه می‌شود. پای انسان، قلب دوم بدن اوست و مسلماً کفش هم به عنوان محافظ قلب دوم بدن، باید به اندازه کافی پا را از خطرات و آسیب‌های احتمالی مراقبت کند.

 

اما اگر کفش که خریده شده است، مناسب پا نباشد و به اصطلاح بعد از مدتی راه رفتن با کفش پاشنه پا، قوزک پا و یا زردپی پا درد بگیرد و آسیب ببیند. انتخاب کفش مناسب می‌تواند جلوی تمام این اتفاقات را بگیرد.

 

كفش استاندارد:

یك كفش استاندارد، سه مشخصه بارز دارد

* کفش استاندارد باید جنس خوب داشته باشد.

* پاشنه استاندارد کفش بسیار مهم است.

* قالب و پنجه کفش باید استاندارد باشد.

 

اجزای کفش:

انواع کفش,کفش,خرید کفش

بهترین رویه برای كفش، همان رویه چرم طبیعی است

 

- رویه کفش: رویه بیشتر كفش‌های موجود در بازار، از دو جنس مختلف است. آنها یا رویه‌ای از چرم طبیعی دارند یا از پلاستیک و چرم مصنوعی تهیه می ‌شوند. به تازگی هم بعضی از تولید كنندگان كفش، اقدام به زدن اسپری بوی چرم طبیعی به چرم‌های مصنوعی كرده و خریداران را در انتخاب کفش با مشكل مواجه می‌ كنند.

 

چرم طبیعی، به علت دارا بودن منافذ طبیعی در بافتش، امكان تبادل هوا میان بیرون وداخل كفش را فراهم آورده و به اصطلاح، باعث تنفس پا می ‌شود. به همین دلیل ساده، بهترین رویه برای كفش، همان رویه چرم طبیعی است. رویه مصنوعی کفش به علت عدم تبادل هوا، باعث بوی بد پا و عرق كردن بیش از حد آن می ‌شود.

 

- زیره كفش : زیره كفش‌های موجود در بازار دو نوع است.

1. زیره پی او(po)

.2زیره پی ‌وی ‌سی (pvc)

 

1. زیره‌های کفش po، نسبت به pvc سبك ‌تر، راحت‌ تر و در برابر سایش مقاوم‌ تر بوده و دوام ‌شان بیشتر است. ظاهر این زیره‌ها، توپُر بوده و در حالت خم كردن، انعطاف‌ بیشتری دارند.

 

در هنگام خرید کفش، باید به این نكته دقت كرد كه كف زیره نباید صاف باشد، بلكه باید آج ‌دار بوده تا از لیز خوردن جلوگیری كند. توجه به استانداردهای پنجه كفش در انتخاب آن بسیار مهم است.

 

  بیشتر بخوانید: مدل کفش مردانه 

 

- قالب ‌بندی کفش:

از نظر قالب ‌بندی، فضای پنجه كفش باید طوری باشد كه به انگشت‌های پا فشار وارد نكند. كفش‌هایی كه پنجه آنها باریک است، باعث می ‌شوند، انگشت‌های پا در كفش روی هم بیفتند. این كفش‌ها، انگشتان پا را تحت فشار قرار داده و آنها را بد فرم می ‌كنند. این امر در خانم‌ها شایع‌تر است. به طوری كه انحراف شست پا در خانم‌ها، 9 برابر آقایان است.

 

تنه كفش:

پوشيدن کفش نامناسب، تنگ و پاشنه بلند فقط به پاها آسيب نمي‏رساند، بلکه به زانو، کمر، استخوان‏هاي ستون فقرات و لگن هم آسيب وارد مي‏ کند.

 

مورد بعدی تنه كفش است كه در واقع چارچوب روی كفش بوده و دور پا را دربرمی ‌گیرد، كفش هم باید به راحتی در برابر فشارهای وارده، مقاومت كرده و شرایط آناتومیكی پا را حفظ كند. علاوه بر فاكتورهای استاندارد مربوط به جنس و ساختمان كفش، فاكتورهای دیگری نیز درباره خود افراد، صدق می ‌كند كه به همان اندازه اهمیت دارند.

 

- فرم کف پا:

کف پای افراد معمولاً به 3 شکل دیده می شود.

 كف پای قوس دار: اگر نواری باریك، پنجه پا و پاشنه را به هم وصل كند احتمالاً شما كف پای قوس دار دارید و از این رو مستعد پیچ خوردگی پا هنگام راه رفتن هستید.

 

همیشه به دنبال خرید كفشی باشید كه كفی مناسبی برای پوشش دادن قوس کف پای شما داشته باشد و یا از كفی مناسب برای پای خود استفاده كنید.

 

• كف پای معمولی: اگر نواری كه پنجه و پاشنه پا را به هم وصل می كند، پهنای معمولی داشته باشد می توان كف پای شما را ایده آل دانست و این بدین معنی است كه پای شما استعداد پیچ خوردگی به سمت داخل یا خارج را ندارد. یك كفش خوب و معمولی انتخاب مناسبی برای شماست.

 

• كف پای پهن: در این نوع كف پا خیلی كم قوس وجود دارد و اغلب پاشنه ی پا، تحت فشار شدید قرار می گیرد. این افراد معمولاً هنگام راه رفتن دچار پیچ خوردگی داخل پا می شوند. پس نوعی از كفش را انتخاب كنید كه شست پای شما را به خوبی حمایت كرده و تحت فشار قرار ندهد.

 

• خطر کفش ‏های پاشنه بلند: گاهی وقت‏ها خانمها با پوشيدن يک کفش پاشنه بلند آن قدر از بلند قد شدن کاذب و موقت احساس رضايت مي‏ کنند که يادشان مي‏رود پوشيدن اين کفش ممکن است به سلامتي شان آسيب برساند.

 

ضمن اينکه پوشيدن کفش نامناسب، تنگ و پاشنه بلند فقط به پاها آسيب نمي‏رساند، بلکه به زانو، کمر، استخوان‏هاي ستون فقرات و لگن هم آسيب وارد مي‏ کند.

 

وقتي شما کفش پاشنه بلند می ‏پوشيد، کمر برای جبران فشار وارد شده به پاها، قوس زيادي به خود مي‏ گيرد و از حالت طبيعي خارج مي‏ شود. در اين حالت فشار زيادي به ديسک‏هاي بين مهره‏اي ستون فقرات و مفصل زانو وارد مي ‏شود. مقدار اين فشار به ارتفاع پاشنه ی کفش بستگي دارد و هر چه پاشنه کفش بلندتر باشد، فشار بيشتري به عضلات، استخوان‏ها و مفاصل وارد مي‏ شود.

 

در مقايسه با کفش‏ های پاشنه کوتاه، کفشی با پاشنه‏ای حدود 2/5 سانتي ‌متر 22 درصد، کفشي با پاشنه 5 سانتي ‌متر 57 درصد و کفشی که پاشنه 8 سانتي ‌متري دارد 76 درصد به ديسک‏هاي بين مهره‏اي و زانو بيشتر فشار وارد مي‏ کند.

 

 کفش‏هاي پاشنه بلند، عضلات پشت ساق پاها را فشرده و منقبض مي ‏کنند و عمليات خون‌رساني در اين عضلات را مختل مي‏ کنند. همچنين کفش‏هاي تنگ و پاشنه بلند پوست پا را از حالت طبيعي خارج کرده و پس از مدتي آن را ضخيم کرده و پينه ايجاد مي‏ کنند. پينه ‏هاي پا، اغلب دردناک بوده و پا را بد شکل مي ‏کنند.

 

راهنمای خرید کفش:

اما چه نکاتی را باید در مورد خرید کفش باید دقت کرد که به ترتیب آنها را بررسی می‌کنیم.

 

1. جنس کفش

کفش چرمی باعث می‌شود که پای انسان کمتر عرق کند

 

برای کسانی که عاشق کیفیت کفش هستند، کفش چرم انتخاب ایده آل است. بهترین جنسی که می‌توان از آن کفش تولید کرد، همین چرم است. کفش چرمی باعث می‌شود که پای انسان کمتر عرق کند. با دوام تر است و با واکس زدن، بسیار براق و زیبا می‌شود. در نتیجه انتخاب اول همه کفش چرم است.

 

اما کفش چرم، قیمت بالایی دارد، برای همه کار مناسب نیست و صرفاً بهتر است برای برنامه‌ها و مهمانی‌های رسمی از کفش چرم استفاده کرد. برای برطرف کردن این مشکل بهتر است، چند مدل کفش با متریال‌های دیگر هم استفاده کرد. بدترین نوع کفش، کفش ‌های پلاستیکی هستند.

 

این مسئله مخصوص کفش ‌های ورزشی نیست. کفش ‌های ورزشی هم از پلاستیک در خود استفاده می‌کنند. اما کفش ‌های غیرچرم که تمایل دارند ظاهر چرمی داشته باشند، از جنس پلاستیک استفاده می‌کنند. بزرگترین آسیبی که می‌توان به پا وارد کرد، استفاده از کفش ‌های پلاستیکی است.

 

کفش ‌های کتانی و پارچه ای، بهترین گزینه برای پوشیدن هستند. وزنشان کمتر است و در هنگام پیاده روی و کارهای مشابه، بدن و پا را خسته نمی کند.

 

2. پاشنه کفش

خرید کفش,کفش,کفش پاشنه بلند

کفش پاشنه بلند باعث می شود پا راحت تر پیچ بخورد

 

کمردردها و دردهای پا، تا حد زیادی به پاشنه کفش بستگی دارند. پاشنه کفش بلند باعث می‌شود که پا راحت تر پیچ بخورد. ممکن است در یک مهمانی ساده اتفاقی برای شما نیافتد، اما بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، کفش پاشنه بلند باعث کمردرد، پادرد، انحراف کمر، انحراف شست پا و بیرون زدن استخوان کناری پا خواهد شد. انگشتان کم کم روی هم سوار می‌شوند و  کم کم شکل و فرم پا تغییر می‌کند.

 

پاشنه کفش بهتر است کمتر از یک سانت پاشنه داشته باشد. در این صورت، پا حالت متقارن و متعادلی به خود می‌گیرد. کم تر برای حفظ تعادل به انگشت‌های جلو فشار وارد می‌کند و باعث می‌شود که کمر نیز تلاش کمتری برای ثابت نگه داشتن و راست ایستادن بکند. 

 

برای آزمایش این موضوع بهتر است کمی روی پنجه‌های پای خود راه بروید. بعد از مدتی احساس درد شدید در انگشتان و سینه پا ایجاد می‌شود که با گذاشتن پاشنه پا روی زمین، این فشار قطع می‌شود. کفش پاشنه بلند هم چنین فشاری به پا وارد می‌کند.

 

3. ساق کفش

کفش بچه گانه,کفش,خرید کفش

برای کودکان بهتر است از کفش ساق بلند استفاده کرد

 

بیشتر کفش ‌های مرسوم در بازار دارای ساق نیستند. به دلیل این که هزینه اضافه بر گردن تولید کننده خواهد گذاشت و معمولاً هم خریداران به داشتن ساق پا توجهی نمی کنند. ساق کفش باعث می‌شود که کفش سخت تر پوشیده شود و حالت پایین شلوار را بدفرم نشان بدهد.

 

بیشتر کسانی که از کفش ساق بلند استفاده می‌کنند، این کفش را برای ورزش و پیاده روی زیاد استفاده می‌کنند. زیرا در خستگی پا، باعث جلوگیری از پیچ خوردن و انحراف پا می‌شود. یا اگر هم برای کفش رسمی از کفش ساق بلند استفاده می‌کنند، کفش را با دامن یا لباس مجلسی استفاده می‌کنند که قرار نیست شلوار روی آن را بگیرد.

 

برای کودکان بهتر است از کفش ساق بلند استفاده کرد. زیرا کودکان هنوز برای راه رفتن، نیاز به مراقبت از پاهای خود دارند و زودتر خسته می‌شوند.  بنابراین اگر از کفش ساق بلند استفاده کنند، دیرتر خسته  می‌شوند و کمتر احتمال آسیب دیدگی پاهای کوچکشان وجود دارد.

 

نكاتي در مورد نگهداری كفش

خرید کفش,کفش,نگهداری كفش

واكس زدن کفش ها باعث می شود تا كفش شما هميشه نرم و انعطاف پذير باشد

 

1. كفش های نو را كه براي اولين بار می خواهيد استفاده كنيد فقط به مدت ده دقيقه در روز  بپوشيد تا حالت اصلي و زيبايي اوليه كفش برای مدت زيادی حفظ شود.

 

اين يكي از مهمترين عوامل حفظ زيبايی ظاهر كفش و نيز بالارفتن مدت زمان عمر كفش مي باشد كه متاسفانه در كشورهای جهان سوم بدليل پايين بودن سطح درآمد جامعه چنين كارهايی عملا غيرممكن می باشد. چون افراد توانايی خريد دو يا چند جفت كفش را در يك زمان ندارند.

 

مورد فوق يك مورد پزشكي نيز مي باشد و افراد مبتلا به ديابت حتما بايد اين مورد را رعايت كنند و اجازه ندهند تا خشكی و يا به اصطلاح تازگی اوليه كفش به پاي آنها صدمه بزند.

 

2. از قالبهاي مخصوص برای كفش (فنری يا معمولی) نيز مي توانيد براي حفظ حالت اوليه كفش استفاده كنيد.

 

3. واكس زدن باعث می شود تا كفش شما هميشه نرم و انعطاف پذير باشد پس، به طور مرتب كفشهايتان را واكس زده و تميز نگهداريد در ضمن:" كفش تميز و مرتب نشانه شخصيت و انظباط شماست"

 

4. كفشی را كه تازه خريداری كرده ايد به مدت ده دقيقه در روی فرش بپوشيد و قدم بزنيد و كاملا مطمئن شويد كه كفش از لحاظ اندازه و قالب متناسب با پای شما است در غير اين صورت به فروشگاه مورد نظر مراجعه كنيد و كفش خود را تعويض كنيد.

 

5. حتما لزومي ندارد كه شما هميشه شماره مثلا 40 بپوشيد، ممكن است با مرور زمان و تحت مواردی مثل افزايش سن، افزايش وزن، كاهش وزن و ... شماره پای شما كمي بزرگتر و يا كوچتر شده ياشد دقت كنيد !!!.

 

6. از پوشيدن كفش های تنگ جدا خودداری فرماييد زيرا زمانی كه " پا " تحت فشار بوده و ناراحت باشد سيستم عصبی مختل شده و قدرت تفكر و تصميم گيري در حد بسيار پاييني كاهش مي يابد.

7. در بسياري از موارد پاهاي چپ و راست به اندازه دو يا سه ميليمتر از همديگر اختلاف دارند پس در هنگام خريد کفش، انتخاب خود رابر اساس اندازه پاي بزرگتر انجام دهيد.


گردآوری: بخش اسرار خانه داری بیتوته

منابع:

doctoreman.ir

asriran.com

shoes.blog.ir

منبع خبر "بیتوته" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.