«محمد علی حاتمیزاده» اظهار کرد: بالغ بر ۶۳ هزار هکتار از باغات استان به محصول پسته اختصاص دارد که از این میزان ۵۶ هزار هکتار بارور و ۷ هزار هکتار آن غیر بارور است.
وی افزود: باغات پسته استان در مناطق کویری و خشک قرار دارند که علاوه بر ایجاد درآمد اقتصادی در بدترین شرایط اقلیمی، با اجرای نقش کویرزدایی و تثبیت شن های روان به طریق بیولوژی تاثیر بسزایی در تعدیل اقلیم مناطق شهری و روستایی حاشیهای کویر دارد.
رئیس جهادکشاورزی استانضمن بیان اینکه متوسط عملکرد پسته در سال جاری ۹۰۰ کیلو گرم پسته خشک در هر هکتار است، تصریح کرد: سه شهرستان خاتم، ابرکوه و اردکان به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت استان را به خود اختصاص داده و دارای ارقام اکبری، کله قوچی و احمد اقایی است.
به گفته این مسئول، پسته استان یزد به دلیل رنگ و طعم منحصر به فرد دارای ارزش صادراتی بوده و حدود ۷۰ درصد آن به کشورهای همجوار صادر و ۳۰ درصد باقی مانده در بازار داخل به فروش میرسد.
حاتمی زاده خاطر نشان کرد: بهترین موقع برداشت پسته زمانی است که حدود ۷۰ درصد میوه آن رسیده باشد زیرا باعث حفظ سلامت درخت و کاهش آفلاتوکسین شده و در عین حال به دلیل تجمع چربی، میوه اونس و وزن قابل قبولی پیدا کرده و سنگینی خود را به دست می آورد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی یزد، پسته از لحاظ ارزش غذایی بسیار مفید بوده و سرشار از فیبر، ویتامین B، پروتئین و آنتی اکسیدان هاست و باعث کاهش وزن، کاهش کلسترول و قند خون و بهبود سلامت روده، چشم و رگها می شود.
انتهای پیام