پایان فصل رکود در بورس

دنیای اقتصاد چهارشنبه 04 مهر 1403 - 00:06
برای اینکه تحلیل درستی از رشد بازار سرمایه در روزهای اخیر داشته باشیم، ابتدا باید نگاهی به اتفاقات و تحولات ماه‌های اخیر بیندازیم که در نهایت منجر به اصلاح و رکود عمیق بازار سرمایه شد و در نتیجه اتفاقات متعددی از جمله افزایش تنش‌های منطقه‌ای بین ایران و اسرائیل، شاهد کاهش شدید دامنه‌نوسان هم بودیم. همچنین از جمله عوامل تاثیرگذار بر بازارسرمایه در ماه‌های اخیر جهش نرخ بهره و اختلاف فاحش دلار نیمایی و دلار بازار آزاد در دولت پیشین بود که با توجه به استقرار تیم اقتصادی دولت آقای پزشکیان و وعده‌های ارائه‌شده توسط این تیم درخصوص کاهش فاصله نرخ‌های متعدد دلار و همچنین کاهش نرخ بهره و حرکت به سمت حذف قیمت‌گذاری دستوری این خوش‌بینی در بین سهامداران ایجاد شد که بازار سرمایه می‌تواند به ریل حرکتی باثبات خود در دهه‌های گذشته برگردد و از فاز‌رکودی و اصلاحی چندساله اخیر خود بعد از سال‌99 خارج شود و جاماندگی خود را جبران کند.

هرچند هنوز در ابتدای مسیر هستیم و با قطعیت کامل نمی‌توان گفت بازار سرمایه در یک مسیر صعودی بلندمدت قرار گرفته‌است اما این خوش‌بینی وجود دارد که ما در ابتدای مسیر صعودی باشیم که بازار سرمایه از ماه‌های گذشته انتظار آن را می‌کشید و احتمالا شاهد پایان فصل رکودی بازار سرمایه باشیم. در نگاه زودگذر نیز عدم‌واکنش ایران به حملات مختلف و متنوع اسرائیل که نشان از خویشتن‌داری و مدیریت تنش داشت، به جو آرامش بازار سرمایه کمک کرد و همچنین سیگنال‌های مثبتی که از سفر آقای پزشکیان به نیویورک توسط او و تیم همراه مبنی‌بر آغاز جدی مذاکرات مخابره شد، به کمک بازار سرمایه آمد و بازار سرمایه به لیدری گروه‌های‌ریالی از جمله خودرویی و بانکی، به حرکت صعودی خود در روزهای اخیر ادامه داد. این پیش‌بینی وجود دارد که با توجه به روند تحولاتی که مرور شد، در کنار اصلاحات ساختاری در اقتصاد درخصوص دلار نیما و نرخ بهره که جزو اولویت‌های وزارت اقتصاد نیز قرارگرفته، بتوان خوشبین بود که این روند ادامه‌دار باشد. هرچند به‌نظر می‌رسد در طول روزهای آینده و با نزدیک‌شدن به انتخابات آمریکا توقفی را در رشد بازار سرمایه و شاخص‌کل خواهیم‌داشت اما بعد از عبور از این نقطه تاثیرگذار بر اقتصاد ایران و جهان می‌توان خوشبین بود که بازار سرمایه به روند صعودی خود ادامه دهد و از حالت بلاتکلیفی موقت خارج شود.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.