به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان صبح چهارشنبه در دیدار با دادستان مرکز خراسان جنوبی اظهار کرد: منشأ سرمایه گذاری خارجی در قوانین و مقررات ایران به سال ۱۳۳۴ بر میگردد.
وی افزود: در این سال قانون سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسید و در دهه هشتاد ویرایشهایی خورد و قوانین دیگری برای آن مشخص شد و در سال ۸۹ مراکز خدمات سرمایه گذاری در تمام استانها راه اندازی شد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی گفت: عملکرد سرمایه گذاری خارجی از سال ۱۳۳۴ تا سال ۱۴۰۰ در استان ۹ پروژه سرمایه گذاری فعال بوده است.
ذاکریان بیان کرد: این تعداد پروژه از سال ۱۴۰۱ تا امروز به ۱۸ پروژه افزایش پیدا کرده که در طول سه سال رشد صد درصدی را از نظر تعداد پروژهها شاهد بودیم.
وی مبلغ دلاری این پروژهها را ۲۵۰ میلیون دلار عنوان و تصریح کرد: ۷۴ درصد ارزش دلاری این پروژهها مربوط به پروژههای ۳ سال اخیر و ۲۶ درصد مربوط به پروژهها گذشته است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی افزود: ۶۹ درصد اشتغال سرمایه گذاری خارجی ایجاد شده نیز مربوط به همین پروژههای سه سال اخیر است.
ذاکریان با بیان اینکه الیاف شیشه خضری که در هفته دولت فاز نخست آن افتتاح شده رویکرد آن ۱۰۰ درصد صادراتی است، گفت: همچنین چدن خوسف نیز رویکرد صادراتی دارد.
وی از برگزاری دومین نشست سرمایه گذاران خارجی تا پایان مهرماه سال جاری در استان خبر داد و افزود: به همین منظور تور رسانهای را شروع کردیم که در ده روز گذشته از پروژههای سرمایه گذاری خارجی در شهرستانهای خوسف، سربیشه و منطقه ویژه اقتصادی در مرز ماهیرود بازدید شد.
وی با اشاره به پروژههای خارجی که در دست اجرا است، گفت: الیاف شیشه خضری، چدن خوسف، کارخانه اکسیژن، طرح توسعه کارخانه کنسانتره سنگ آهن و پنلهای خورشیدی از اهم این پروژهها است.
وی ادامه داد: شش پروژه خارجی دیگر هم تا سه ما آینده در استان به بهره برداری میرسد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی به درگاه ملی مجوزها نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون ۷۸ هزار و ۵۰۰ درخواست به این سامانه واصل شده که ۷۷ درصد منجر به اخذ مجوز شده است.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان ۹۰ درصد در مدت زمان قانونی صادر شده است.