به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حسن مسلمی نائینی گفت: مرکز ملی تحقیقات شناختی مغز وابسته به پژوهشگاه رویان موسوم به «نخستی سانان» که در کل دنیا شاید به تعداد انگشتان یک دست است با تلاش جهادگران جهاددانشگاهی کشورمان راهاندازی میشود.
وی به اهمیت راهاندازی این مرکز اشاره و با بیان اینکه مرکز ملی تحقیقات شناختی مغز جهاددانشگاهی از نظر فناوری و علمی نخستین مرکز تحقیقاتی در این بخش در کشور و حتی منطقه است، تصریح کرد: تنها چند کشور در دنیا از این مرکز بهرهمند هستند. در مرکز نخستی سانان بیشتر روی موضوعات هوش مصنوعی و طبیعی، علوم شناختی و رباتیک کار خواهد شد و در واقع مرکزی برای جذب محققان داخل و خارج کشور است.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه برخی از این محققان ایرانی خارج از کشور علاقهمند به فعالیت در داخل کشور هستند، اضافه کرد: محققان ایرانی مقیم خارج از کشور تحقیقات خود را میتوانند در این مرکز انجام دهند و این مهم فرصت خوبی برای جذب پژوهشگران داخلی و خارجی است و بهرهمندی از توان علمی آنهاست.
وی در ادامه با اشاره سایر فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف به آموزش ۷۰۰ هزار نفر فراگیر در سال گذشته توسط جهادگران اشاره کرد و گفت: با ارائه آموزشهای تدوین شده به فراگیران در سطح کشور، برای این افراد علاوه بر دریافت آموزشهای تخصصی و مهارتی فرصتی برای کارآفرینی و اشتغالزایی بلافاصله بعد از آموزش با دریافت مدرک ایجاد میشود.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به شعار سال و ضرورت توجه به مشارکت مردمی، افزود: جهاددانشگاهی در این کار هم پیشران شده است و میخواهد از توانمندیهای بخش خصوصی استفاده کند و برنامهریزیهای بهعمل آمده در همین راستاست.
وی در بخش دیگری با اشاره به فعالیتهای متنوع در جهاد دانشگاهی، تصریح کرد: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با همکاری بخش خصوصی شرکت مشترکی را تاسیس کرده که امیدواریم در آینده نزدیک بسیاری از داروهای گیاهی تولید شده در این پژوهشکده در سراسر کشور توزیع شود.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به صادرات گیاهان دارویی به صورت خام در کشور، خاطرنشان کرد: پژوهشکده گیاهان دارویی به عنوان بزرگترین پژوهشکده در این زمینه در نظر دارد با صادرات و فراوری گیاهان دارویی در کشور، زمینه صادرات این محصولات را فراهم کند.