به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین افشین در بازدید از مرکز جامع سلامت و امنیت غذایی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: با انعقاد این تفاهم نامه بین سازمان غذا و دارو، دانشگاه شهید بهشتی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، در آزمایشگاه مرکزی این طرح میتوان تا ۴۶۰ مورد سموم و آلایندگی در مواد غذایی را بررسی و سلامتی آنان را تضمین کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم گفت: در حال حاضر با همکاری یک شرکت دانش بنیان که دستگاه طیف سنج مواد غذایی را بومی سازی کرده است، کیفیت موادی همچون آبلیمو، زعفران، شیر و گوشت بررسی شده است و نتایج آن در اختیار مراجع ذیصلاح قرار میگیرد.
علیرضا زالی افزود: در مرحله اول و دوم این طرح، ۱۲۵ کارشناس و هئیت علمی از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور آموزشهای لازم را در کشورهای مجارستان، اتریش، کره جنوبی و هلند دیده اند و در مرحله سوم این طرح، توانمندسازی کارشناسان این حوزه به ۷۵۰ نفر خواهد رسید.
قرار است درادامه این طرح کیفیت و سلامت مواد غذایی همچون روغن خوراکی، برنج و مواد لبنی مورد طیف سنجی کیفیت و آلایندگی سموم قرار گیرند.