مشارکت دو مهندس ایرانی در پروژه استارلینک؛ ابداع آنتن‌های فازی با مزایای مختلف

بیتوته یکشنبه 15 مهر 1403 - 22:33

مشارکت دو مهندس ایرانی در پروژه استارلینک؛ ابداع آنتن‌های فازی با مزایای مختلف



مهندسان ایرانی پروژه استارلینک،اخبار تکنولوژی،خبرهای تکنولوژی

به گزارش دیجیاتو، در سند پتنت آنتن استارلینک اسپیس‌ایکس، نام 5 فرد را می‌بینیم که 2 نفر از آن‌ها ایرانی هستند: علیرضا (نیما) ماهان‌فر، دانش‌آموخته کارشناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 1373 و شایا کریم‌کاشی آرانی، ورودی سال 1377 دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در رشته مهندسی برق.

 

پتنت مهندسان ایرانی برای آنتن استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس

به زبان ساده، آنتن (مانند آنتن دوقطبی) معمولاً تشعشعات را در الگویی تولید می‌کند که جهت ترجیحی دارد؛ به‌عبارتی الگوی تشعشعات تولیدشده در برخی جهات قوی‌تر و در جهات دیگر ضعیف‌تر است؛ به‌همین‌ترتیب، هنگام دریافت سیگنال‌های الکترومغناطیسی، آنتن همان جهت ترجیحی را دارد. کیفیت سیگنال (نسبت سیگنال به نویز) نیز هنگام ارسال یا دریافت، می‌تواند با ترازکردن جهت ترجیحی آنتن با جهت منبع یا مقصد سیگنال، بهبود یابد.

 

با‌این‌حال تغییر جهت فیزیکی آنتن باتوجه‌به منبع یا مقصد سیگنال اغلب غیرعملی است. علاوه‌براین، ممکن است محل دقیق منبع یا مقصد مشخص نباشد. برای غلبه بر برخی از این مسائل، می‌توان آنتن آرایه فازی تهیه کرد. مزیت آنتن آرایه فازی (نوعی از آن در پتنت مهندسان ایرانی توصیف شده) این است که توانایی ارسال یا دریافت سیگنال در جهت دلخواه را فراهم می‌کند، بدون اینکه موقعیت فیزیکی یا جهت تغییر کند.

 

همچنین این پیکربندی در آنتن‌های آرایه فازی مزایای مختلفی مانند کاهش وزن، کاهش اندازه، هزینه ساخت کمتر و نیاز به توان کمتر را به‌دنبال دارند.

 

 

منبع خبر "بیتوته" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.