تولید ۴۳۰ تن ماهی در قفس در کرمانشاه 

خبرآنلاین چهارشنبه 18 مهر 1403 - 11:47
 مسئول طرح‌های آبزی پروری در سدهای مخرنی غیرشرب استان کرمانشاه از تولید ۴۳۰ تن ماهی در قفس طی سال گذشته در استان خبر داد. 

به گزارش خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه به نقل از روابط عمومی اداره شیلات استان، اظهار کرد: پروژه‌های آبزی پروری استان شامل پرورش ماهی در قفس و صید و صیادی استان از سال ۱۳۹۳ در چهار سد مخزنی غیرشرب زاگرس گیلانغرب، شهدای گمنام سرپل ذهاب، پیوند بیستون، پارس قصرشیرین و جامیشان سنقر اجرا شده است. 

وی افزود: آبزیان پرورشی در قفس‌ها شامل ماهیان سردابی، گرمابی و خاویاری و در صید و صیادی شامل ماهیان گرمابی است. 

مسئول طرح‌های آبزی پروری در سدهای مخزنی غیر شرب استان کرمانشاه با بیان اینکه مراحل اخذ مجوز فعالیت‌های آبزی پروری در سدهای مخزنی زمکان دالاهو ، شرفشاه سومار، داریان و بند هیروی پاوه نیز در دست پیگیری قرار دارد تصریح کرد: برای انجام مطالعات امکان سنجی این سه سد تاکنون هفت هزار و ۹۳۰ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است. 

بابایی ادامه داد: همچنین در سنوات اخیر مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات بانکی و سهم آورده متقاضیان برای ایجاد و تکمیل پروژه های پرورش ماهی در قفس در دریاچه چهار سد مخزنی غیرشرب استان کرمانشاه هزینه شده است. 

وی مساحت کل قفس‌های پرورش ماهی در استان را هفت هزار و ۴۰۰ و مساحت مفید قفس‌ها را چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع عنوان و اضافه کرد: ظرفیت اسمی ایجاد شده تولید آبزیان در قفس‌های مستقر در دریاچه چهار سد مخزنی استان هزار و ۸۰۰ تن در سال و ظرفیت صید و صیادی آبزیان نیز در دریاچه این سدها ۲۱۰ تن در سال است که درصورت تکمیل ظرفیت پروژه های پرورش ماهی در قفس، میزان اشتغال استان در این حوزه ۱۸۰ نفر بصورت مستقیم خواهد بود. 

وی تشریح کرد: پیش بینی تولید پرورش ماهی در قفس استان کرمانشاه در سال جاری براساس برنامه هفتم توسعه، ۲۵۰ تن برآورد شده است. 

وی عنوان کرد: عدم تمایل متقاضیان سرمایه گذاری به علت استیجاری بودن طرح، افزایش بی رویه هزینه‌های احداث قفس، افزایش هزینه های تهیه بچه ماهی وغذا، عدم وجود دستورالعملهای شفاف و قاطع درخصوص نحوه فعالیت پرورش ماهی در قفس و صیدوصیادی درسدهای مخزنی و خشکسالی وکاهش حجم آب درمخازن سدها را از مهم ترین مشکلات عدم توسعه فعالیت های آبزی پروری در دریاچه سدهای مخزنی غیرشرب استان است.

بابایی در پایان خاطرنشان کرد: از مهم‌ترین راهکارها برای توسعه فعالیت‌های آبزی پروری در دریاچه سدهای مخزنی غیرشرب استان می‌توان به تسهیل صدور مجوز فعالیتهای آبزی پروری در دریاچه سدهای مخزنی دارای مطالعات امکان سنجی توسط شرکت آب منطقه‌ای استان، تایید گونه‌های پرورشی رایج در دنیا مانند تیلاپیا برای پرورش ماهی در قفس به عنوان گونه اقتصادی و ماهیان گرمابی برای فعالیت صیدوصیادی اشاره کرد که می‌تواند در ایجاد انگیزه به سرمایه گذاران این بخش و توسعه فعالیت‌های آبزی پروری در دریاچه سدهای مخزنی غیرشرب کمک شایانی کند.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.