آموزش پخت انواع شامی کباب خوشمزه در خانه

فرارو چهارشنبه 18 مهر 1403 - 17:57

شامی از آن غذا‌های خوشمزه‌ای است که طرفدارانی از تمام سنین دارد. هم بچه‌ها عاشق شامی‌های تُرد و خوشمزه هستند و هم بزرگ‌تر‌ها از ترکیب خوش‌عطر ادویه‌های مختلف با گوشت و سیب‌زمینی در این غذا لذت می‌برند.

به گزارش اسنپ، برای تهیه این خوراک همه‌پسند مراحل دشواری را پیش رو ندارید. در این مقاله، از طرز تهیه چند نوع شامی برایتان می‌گوییم.

۱. شامی معمولی

شامی معمولی در تمام شهر‌های ایران پخته می‌شود و محبوب همه است.

مواد لازم

برای پختن شامی‌های خوشمزه و مقوی از مواد زیر استفاده کنید:

آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

سیب‌زمینی: ۲ عدد

پیاز بزرگ: ۱ عدد

تخم‌مرغ: ۱ عدد

گوجه‌فرنگی: ۴ عدد

نمک: به‌مقدار لازم

ادویه: به‌مقدار لازم

ادویه‌هایی که برای شامی استفاده می‌شوند، شامل فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری و پودر سیر هستند. در استفاده از این موارد باید به ذائقه‌تان توجه کنید. ببینید که کدام گزینه‌ها را می‌پسندید و از آنها استفاده کنید.

طرز تهیه شامی

برای پختن شامی‌ها باید مراحل زیر را به‌دقت و باحوصله پشت‌سر بگذارید. یادتان باشد که عجله‌کردن در هرکاری و به‌ویژه آشپزی با نتایج خوبی همراه نمی‌شود. پس بهتر است که با دقت و صرف صبر، شامی‌هایتان را بپزید.

آماده‌سازی گوشت

از گوشت چرخ‌کرده یخ‌زده استفاده می‌کنید؟ ابتدا چند ساعت آن را از فریزر بیرون بگذارید. در حدود ۳ تا ۴ ساعت برای بازشدن یخ این گوشت‌ها نیاز است. اگر دستگاه‌هایی مانند فر یا مایکروویو هم دارید، از آنها برای یخ‌زدایی استفاده کنید.

اگر زمان کافی دارید هم می‌توانید گوشت‌ها را در ظرفی قرار بدهید و آنها را در یخچال بگذارید. به‌تدریج و در فضایی سرد و مناسب، یخ گوشت باز و آماده شامی‌شدن می‌شود.

آماده‌کردن سیب‌زمینی

حالا نوبت یکی از ارکان مهم شامی می‌رسد. چند عدد سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید. اگر نمی‌خواهید تعداد زیادی شامی درست کنید، ۲ تا ۳ عدد سیب‌زمینی با اندازه متوسط برایتان کافی خواهد بود. سیب‌زمینی‌ها را رنده کنید و آب آنها را بگیرید.

برای گرفتن آب اضافی سیب‌زمینی‌های رنده‌شده از فشار دست‌تان استفاده کنید. سیب‌زمینی‌ها را داخل ظرفی بریزید و پیازی بزرگ را رنده و به آنها اضافه کنید. یادتان باشد که آب اضافی پیاز‌ها را هم بگیرید و بعد آنها را به سیب‌زمینی اضافه کنید.

طعم‌دهی به گوشت

پیاز، سیب‌زمینی، آرد نخودچی و گوشت را با هم ترکیب کنید. تخم‌مرغ هم بشکنید و به آنها اضافه کنید. از طعم‌دهی به گوشت با ادویه‌های مناسب هم غافل نشوید.

برای اینکه شامی‌هایتان حسابی خوشمزه شوند، به ترکیب مذکور، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید. پودر کاری و سیر هم در صورت تمایل، گزینه‌های جذابی برای خوش‌طعم‌کردن شامی هستند.

شکل‌دادن به ترکیب شامی

کمی روغن مایع در تابه موردنظرتان بریزید و اجازه بدهید که روی حرارت شعله داغ شود. مقداری از مواد شامی را بردارید و آن را با دست‌ها شکل بدهید. بعد از اینکه شامی‌ها را با دست شکل دادید، آنها را در روغن تابه سرخ کنید. یادتان باشد که زیر تابه را کم کنید تا حرارت حالت ملایمی پیدا کند. روغن خیلی داغ باعث می‌شود که روی شامی بسوزد و درون آن هم خام بماند.

سرخ‌کردن شامی

در زمان سرخ‌کردن شامی‌ها به یک موضوع دقت کنید. زمانی که شامی هنوز کاملا حالت سرخ‌شده پیدا نکرده، با چنگال، وسط آن را سوراخ کنید. این حرکت هم به شکل آن حالت جالبی می‌دهد و هم باعث می‌شود که مغزپخت شود. پس از اینکه یک سمت شامی به‌طور کامل سرخ شد، طرف دیگر را سرخ کنید.

درست‌کردن سس

برای تهیه سسی خوشمزه برای شامی، باید پوست چند گوجه‌فرنگی را بگیرید و آنها را به‌حالت پوره دربیاورید. پوره را با نمک و فلفل و در صورت تمایل رب گوجه‌فرنگی مخلوط کنید و تفت بدهید. زمانی که ترکیبی یک‌دست از نظر بافت و رنگ ایجاد شد، آن را به شامی‌ها اضافه کنید. اگر مایل باشید، امکان اضافه‌کردن کمی سیر به ترکیب سس هم وجود دارد.

آماده‌سازی دورچین

سیب‌زمینی سرخ‌کرده یکی از بهترین دورچین‌هایی است که برای شامی استفاده می‌شود. سیب‌زمینی‌هایی ترد و خوش‌طعم را با قراردادن آنها در آب سرد آماده کنید. منظور چیست؟ زمانی که سیب‌زمینی‌ها را خرد کردید، آنها را در آب سرد بریزید. سپس سیب‌زمینی‌ها را آب‌کش و با دستمال پارچه‌ای خشک کنید. بعد هم اقدام به سرخ‌کردن آنها در روغنی کنید که به‌اندازه کافی داغ شده است.

۲. شامی بابلی

بابلی‌ها هم مانند مازندرانی‌های دیگر دستپخت‌های بسیار خوبی دارند. تنوع سبزیجات خاص و تازه در اقلیم زندگی آنها هم نقش مهمی در خوشمزه‌شدن غذا‌های رنگارنگشان دارد. شامی بابلی هم از مشهورترین‌ها در سفره‌های شمالی است.

مواد لازم برای شامی بابلی

برای آماده‌کردن شامی بابلی برای حدود ۴ نفره باید مواد زیر را در اختیار داشته باشید:

سیر: ۲ حبه

پیاز: ۱ عدد

لپه: ۴۰۰ گرم

نخود: نصف

تخم مرغ: ۱ عدد

سیب‌زمینی: ۱ عدد

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

مغز گردو: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری و گشنیز: ۱ دسته کوچک

دارچین: نصف قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه شامی بابلی

روش پخت شامی بابلی به‌این شرح است:

نخود و لپه را یک شب قبل خیس کنید.

نخود و لپه را بپزید و آنها را با هم در میکسر ترکیب کنید.

سیر و پیاز رنده‌شد را به آنها اضافه کنید.

سیب‌زمینی پخته را هم به مخلوط اضافه کنید.

گردوی خردشده و گوشت چرخ‌کرده را هم به ترکیب قبلی اضافه کنید.

سبزی‌ها را ساطوری کنید و به ترکیب مرحله قبل اضافه کنید.

تخم‌مرغ را به‌همراه آرد در کاسه بریزید و تمام مواد را با هم خوب مخلوط کنید.

بعد از اینکه ترکیب حاصل، یک ساعت در یخچال قرار گرفت، آن را بیرون بیاورید.

مواد را در تابه سرخ کنید.

۳. شامی کبابی با گوشت مرغ

بعضی از افراد از گوشت قرمز خوششان نمی‌آید. آنها می‌توانند شامی را با گوشت مرغ آماده و نوش‌جان کنند.

مواد لازم

برای آماده‌سازی شامی با مرغ به مواد زیر نیاز دارید:

سینه مرغ: ۱ عدد

تخم‌مرغ: ۲ عدد

سیب‌زمینی: ۳ عدد

پیاز: ۲ عدد

پودر سوخاری: ۱ پیمانه

زعفران ساییده: نصف قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل: به‌مقدار لازم

طرز تهیه

روش درست‌کردن شامی با گوشت مرغ هم به‌شرح زیر است:

سینه مرغ را با پیاز، نمک و زعفران بپزید.

گوشت مرغ را چرخ کنید.

سیب‌زمینی را بپزید و رنده کنید.

پیاز رنده‌شده، مرغ و سیب‌زمینی را با هم ترکیب کنید.

نمک و فلفل و زعفران را هم به ترکیب مرحله قبل اضافه کنید.

مواد را با هم ترکیب و بعد آماده سرخ‌کردن در تابه کنید.

۴. شامی ترش

اگر از طعم ترشی در غذا خوشتان می‌آید، شامی ترش گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

مواد لازم

برای آماده‌کردن شامی ترش به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد

شیر: ۱ پیمانه

تخم‌مرغ: ۲ عدد

نان خشک خردشده: ۱ پیمانه

جوش شیرین: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل: به‌مقدار لازم

آب گوجه‌فرنگی:­ ۴ لیوان

آب لیموی تازه: ۳ قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه

شیوه پخت شامی ترش آسان است:

شیر را با نمک و فلفل ترکیب و نان خشک خردشده را به آنها اضافه کنید.

گوشت چرخ‌کرده را با تخم‌مرغ مخلوط و جوش شیرین هم به آنها اضافه کنید.

ترکیب حاصل را ورز بدهید و بعد کمی از آن را بردارید و در دست‌تان شکل بدهید.

گوشت را حالت بدهید و در کف دست تخت کنید.

وسط گوشت را سوراخ کنید.

بگذارید روی حرارت متعادل شعله سرخ شود.

در پایان، آب گوجه‌فرنگی را با نمک، فلفل و لیمو مخلوط کنید و روی شامی‌ها بریزید.

نکات و ترفند‌های مهم در پخت شامی چیست؟

در آماده‌سازی شامی باید به نکات و ترفند‌های مهم زیر هم دقت کنید:

اگر زمان و فرصت دارید، بهتر است که اجازه بدهید تا یخ گوشت چرخ‌کرده، به‌تدریج آب شود. استفاده از مایکروویو یا فِر در صورت عجله‌داشتن ایده خوبی است، اما روی رنگ گوشت اثر منفی دارد.

با اضافه‌کردن آرد نخودچی به ترکیب شامی، هیچ جای نگرانی بابت وارفتن آن در تابه باقی نمی‌ماند.

از گوشتی با چربی اندک برای پخت شامی استفاده کنید. چربی زیاد باعث می‌شود که شامی‌ها آنچنان خوشمزه و تُرد نشوند.

شامی‌ها را نازک درست کنید. اگر شامی‌ها ضخیم و قطور باشند، داخل آنها به‌خوبی پخته نمی‌شود و زحمات‌تان به باد می‌رود.

به اندازه مواد مصرفی دقت کنید و حواستان باشد که آنها را کم و زیاد نکنید. در این صورت، طعم شامی از تعادل خارج می‌شود یا شکل مناسبی پیدا نمی‌کند.

از گوشت تازه برای طبخ شامی استفاده کنید تا نتیجه آن خوشمزه‌تر شود.

اگر از تخم‌مرغ برای ترکیب شامی بهره نمی‌برید، ترکیب آب و آرد را جایگزین آن کنید.

برای برشته‌شدن و خوشمزگی بیشتر شامی می‌توانید از آرد سوخاری هم در ساختار آن استفاده کنید.

ابتدا یک عدد شامی را آماده کنید و بعد به‌سراغ سرخ‌کردن موارد دیگر بروید. این کار باعث می‌شود که در ابتدا، طعم و کیفیت شامی را بررسی کنید و اگر همه‌چیز مطلوب بود، ادامه بدهید. اگر تمام مواد را با هم شکل بدهید و سرخ کنید، امکان دارد که نتیجه خوشایند نباشد و اوضاع از کنترل‌تان کاملا خارج شود.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.