رشد ۱۵ درصدی صادرات ایران به ترکمنستان

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 19 مهر 1403 - 11:18
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از رشد ۱۴.۶ درصدی ارزش صادرات کالاهای غیر نفتی ایران به ترکمنستان طی ۶ ماه نخست امسال، نسبت به نیمه سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش ایسنا، سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت. معدن و تجارت ایران ، در آستانه سفر رئیس جمهور به ترکمنستان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیون و ۳۵۹ هزار تن کالای غیر نفتی ایرانی ، به ارزش ۴۴۵ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۱۸۶ دلار به ترکمنستان صادر شد که  ۲۲۸ هزار تن آن به ارزش ۱۱۷ میلیون دلار محصولات لبنی ، کشاورزی و غذایی بود .

وی افزود : در نیمه نخست سال جاری نیز بیش از ۷۰۲ هزار تن کالای غیر نفتی به ارزش ۲۳۹ میلیون و ۸۷۹ هزار و ۲۸۶ دلار ، از کشورمان به کشور ترکمنستان صادر شد ، که این میزان از لحاظ وزنی ۱۲.۱ درصد و از لحاظ ارزش ۱۴.۶ درصد از ۶ ماه نخست سال قبل بیشتر بوده است .

لطیفی در خصوص کالاهای صادراتی به ترکمنستان گفت: علاوه بر محصولات کشاورزی و غذایی ، دارو ، لوازم خانگی ، مصالح ساختمانی ، لوازم الکتریکی ، تجهیزات صنعتی ، پلاستیک ، کالاهای مصرفی و ماشین الات به این کشور صادر شده است.

وی در خصوص واردات از ترکمنستان گفت : در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۸ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۴۴۶ دلار از ترکمنستان به کشورمان واردات کالا انجام شده است ، بر اساس آمار گمرک، در نیمه نخست امسال نیز  میزان واردات به ۱۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۲ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۶ دلار رسید که عمده‌ کالاهای وارداتی منسوجات ، پارچه و  نخ بود .

وی در پایان گفت : در سال ۲۰۲۳ حدود ۳.۵ میلیارد دلار کالا از سراسر جهان به ترکمنستان فروخته شده که ایران با فروش ۴۴۵ میلیون دلار به این کشور، حدود ۱۲.۵ درصد از سهم بازار نیازمندی های ترکمنستان را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.