«غلامعلی نفیسی بهابادی» در همایش «تفکر حافظی در فرآیند معماری تاریخ» که به مناسبت روز بزرگداشت حافظ در دانشگاه آزاد اسلامی بهاباد برگزار شد، حافظ را شاگرد مکتب فردوسی و ناجی خرد ایرانی خواند و گفت: حافظ علی رغم همزمانی عصر زندگیاش با دوران تسلط مغولها بر ایران، توانست پل ارتباطی فرهنگ ایران را به واسطه تصوف رندی خود، ایجاد و پیوندقبل و بعد تاریخ ادبیات و فرهنگ قوم ایرانی را برقرار کند.
وی گفت: در دنیای پیچیده و به سرعت در حال تغییر امروزی، خلاقیت حافظی به عنوان یک ضرورت زمانی در همه ادوار مطرح و راهگشاست و میتواند به عنوان راهکاری مؤثر برای مواجهه با چالشهای جدید در دنیای مدرن و استفاده بهینه از فرصتهای موجود نقشآفرینی کند.
نفیسی با بیان این که امروزه، تفکر حافظی در زمره مهمترین سرمایهها و میراث ارزشمندی در گذر فرهنگ و دنیای جدید است، گفت: شناخت و بهرهمندی از این تفکر میتواند دستاویز و عاملی جهت نوزایی و ایجاد رنسانس فکری در برهههای زمانی مختلف باشد.
این پژوهشگران عرصه معماری و ادبیات و علوم انسانی در پایان این نشست که با اجرای حافظ خوانی و موسیقی و شعرخوانی شاعران بهابادی همراه بود، تاکید کرد؛ تبدیل اندیشه ایرانی به اندیشیدن ایرانی، بزرگترین دستاورد تفکر حافظی است.
انتهای پیام