به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر ظفرقندی در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی دانشگاهها که با حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی ۲۴۵ هزار دانشجو دارد که ۵۷ درصد آنها خانم هستند و در برخی رشتهها طی ۴ سال اخیر ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت داشتیم.
وی با بیان اینکه زیرساختهای آموزشی و رفاهی متناسب با این افزایش ظرفیت رخ نداده، بیان کرد: با توجه به اینکه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در جلسه هستند مهم است عنایت داشته باشند که رشتههایی همچون پزشکی با جان مردم سر وکار دارد و اگر زیرساختها متناسب نباشد میتواند سبب افت کیفیت شود.
ظفرقندی ادامه داد: انتظار میرود در بحث عدالت آموزشی و ورود به آموزش بازنگری انجام گیرد.
وزیربهداشت با اشاره به ضرورت توسعه دیپلماسی علمی با سایر کشورهای دنیا به منظور باقی ماندن در مرزهای علم و دانش، گفت: در برخی از رشتههای علمی در سطوح پژوهش احساس نزول میکنیم که باید بتوان با دیپلماسی علمی امکان تبادل آخرین علوم را با دانشگاههای معتبر جهان انجام داد.
ظفرقندی با بیان اینکه تولید علم باید به سمت رفع نیاز مردم پیش برود، اظهار داشت: حرکت دانشگاهها باید به سمت جامعه محوری و رفع نیاز مردم باشد.
در پایان وزیر بهداشت گفت: سختی دوره تحصیل سبب مهاجرت و گریز از مرکز میشود یعنی یک دانشجوی پزشکی به دلیل تعدد دورهها در مقاطع مختلف مجبورند سختی زیادی را تحمل کنند و ما دانشجویانمان را از دست میدهیم.