رائد فریدزاده را بیشتر بشناسید

همشهری آنلاین شنبه 21 مهر 1403 - 18:37
ماموریت های محول شده از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رئیس جدید سازمان سینمایی محول شد و بعد از سه سال از ریاست محمد خزاعی؛ رائد فریدزاده سکان این سازمان را در دست گرفت.

همشهری آنلاین: بالاخره بعد از ماه‌ها، رئیس سازمان سینمایی مشخص شد و محمد خزاعی که در سه سال گذشته ریاست این سازمان را برعهده داشت؛ در مراسم اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان در اصفهان از سینمایی‌ها خداحافظی کرد، رئیسی که حکم دبیری جشنواره فیلم فجر امسال را دارد و البته خزاعی در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که اگر از ریاست سازمان سینمایی کنار برود، دیگر دبیر جشنواره فیلم فجر هم نخواهد شد.
با اینکه گمانه‌زنی‌های زیادی درباره ریاست سازمان سینمایی وجود داشت، رائد فریدزاده سکان ریاست این سازمان را برعهده گرفت. ریاستی که خزاعی هم از حضور این مدیر ابراز خوشحالی کرد.
مراسم تودیع و تقدیر رئیس پیشین سازمان سینمایی و رائد فریدزاده هم برگزار شد. فریدزاده متولد ۵۷است که عنوان شده دانش آموخته رشته ادبیات تطبیقی و فلسفه در دانشگاه‌های تهران، وین و برلین است که پس از اخذ دکتری در رشته ادبیات و فلسفه از دانشگاه فرای برلین و همکاری پژوهشی با مؤسسه تحقیقاتی مطالعات آسیایی آن دانشگاه، به‌عنوان عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی به تدریس و پژوهش مشغول است.
فریدزاده از سال ۱۳۹۷به‌عنوان دبیر شورای‌عالی بین‌الملل سازمان امور سینمایی و معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیوست.
در رزومه مدیریتی فریدزاده عضویت در کارگروه تخصصی سینمای فرهنگستان هنر، شورای فرهنگی کمیته ملی المپیک، شورای سیاستگذاری جشنواره جهانی فیلم، کارگروه تخصصی اقتصاد و فرهنگ اتاق بازرگانی، شورای پژوهشی و شورای نشر دانشگاه شهید بهشتی عنوان شده است.
فریدزاده در بخش بین‌الملل جشنواره‌های فیلم فجر و جشنواره کودک و نوجوان در این سال‌ها فعالیت داشت و در برخی از جشنواره‌های خارجی نیز به‌عنوان داور حضور داشت که می‌توان به جشنواره‌های بین‌المللی زردآلوی طلایی ارمنستان، زیرو پلاس، پرسکوف روسیه، Smile هند، سینما حقیقت و...اشاره کرد.
این مدیر ۴۵ساله آثار مختلفی در قالب کتاب و مقاله به زبان فارسی، انگلیسی و آلمانی درباره فلسفه، ادبیات، هنر و سینما تالیف و در داخل و خارج از ایران ارائه یا منتشر کرده است.

رائد فریدزاده را بیشتر بشناسید


خداحافظی خزاعی بعد از سه سال
در مراسم تقدیر و تودیع محمد خزاعی، وی از فعالیت‌های سازمان سینمایی در دولت سیزدهم تشکر کرد. وی عنوان کرد:در این مدت فعالیتش در سازمان سینمایی تقریبا هرماه ۳ سفر به استان‌ها داشته و از مناطق محروم بازدید کرده و نیز شخصا پیگیر جذب اعتبار برای فعالیت‌های سازمان بوده و موفقیت خوبی در این زمینه داشته است.
وی همچنین از حضور فریدزاده به‌عنوان رئیس جدید سازمان سینمایی اظهار خوشحالی کرده و یادآور شد:بنده آماده کمک به ریاست سازمان هستم که در هر حوزه‌ای نیاز بود همکاری داشته باشیم چون بحث اشخاص نیست، بلکه موفقیت و پیشرفت کشور اهمیت دارد. سازمان سینمایی اهمیت زیادی در فضای فرهنگی کشور دارد و تا زمانی که مدیریت سازمان سینمایی تغییر پیدا نمی‌کرد حس تغییر در فضای فرهنگی کشور ایجاد نمی‌شد.
در این مراسم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ نیز عنوان کرد:در حوزه بین‌الملل نیازمند توجه بیشتری هستیم چرا که سینمای ایران بخشی از تابلو جمهوری اسلامی ایران است، در همین زمینه حضور گسترده در عرصه بین‌الملل نشانی از هویت ملی و انقلابی ما است.
عباس صالحی ادامه داد: بنیه فکری در سینمای ایران در موضوعات مختلف ازجمله سینمای اجتماعی، کودک و سایر بخش‌ها تقویت شود و ژانرهای مختلف طعم تفکر داشته باشد، این موضوع مورد توجه دوستان بوده و از رئیس جدید سازمان سینمایی در زمینه با توجه به تعلقات انتظار بیشتری می‌رود.

ماموریت های وزیر به رائد فریدزاده

در بخشی از حکم وزیر ارشاد برخی امور به فریدزاده ابلاغ شد:


۱ - پیگیری برنامه‌های چهارگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم در حوزه سینما.

۲- فرصت‌سازی برای بروز و ظهور خلاقیت‌های سینماگران جوان به‌ویژه در استان‌ها.

۳- توجه جدی به توسعه زیرساخت‌های سینما در استان‌ها به ویژه شهرستان های کم‌برخوردار با مشارکت بخش‌های عمومی و خصوصی.

۴-تقویت رویکرد دولت چهاردهم در گسترش فضای وفاق و همدلی سینماگران با دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

۵- پیگیری حقوق فعالان عرصه سینما و تأمین امنیت و آزادی‌های قانونی ایشان.

۶- به روزرسانی و اصلاح قوانین و مقررات عرصه تصویر در مراکز ذیربط متناسب با تحولات اجتماعی و فناوری‌های نوین.

۷- صیانت از تنوع فرم و محتوای سینمای ایران متناسب با نیاز مخاطبان ایرانی و جهانی.

۸- ارتقای شاخص‌های بین‌المللی شدن سینمای ایران با تأکید بر :

۱/۸- رشد صادرات محصولات و خدمات سینمایی

۲/۸- تسهیل و گسترش حضور سینمای ایران در رویدادهای بین‌المللی

۳/۸- تولید فیلم‌های سینمایی مشترک»

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.