دستیابی به دانش بومی‌سازی کشت بافت گیاهان زینتی توسط یک شرکت دانش‌بنیان

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 22 مهر 1403 - 07:32
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با بومی‌سازی تکنیک کشت بافت برای گیاهان زینتی، گامی مهم در جهت افزایش بهره‌وری گلخانه‌ها برداشتند.

به گزارش ایسنا، ابراهیم بیرامی زاده، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت گفت: ما در این مجموعه دانش بنیان سه نوع محصول داریم؛ یک نشاء انواع گل و گیاه زینتی مانند فیلودندرون‌ها، برگ انجیری و... که به گلخانه‌های کوچک می‌دهیم و سبب ایجاد بازار محلی می‌شویم. دومین محصول، نشاء آناناس است که با پرورش آن می‌توان هم خود گیاه و هم میوه‌ آن را فروخت. سومین محصول، کاکتوس اپونتیا یا کاکتوس گلابی است که گیاهی مقاوم به خشکی است و میوه آن برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

وی ادامه داد: ما با در اختیار قراردادن نهال کاکتوس اپونتیا و آموزش بهره‌برداری آن به گلخانه‌داران و کشاورزان سبب افزایش درآمد آن‌ها می‌شویم.

به گفته وی، قیمت پایین و کیفیت بالا محصولات و همچنین آموزشی که در زمینه نگهداری، پرورش و بازاریابی در اختیار کشاورزان و گلخانه‌داران قرار می‌دهیم ما را از مجموعه‌های مشابه متمایز می‌کند.

بیرامی زاده در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۱۰ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم نیز حداقل ۱۰۰ نفر با ما همکاری می‌کنند.

وی با بیان این که این شرکت دانش بنیان، جزو اولین مجموعه‌هایی است که کشت‌بافت را در گیاهان زینتی بومی کرده‌ است، تصریح کرد: ما توانسته‌ایم تکنیک کشت‌بافت را برای گیاهان زینتی حتی برای پایه درختان مثمر و ریشه گیاه ژربرا که زمانی وارداتی بود بومی‌سازی کنیم و سبب جلوگیری از خروج ارز و واردات این محصولات به کشور شویم.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ نمونه‌هایی از کاکتوس اپونتیا و آناناس را به منطقه زرآباد سیستان بلوچستان و منطقه‌ای از استان بوشهر ارسال کرده‌ایم‌.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بیرامی زاده در پایان در خصوص نیازمندی‌های مجموعه افزود: برای گسترش مجموعه نیاز به وام‌های مناسب، معرفی محصولات و ارتباط با سازمان‌های بزرگ داریم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.