به گزارش خبرآنلاین علی کاووسی در جلسهی اعضای شورای نظام دامپزشکی گلستان با رئیس نظام دامپزشکی کشور که به مناسبت هفتهی دامپزشکی برگزار شد، اظهار کرد: در واقع بین مازندران و گلستان در حوزه پرورش طیور همواره یک رقابت تنگاتنگ وجود دارد؛ بعضی اوقات گلستان در بخش جوجه ریزی رتبه اول را دارد و بعضی اوقات مازنداران در این بخش رتبه نخست را کسب می کند.
وی با اشاره به میزان تولید گوشت مرغ در گلستان گفت: در طول یک سال ما تقریبا ۱۸۵ میلیون قطعه جوجه ریزی داشتیم که بالغ بر ۲۸۲ هزار تن گوشت مرغ تولید کردیم، روزانه میانگین ۱۰۰۰ تن تولید گوشت گرم در استان داریم که ۵۰۰ تن به استان تهران صادر می شود.
مدیر کل دامپزشکی گلستان ادامه داد: در استان ۷۳ واحد مادر گوشتی با ظرفیت تقریباً ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه و۲۸ واحد تخمگذار، 8 واحد جوجه کشی با ظرفیت 11 میلیون و 500 هزار تن و 1100 واحد گوشتی با ظرفیت 37 میلیون قطعه در استان وجود دارد در مجموع روزانه 170 تا ۲۰۰ تن تولید تخم مرغ داریم که ظرف یک سال گذشته ۱۶۵۰۰ تن توانستیم به کشور عراق و قطر صادرات تخم مرغ داشته باشیم.
کاووسی با بیان اینکه سایت میگو گلستان تنها سایت عاری از بیماری طی دو سال گذشته شناخته شده است، گفت: ما این سایت را با چنگ و دندان حفظ کردیم و حتی اجازه ندادیم برخی مسوولان برای گرفتن عکس یادگاری به این سایت بروند، تنها و مهمترین دلیل ما برای این کار جلوگیری از آلوده شدن سایت میگو و حمایت از تولید کننده بود خوشبختانه سال گذشته توانستیم حدود ۳۷۲۵ تن میگو عاری از بیماری تولید کنیم و این تولیدات قابل صادرات به بسیاری از کشورها خواهند بود .
وی با تاکید بر اینکه حدود یک میلیون و 500 رأس دام سبک بومی و 140 هزار رأس دام سنگین در استان وجود دارد گفت: در نیمه دوم سال بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار رأس دام عشایری از استانهای خراسان شمالی، رضوی و سمنان به استان گلستان می آیند و تمام خدمات به صورت کاملا رایگان به آنها ارائه میشود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور نیز در این نشست ضمن تبریک هفته دامپزشکی و ارج نهادن به زحمات پیشکسوتان و فعالان صنعت دام گفت: پیشکسوتان سرمایههای وجودی ما در حوزه دامپزشکی و در حوزه ادب و اخلاق و انسانیت هستند و ما همیشه قدردان زحمات این افراد هستیم.
حامد زارعی با تاکید بر اینکه وجود ظرفیت و پتاسنیل بالا در تولید بخش دام و طیور گلستان، بیانگر نظارت های درست و دقیق در این بخش است، افزود: ما نیز تمام تلاش خودمان را برای رفع مشکلات در حوزه دام و طیور استان انجام خواهیم داد و امیدواریم در پایان این چند روز حضور ما در گلستان اتفاقات خوبی رقم بخورد.
در ادامه این نشست اعضای شورای نظام دامپزشکی به بیان مسائل، مشکلات و نقطهنظرات مربوط به حوزه فعالیت خود پرداختند.
رییس سازمان نظام دامپزشکی گلستان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه دامپزشکان نقش مهمی در سلامت غذایی جامعه دارند، اظهار کرد: رفع چالشهای این قشر تنها با اجرای برنامههای بلندمدت امکانپذیر است.
علیرضا یوسفی با اشاره به دغدغه و مشکلانی که دامپزشکان با آنها مواجه هستند، افزود: رفع مشکلات ارزی برای واردات دارو ها، مکملها و واکسنهای مورد نیاز که با سلامت دام و طیور و آبزیان در ارتباط است و ترخیص به موقع کالاها از جمله این موارد است که به دلیل تصمیمات خلق الساعه ایجاد میشوند و لازم است هرچه سریعتر توسط دولت، مجلس و دستگاههای تابعه مرتفع شوند.
وی افزود: امیدواریم ماده ۱۹ این بخش نیز با اجرای ابلاغ سیاستهای برنامه هفتم رهبر معظم انقلاب و پیگیری مجلس و مسئولان تغییرات مثبتی در روند تعرفه گذاریها ایجاد کند.
46