مسکن ملی تهران چه زمانی سرعت می‌گیرد؟

فرارو یکشنبه 22 مهر 1403 - 10:12

در حالی که سه سال قبل مسئولان وعده دادند پروژه‌های نهضت ملی مسکن در مدت زمان ۱۸ تا ۲۴ ماه به اتمام برسد، حدود ۳۶ ماه از اجرای این پروژه‌ها در استان تهران می‌گذرد، اما طرح‌ها عمدتا با چالش‌هایی مثل کمبود پول و نبود سرانه‌های خدماتی مواجه هستند.

به گزارش ایسنا، همزمان با برنامه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی تحت عنوان نهضت ملی مسکن هدف‌گذاری شد تا ۱۸۰ هزار واحد از پروژه مذکور در استان تهران ساخته شود. مسئولان وقت از جمله مرحوم رستم قاسمی ـ وزیر اسبق راه و شهرسازی اعلام کرد که خانه‌ها را در مدت زمان ۱۸ تا ۲۴ ماه به اتمام می‌رسانند. حدود ۳۶ ماه از اجرای این پروژه‌ها در استان تهران می‌گذرد، اما طرح‌ها عمدتا در پیشرفت ۱۱ تا ۵۹ درصد قرار دارد و سرعت اجرا نیز چنگی به دل نمی‌زند.

به طور نمونه طرح ۵۴۰۰ واحدی رباط کریم که ثبت نام متقاضیان آن از خرداد ۱۴۰۰ انجام شده بود با گذشت بیش از سه سال و پرداخت میانگین ۱۵۰ میلیون تومان توسط متقاضیان فقط ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دو پروژه اسلامشهر نیز در دو بخش ۲۷۰۰ واحدی عدل‌آباد و ۸۰۰ واحدی واوان با چالش‌هایی همچون آورده متقاضیان، تسهیلات مکمل بانکی و عقب ماندن خدمات روبنایی در مقایسه با پیشرفت فیزیکی واحد‌ها مواجه است.

هر دو پروژه مسکن ملی اسلامشهر شامل عدل‌آباد و شهید سلیمانی در سال ۱۴۰۰ آغاز شد. با این حال طی سه سال پروژه عدل‌آباد تنها ۱۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سرعت تکمیل اجرای طرح ۸۰۰ واحدی شامل دو بخش ۲۰۰ واحدی و ۶۰۰ واحدی نیز چندان مطلوب نیست.

هفتم مهرماه امسال اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در جواب به گزارشی با عنوان "فاجعه در مسکن ملی اسلامشهر" اعلام کرد: در پروژه ۲۰۰ واحدی که توسط شرکت مآب‌سازه اجرا می‌شود عملیات ساختمانی تقریبا به اتمام رسیده و در مرحله نصب و راه‌اندازی آسانسور، پکیج و محوطه‌سازی است. پروژه ۶۰۰ واحدی با عنوان طرح و توسعه آریا عمران پارس نیز ۵۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

این در حالی است که هر از گاهی متقاضیان با دریافت پیامک واریز وجه غافلگیر می‌شوند. آخرین پیامک نیز اوایل مهرماه امسال ارسال شد که از متقاضیان پروژه ۵۴۰۰ واحدی خواسته شد ۵۰ میلیون تومان را تا روز ۲۰ مهرماه واریز کنند و مجموع آورده خود را به ۲۸۰ میلیون تومان برسانند. البته گفته می‌شود متوسط واریزی اعضا ۱۵۰ میلیون تومان است، اما واضح است که روند اجرای طرح مذکور تناسبی با همین ۱۵۰ میلیون تومان نیز ندارد.

زمان دریافت آورده از اعضای پروژه ۵۴۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن رباط کریم از اواسط پاییز سال گذشته بوده است. یعنی در عرض کمتر از یک سال از متقاضیان خواسته شده تا ۲۸۰ میلیون تومان واریز کنند؛ آن هم در حالی که عمده متقاضیان مسکن ملی از توان مالی محدودی برخوردارند.

یکی از مشکلات سه طرح مذکور عدم پرداخت تسهیلات مکمل است که می‌بایست از ۳۰۰ به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش می‌یافت، اما ظاهرا بانک‌ها تاکنون در پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان باقی‌مانده همکاری لازم را صورت نداده‌اند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران وعده داده که در صورت پرداخت به‌موقع آورده از سوی متقاضیان، همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان و بانک‌های عامل طرح ۸۰۰ واحدی واوان اسلامشهر در اسرع وقت تحویل متقاضیان شود.

اما متقاضیان ۲۶۸۰ واحد نهضت ملی مسکن در عدل‌آباد نیز در تماس با رسانه‌ها نسبت به کندی پیشرفت پروژه گله‌مند هستند. پیگیری‌های صورت گرفته از سوی فرمانداری تهران، شهرداری و راه و شهرسازی استان تهران به این مرحله رسیده که با صدور سند تک برگ مربوط به این پروژه از سوی اداره ثبت اسناد و املاک، پرداخت تسهیلات بانکی مربوط به این پروژه نیز در اسرع وقت انجام شود تا روند ساخت این واحد‌ها با سرعت بیشتری تداوم یابد.

امروز هم مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با حضور در شهرستان اسلامشهر و پیگیری موضوعات مسکن ملی این شهرستان مذاکراتی با فرماندار، شهردار و پیمانکاران پروژه‌ها انجام داد.

حسین جنتی از متقاضیان خواست با تکمیل به موقع آورده خود به افزایش سرعت فرایند اجرایی پروژه‌های مسکن ملی کمک کنند تا پروژه‌ها هر چه سریع‌تر تکمیل و تحویل شود و وارد فاز تورم مصالح در سال‌های آتی نشویم.

صحبت این مقام مسئول بدان معناست که احتمالا باید سال‌های آینده هم شاهد روند اجرای طرح‌های مسکن دولتی البته با تورم جدید باشیم؛ چالشی که ۱۷ سال در مسکن مهر با آن دست به گریبان بودیم و هنوز برخی متقاضیان به طور کامل از آن خلاص نشده‌اند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.