بازنگری در استانداردهای صنعت برق به رفع ناترازی کمک می‌ کند

رکنا یکشنبه 22 مهر 1403 - 15:02
رکنا اقتصادی: مدیر کل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو با تاکید بر ضرورت بازنگری در حوزه استاندارد در صنعت برق، گفت: بازنگری در حوزه استاندارد صنعت برق تاثیر بسزایی در حوزه مصرف دارد و ناترازی را تا حدودی بهبود می بخشد، بر این اساس نیاز به تقویت استانداردها در حوزه مدیریت و خدمات و پاسخگویی در صنعت آب و برق وجود دارد.
بازنگری در استانداردهای صنعت برق به رفع ناترازی کمک می‌ کند

به گزارش رکنا، مرتضی بخشایش در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد حوزه صنعت برق و انرژی که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد،به مفهوم رقابت پذیری در ارائه کالا و خدمات اشاره کرد و گفت: مفهوم رقابت پذیری در حال حاضر توسعه پیدا کرده و  مبنایی برای کارآمدی و بهره وری است.

وی با اشاره به انتشار گزارش سالانه رقابت‌پذیری کشورها توسط بانک جهانی افزود: وضعیت و جایگاه کشورها بر اساس یکسری شاخص های تعریف شده مورد توجه قرار می گیرد که یکی از آن شاخص‌ها مربوط به حوزه برق و کیفیت ارائه برق است.

بخشایش با بیان اینکه در اسناد بالادستی وزارت نیرو به طور خاص  به موضوع استاندار توجه شده است، ادامه داد: در ارائه خدمات  آب، برق و فاضلاب بر تحقق خدمات در سطح استانداردها و شاخص ملی و بین المللی تاکید شده است.

مدیر‌کل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو افزود: در چشم انداز بخش برق و انرژی پایداری و کیفیت مناسب در حد استاندارد جهانی مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه عضویت وزیر نیرو در شورای عالی استاندارد به عنوان فرصت متفاوت و اهمیت جایگاه خدمات آب و برق در سطح کشور را نشان می‌دهد، به تعامل خوب وزرات نیرو با سازمان ملی استاندارد اشاره و بر ایجاد جایگاه تنظیم کننده و راهبری کننده حوزه استاندارد در وزارت نیرو تاکید کرد.

بخشایش اظهار کرد: با کمک شرکت‌های مادر تخصصی توانیر، برق حرارتی، ساتبا و پژوهشگاه نیرو، ریشه‌های ناترازی برق شناسایی شده و تصویر نسبتا کاملی به ما ارائه می کند که مرتبط با موضوعات اثرگذار دیگر برای حل ناترازی جدای از تولید و مصرف است.

وی بر استانداردسازی تجهیزات برقی تاکید کرد و افزود: الگوی مناسب مصرف  یکی از مسائل اصلی استانداردها است و بر این اساس برای برقراری ارتباط با مردم نیازمند استاندارد مشخصی هستیم.

مدیر‌کل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو با بیان اینکه با سازمان ملی بهره وری ایران اقدامات پیشران برای حل ناترازی برق پیش‌بینی شده است، ادامه داد: ارتقاء تجهیزات لوازم برقی، اعمال استانداردها و جاری‌سازی استاندارد‌های مصوب در حوزه تولید کنندگان مانند کولرآبی  نیاز به کار گسترده دارد.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در حوزه استاندارد در صنعت برق، گفت: بازنگری در حوزه استانداردهای صنعت برق تاثیر بسزایی در حوزه مصرف دارد و  ناترازی را تا حدودی  بهبود می بخشد که بر این اساس نیاز به تقویت  استانداردها در حوزه مدیریت و خدمات و پاسخگویی در صنعت آب و برق وجود دارد.

مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو: صنعت آب و برق پیشگام سازمان‌ها در رعایت استاندارد است

عبدالصاحب ارجمند

"عبدالصاحب ارجمند"، امروز یکشنبه و در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد حوزه صنعت برق و انرژی در پژوهشگاه نیرو گفت: استاندارد از موضوعات بسیار مهمی است که نقش مهمی در توسعه کشور‌ها دارد و در کنار مقوله‌هایی مانند کار، سرمایه و دانش فنی به عنوان یک ضرورت مکمل تأثیر مستقیمی در رشد تولید ناخالص ملی دارد.

وی با تأکید بر ضرورت بازنگری مستمر در فرایند‌های مرتبط با استاندارد با هدف افزایش تولید و رشد ناخالص ملی اضافه کرد: استانداردسازی فعالیت‌ها و کالا‌های تولیدی ضمن افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید به افزایش رفاه عمومی و ارتقای کیفیت زندگی منجر می‌شود.

مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه بسیار زیاد استاندارد در صنعت آب و برق اشاره و بیان کرد: توجه به استاندارد و ایجاد کمیته برای پیگیری امور در صنعت آب و برق به اوایل دهه ۴۰ شمسی بازمی‌گردد و به بیان دیگر صنعت آب و برق کشور در حوزه استاندارد جزو سازمان‌های پیشگام کشور محسوب می‌شود.

ارجمند اجماع‌سازی و ایجاد وحدیت رویه را یکی از مؤلفه‌های مهم استاندارد عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه صنعت آب و برق کشور پیوستگی زیادی با تکنولوژی و دانش فنی دارد و بین بخش‌های مختلف آن وابستگی شدیدی وجود دارد، اجماع‌سازی و ایجاد وحدت رویه در همه بخش‌های دولتی و خصوصی ضمن تسهیل در امور همچنین به افزایش کیفیت محصول و بالارفتن میزان بهره وری کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به ضرورت مطالعه و پژوهش مستمر بر روی موضوع استاندارد در ایران ادامه داد: پژوهشگاه نیرو به عنوان مرکز پیگیری مطالعات و پژوهش‌های مرتبط با حوزه نیرو در صنعت برق می‌تواند نقش محوری و ویژه‌ای در پیگیری امور مرتبط با حوزه استاندارد در وزارت نیرو داشته باشد.

مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر ضرورت تعامل و هم افزایشی شرکت‌های مادر تخصصی زیرمجموعه وزارت نیرو با هدف پرهیز از موازی کاری و افزایش کیفیت فعالیت‌ها، اظهار داشت: تدوین استاندارد صحیح، اجرای برنامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با استاندارد و همچنین بازنگری و به‌روز‌رسانی دستورالعمل‌های استاندارد از جمله موضوعات مهمی است که باید در حوزه استاندارد مورد توجه باشد.

آیین گرامی‌داشت روز جهانی استاندارد حوزه صنعت برق و انرژی در پژوهشگاه نیرو برگزار شد

ImageHandler

این مراسم امروز یکشنبه 22 مهرماه، با حضور "عبدالصاحب ارجمند" مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو، "مرتضی بخشایش" مدیر کل دفتر مدیریت بهره‌وری و نوسازی اداری وزارت نیرو،"مجید عمیدپور" رئیس پژوهشگاه نیرو، معاونان پژوهشگاه نیرو و جمعی از مدیران و کارشناسان صنعت برق از وزارت نیرو، شرکت‌های مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، توانیر، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، سازمان ملی استاندارد ایران، اداره کل استاندارد استان تهران، وزارت نفت، آب و آبفا و پژوهشگاه نیرو، در محل سالن فردوسی پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

در این مراسم سه سخنرانی کلیدی با عناوین اهمیت و تاریخچه استانداردها در صنعت برق و انرژِی، توسط "عبدالصاحب ارجمند"، جایگاه نظام استانداردها در حل مسئله ناترازی برق توسط "مرتضی بخشایش" و نقش و جایگاه پژوهشگاه نیرو در استانداردهای صنعت برق و انرژی توسط "امیر فرهنگ ستوده" ارائه شد.

 ارجمند با اشاره به اقدامات وزارت نیرو در زمینه استانداردهای برق و انرژی، به ارائه توضیحات تکمیلی در خصوص نظام‌نامه استانداردهای صنعت برق و پیگیری رعایت حقوق مالکیت فکری وزارت نیرو در تدوین استانداردهای ملی پرداخت.

 "امیر فرهنگ ستوده" معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو، به مأموریت‌ها و برنامه‌های راهبردی پژوهشگاه نیرو اشاره کرد و به بیان اهمیت موضوع به‌روزآوری رویه‌های آزمون و استانداردهای تخصصی و ارائه خدمات از طریق توسعه شبکه آزمایشگاهی، بازرسی و ارزیابی کیفیت تجهیزات و سیستم‌های قلمرو نیرو پرداخت.

وی همچنین به نقش مؤثر پژوهشگاه نیرو در حوزه استانداردهای صنعت برق و انرژی در تعامل با ارکان نظام‌نامه استانداردهای صنعت برق در راستای اجرایی و عملیاتی نمودن فرآیندهای نظام‌نامه اشاره کرد.

"امیر فرهادی" رئیس مرکز آبانیرو پژوهشگاه نیرو نیز با اشاره به اهمیت موضوع تأمین‌ کیفیت و مطابقت با استاندارد کالاهای ‌تخصصی مورد استفاده در صنعت برق و انرژی، به ارائه توضیحاتی در خصوص معرفی مرکز آزمون، بازرسی و استاندارد نیرو (مرکز آبانیرو) پرداخت.

در ادامه هریک از مدیریت‌های زیرمجموعه این مرکز، گزارش عملکرد حوزه کاری خود را ارائه دادند.

ارائه گزارش عملکرد مدیریت‌های زیر مجموعه مرکز آبانیرو بخش دیگری از این مراسم بود. بر این اساس "مهرنوش هور"، به ارائه گزارش عملکرد مدیریت توسعه، ترویج و تدوین استانداردها، "داور رضاخانی" به ارائه عملکرد مدیریت برنامه‎ریزی و تأیید صلاحیت آزمایشگاه‌ها و "اعظم باجقلی" به ارائه گزارش عملکرد مدیریت بازرسی و نظارت بر اجرای استانداردها پرداختند.

 این آیین گرامی‌داشت با تقدیر از همکاران فعال در حوزه استانداردها به کار خود خاتمه داد.

"محمد اسکوئی"، "جواد نورعلیئی "، " وهاب مکاری زاده"، "سهراب امینی ولاشانی، "محمد گل‌محمد"، "آیدین غزنوی اسگوئی"، "مجید رضائی"، "زهرا مدیحی بیدگلی"، "جوانه ضیاء طبری"، "امید شاه‌حسینی"، "سعید محقق دولت‌آبادی"، "دکتر حسام فلاح آرانی، "مهدی رحیمی تاکامی"، "مهرنوش هور"، "شبنم منصوری"و "محسن کیا " از جمله فعالان حوزه استاندارد در پژوهشگاه نیرو بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند.

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید