محمدرضا شیرزادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما: گفت: میزان ابتلا به سالک در ده سال پیش، سالانه ۲۰ هزار بیمار بود که با اقدامات پیشگیرانه کاهش یافت.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت افزود: منبع انگل تک سلولی سالک، موش صحرایی است که با گزیدگی پشه خاکی به انسان منتقل میشود.
شیرزادی گفت: این انگل یک تا سه ماه پس از گزش پشه تکثیر شده و در روی پوست ایجاد زخم میکند که این زخم به جز در موارد خاص ۳ تا ۶ ماه برای بهبودی زمان نیاز دارد.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت افزود: سالک در استانهای شمالی و شمال غربی کشور وجود ندارد، اما تهران از قدیم منبع سالک محسوب میشد که هم اکنون فقط در شهرستان ورامین مشاهده میشود.
شیرزادی گفت: شناسایی سالک در تهران بیشتر شامل افرادی است که سابقه مسافرت به دیگر استانها دارند.
رئیس مرکز بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان با بیان اینکه ۱۵۰ شهرستان در ۱۹ استان کشور بومی سالک است، گفت: در شهرستانهای بومی، مراکز تشخیص و درمان سالک فعال است.
دکتر شیرزادی گفت: در تهران سالانه حدود ۸۰۰ تا هزار بیمار مبتلا به سالک شناسایی میشود که همگی سابقه مسافرت به شهرستانهای آلوده داشتهاند.
رئیس مرکز بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به سالک مراقبت و پیشگیری از گزش پشه ه ویژه در ساعتهای بعد از ظهر و شب و زمان استراحت در هنگام مسافرت است.