به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، علاءالدین بروجردی به همراه محسن بختیار سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن و جمعی از اعضای هیات مدیره و روسای کمیته های انجمن دوستی ایران و چین روز شنبه ۲۱ مهر در نشستی صمیمی با حضور تعدادی از فعالان اقتصادی ایرانی مقیم چین، در محل سفارت ایران حضور یافت.
بروجردی در این نشست ، برای ساعاتی به گفت و گوی صمیمی با فعالان و تجاری اقتصادی ایرانی مقیم چین پرداخت و در جریان برخی مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین در ادامه این نشست، پیام سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران را برای فعالان تجاری ایرانی مقیم چین قرائت کرد.
متن کامل پیام وزیر صنعت، معدن و تجارت به شرح زیر است:
با سلام و احترام، مایلم مراتب خرسندی خود را از گسترش روابط اقتصادی، تجاری و همکاریهای صنعتی بین ایران و چین، ابراز داشته و تاکید نمایم که همکاریهای دو کشور در سالهای اخیر نشاندهنده عزم راسخ ما برای توسعه اقتصادی و ایجاد فرصتهای جدید برای ملتهایمان بوده است.
نقشی که شما بعنوان بازرگانان و شرکت های ایرانی مقیم چین در تحقق این هدف ایفا می کنید بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است؛ و من بعنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت از شما تشکر و قدردانی می کنم.
روابط برادرانه و تاریخی بین دو کشور با پیشینه فرهنگی غنی و تاریخ پرتلاش، مهمترین دلیل برای توسعه همکاریهای فیمابین بوده و رشد مبادلات تجاری و سرمایه گذاریهای مشترک در پرتو اراده رهبران دو کشور، تجلی توسعه صنعتی و فناوری هر دو کشور است. خوشحالم که با وجود چالشهای مختلف، روابط ما با چین روز به روز تقویت می شود و این امر نشاندهنده نگاه مثبت و آینده نگر کشورهای ماست.
بر این باوریم که همکاری با چین در زمینه های مختلف می تواند منجر به پیشرفتهای چشمگیری در هر دو کشور شود. این روابط برای ما فرصتی است تا از ظرفیت های یکدیگر بهره برداری و در کنار هم، به سوی اهداف مشترک حرکت کنیم. ایران با موقعیت جغرافیایی استراتژیک، به عنوان یک پل ارتباطی بین شرق و غرب شناخته می شود که با دارا بودن منابع غنی زیرزمینی و ظرفیتهای بالای مواد اولیه، وجود نیروی کار متخصص و پیوندهای فرهنگی و اقتصادی باهمسایگان خود، می تواند نقش مهمی در همکاری با چین ایفا کند. از سوی دیگر، چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، تواناییهای بی نظیری در فناوری، تولید و تجارت دارد. این نقاط قوت می تواند همکاریهای دوجانبه را در زمینه های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری تحت تأثیر قرار داده و به گسترش همکاریها در زمینه های نوآورانه، زیرساختی و سرمایه گذاری منجر شود.
با تأکید بر روابط تاریخی و دیرینه، تعهد به همکاریهای دوجانبه، پشتیبانی از مواضع راهبردی و توسعه همکاری در زمینه های جدید مایلم آمادگی همکاری در زمینه های زیر را اعلام دارم:
اقتصادنیوز: رشد اقتصادی چین با افزایش فروش خودروهای برقی افزایش قابل توجهی یافته است.
چین با توسعه فناوریهای نوین و روشهای تولید مدرن، توانسته است به بزرگترین تولیدکننده صنعتی جهان تبدیل شود. همکاریهای ایران و چین در صنایع مختلف خصوصا خودرو و فناوری اطلاعات، می تواند به تولیدات مشترک جدید و با کیفیت برای عرضه به بازار منطقه منجر شود .
با انتقال تکنولوژیهای مدرن از چین به ایران، می توانیم بهره وری استخراج معادن را افزایش دهیم و به فرآوری محصولات معدنی با ارزش افزوده بالاتر خصوصا فولاد و مس بپردازیم. تبادل دانش و تجربیات بین متخصصان و مهندسان معدنی دو کشور می تواند به بهبود مهارتها و ارتقاء استانداردها کمک کرده؛ همچنین سرمایه گذاری مشترک درکشورهای همسایه ایران خصوصا افغانستان در استخراج معادن مختلف و فرآوری آن مورد تاکید است .
افزایش تبادلات تجاری، کاهش موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای، تسهیل فرآیندهای بازرگانی و تقویت زنجیره تامین میتواند به رشد اقتصادی هر دو کشور کمک کند. ما می توانیم با تکیه بر ساز و کارهای سازمان همکاری شانگهای و بریکس و ایجاد کریدورهای تجاری جدید و ارتقاء زیرساختها ،زمینه ساز رشد و شکوفایی بیشتری باشیم.
از این رو، بنده با کمال میل از شما بازرگانان عزیز مقیم چین دعوت می کنم تا در جهت گسترش همکاریها و تسهیل شرایط در زمینه های فوق خصوصا سرمایه گذاریهای مشترک، اقداماتی را در دستور کار قرار دهید .باور دارم که همکاریهای ایران و چین میتواند به تقویت زیرساخت های اقتصادی و صنعتی دو کشور کمک کرده و آینده ای روشن و پرثمر برای دو کشور به ارمغان آورد .