تعدادی از اعضای جبهه پایداری به دنبال ادامه فیلترینگ هستند

دنیای اقتصاد دوشنبه 23 مهر 1403 - 00:03
سیتنا: جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم، اعلام کرد: «10 نفر از دولتمردان که اغلب در جبهه پایداری فعالیت دارند، به دنبال ادامه فیلترینگ و ممنوعیت واردات و رجیستری آی‌فون هستند.» جلال رشیدی‌کوچی، نماینده سابق مجلس، حدود ۱۵ روز قبل کارزار «درخواست رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون» را راه‌اندازی کرد و تاکنون موفق به جمع‌آوری بیش از ۶۳هزار امضا شده است، اما خودش براین باور است که تعداد امضاهای آن باید بیشتر شود و با رسانه‌ای‌تر شدن، درخواست رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون به یک مطالبه ملی تبدیل شود. بنابراین او معتقد بود برای اینکه ممنوعیت آی‌فون به دیگر گوشی‌های هوشمند سرایت نکند، باید همچنان این درخواست را مطالبه کرد.

رشیدی‌کوچی در مورد دولتمردانی که به عقیده او به دنبال ممنوعیت واردات آی‌فون بوده و هستند، گفت: «خاستگاه ممنوعیت رجیستری و واردات آی‌فون کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بود که عموما از اعضای جبهه پایداری هستند. جمعی از همین نماینده‌ها خارج از صحن مجلس به محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور وقت، نامه نوشتند و خواستار ممنوع شدن واردات این گوشی شدند. مخبر هم در نامه‌ای به وزارت صمت و وزارت ارتباطات واردات و رجیستری گوشی‌های آی‌فون را ممنوع کرد.» رشیدی‌کوچی عنوان کرد: «نهادهای امنیتی قصد ممانعت از واردات آی‌فون را ندارند. دلیلی ندارد که این نهادها بخواهند به دلایل امنیتی بین اندروید و iOS یکی را ممنوع کنند. همان‌طور که یک قاضی با یک دستور تلگرام را فیلتر کرد، دکتر پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی فضای مجازی هم می‌تواند دستور برداشته شدن فیلترینگ را بدهد و معاون توسعه و تجارت وزارت صمت هم با یک دستور می‌تواند واردات آی‌فون را آزاد کند، اما ترس از استیضاح شدن در مجلس را دارند و این کار را نمی‌کنند.»

وی معتقد است اگر فیلترینگ و ممنوعیت واردات و رجیستری آی‌فون برداشته نشود، در آینده‌ای نزدیک شاهد ممنوعیت واردات گوشی‌های هوشمند بالای ۶۰۰ دلار به کشور و پس از آن ممنوعیت کامل گوشی‌ها خواهیم بود؛ چراکه در حال حاضر نیز بیش از ۸۰ درصد مردم از گوشی‌های میان‌رده و زیر ۶۰۰ دلار استفاده می‌کنند. پیش‌تر چنین اتفاقی را در حوزه واردات خودرو شاهد بوده‌ایم که به تدریج واردات خودروها‌ محدود و در برخی موارد ممنوع شد. رشیدی‌کوچی در خصوص رفتار دولت جدید نسبت به این مسائل عنوان کرد: «تمام کسانی که اکنون در دولت جدید مسوولیت دارند، مخالف فیلترینگ هستند و ۹۰ درصد آنها از آی‌فون استفاده می‌کنند و مخالف عدم رجیستری آن هستند. اینکه چرا اقدام نمی‌کنند به این دلیل است که اکنون فضای بین‌الملل بسیار ملتهب است و دولت هم هنوز استانداران، روسای ادارات و مدیرکل‌ها را روی کار نگذاشته و همه این موارد می‌توانند برای دولت دردسر درست کنند.»

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.