به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزیاتو، نیکوتین یک ماده شیمیایی بسیار اعتیادآور است که در سیگار، تنباکو و محصولات ویپینگ یافت میشود. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید که نیکوتین در برخی مواد غذایی هم وجود دارد. این آلکالوئید و محرک طبیعی در گیاهان خانواده شببویان (سولاناسه) یافت میشود.
اگر میخواهید بدانید که کدام گیاهان جزء خانواده شببویان هستند و مصرف غذاهای حاوی نیکوتین چه تأثیری روی بدن دارد، با ما همراه باشید.
نیکوتین نوعی آلکالوئید است که در برخی گیاهان مانند نیکوتیانا تاباکوم که برای تولید تنباکو استفاده میشود، وجود دارد. این ماده به طور متناوب اثر محرک و آرامبخش دارد و به شدت اعتیادآور است.
نیکوتین باعث افزایش فشار خون، تپش قلب و تنگی رگهای خونی میشود.
بادمجان جزء خانواده شببویان بوده و هر بادمجان حاوی حدود ۱۰۰ میکروگرم نیکوتین است.
با این حال، برای اینکه مقدار نیکوتین معادل یک سیگار را از این ماده غذایی دریافت کنید، باید ۱۰ کیلوگرم بادمجان مصرف کنید!
فلفل دلمهای سبز هم حاوی نیکوتین است، اما مقدار آن بسیار کم است و ۷.۷ تا ۹.۲ میکروگرم از این ماده در هر فلفل وجود دارد.
هر گوجهفرنگی رسیده حاوی حدود ۷.۱ میکروگرم نیکوتین است. گوجهفرنگی نارس حدود پنج برابر بیشتر از گوجهفرنگی رسیده نیکوتین دارد.
یک سیبزمینی به طور متوسط حاوی حدود ۱۵ میکروگرم نیکوتین است. سیبزمینیهای نارس یا سبز مقدار بیشتری نیکوتین (حدود ۴۲ میکروگرم) دارند.
در صورت له کردن یا پوره کردن سیبزمینی، غلظت نیکوتین به ۵۲ میکروگرم افزایش مییابد.
اگرچه گل کلم عضو خانواده شببویان نیست، اما در هر کلم حدود ۱۶.۸ میکروگرم نیکوتین وجود دارد.
چای نیز بخشی از خانواده شببویان است و غلظت نیکوتین در انواع چای بین ۱۰۰ تا ۲۸۵ میکروگرم متغیر است.
تحقیقات روی موشها نشان داده که آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز میتوانند برای ترمیم آسیبهای ناشی از مصرف زیاد نیکوتین در قلب، ریه، کلیهها و کبد مفید باشند.
میزان نیکوتین موجود در هر گرم اسفناج بین ۱ تا ۲ میکروگرم است. همچنین، اسفناج حاوی ویتامین B۹ است که به کاهش سطح نیکوتین در بدن کمک میکند.
هر گرم کلم حدود ۱ میکروگرم نیکوتین دارد. با وجود اینکه مقدار نیکوتین در کلم بسیار کم است، اما در سال ۲۰۰۱ در ژاپن یک مورد مسمومیت ناشی از مصرف بیش از حد نیکوتین در کلم گزارش شد.