۴ ماده غذایی که باعث نقرس می‌شود

فرارو دوشنبه 23 مهر 1403 - 06:57

 در بدن ما و حتی غذای مصرفی ما، ماده‌ای به نام اسید اوریک وجود دارد که معمولاً در جریان خون حل می‌شود. در برخی افراد اسید اوریک به طور کامل حل نمی‌شود و با تشکیل کریستال‌های سوزنی‌مانند و تجمع در مفاصل نقرس رخ می‌دهد. برای جلوگیری از این مشکل، باید مصرف هر نوع غذا یا نوشیدنی که سطح اسید اوریک را در خون افزایش می‌دهد، محدود کنید؛ از جمله غذاهای حاوی پورین (نوعی ترکیب شیمیایی) بالا و نوشیدنی‌های سرشار از قند فروکتوز.

به گزارش خبرآنلاین، تشدید نقرس اغلب ناشی از مصرف گوشت قرمز است، ولی با این حال، سایر غذاها نیز می‌توانند در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند؛ از جمله:

۱. غذاهای دریایی

طیف وسیعی از غذاهای دریایی با خطر بالاتر ابتلا به نقرس مرتبط هستند. اگر نقرس دارید یا در معرض خطر ابتلا به نقرس هستید، بهتر است مصرف ماهی ساردین، قزل‌آلا، گوش ماهی و ماهی تن را محدود کنید. غذاهای دریایی سرشار از پورین هستند و سطح اسید اوریک را افزایش می‌دهند. این اسید اوریک اضافی می‌تواند باعث تحریک علائم نقرس شود.

۲. نوشیدنی‌های قندی

نوشیدنی‌های شیرین، به‌ویژه آبمیوه از ممنوعات رژیم‌غذایی متناسب با نقرس است. از میان قندها، فروکتوز (قند میوه) با افزایش سطح اسید اوریک، احتمال تشدید علائم نقرس را به همراه دارد.

۳. آبجو

بر اساس مطالعات سال ۲۰۱۷، به‌طور کل «الکل» شما را در معرض خطر بیشتری برای حمله نقرس قرار می‌دهد.  آبجو نیز دارای بالاترین ریسک علائم نقرس  است.

۴. گوشت‌های اندام/ گوشت قرمز

در میان محصولات حیوانی، گوشت‌های اندام مانند جگر دارای سطوح بالای پورین هستند و باید در مقادیر محدود مصرف شوند. چرا که این مواد غذایی می‌توانند سطح اسید اوریک را در خون افزایش دهند و منجر به نقرس شوند.

منبع: health

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.