خوش به حال مستاجران شد | دولت پزشکیان میخ اول را محکم کوبید

گسترش نیوز دوشنبه 23 مهر 1403 - 12:36
رئیس اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: نرخ‌های اجاره در تهران در مقایسه با سال گذشته با یک رشد بین ۱۵ تا ۳۰ درصد روبرو بوده است. در برخی مناطق، این افزایش تا ۵۰ درصد نیز شاهد بودیم، اما متوسط این افزایش بین ۱۵ تا ۳۰ درصد قرار داشت. در حال حاضر فصل اجاره به پایان رسیده است و افرادی که فرزندان مدرسه‌ای دارند تا پایان تابستان مستقر شده‌اند، بنابراین نگرانی‌ها تا حدی کمتر شده که این امر قابل توجه محسوب می شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اظهار داشت: در سال جاری، بازار اجاره نسبت به سال‌های گذشته آرامتر عمل کرده است و نرخ‌های اجاره در تهران با یک رشد متغیر بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. اما در بخش خرید و فروش، ارتباط اقشار پایین با بازار مسکن از شش سال قبل قطع شده است.

کیانوش گودرزی اظهار کرد: امسال فصل اجاره مقداری با آرامش بیشتری در مقایسه با سال گذشته همراه بود و مردم بازار را سر و سامان دادند. از هیاهوهای گذشته هم خبری نبود.

وی افزود: به طور میانگین می‌توان گفت اجاره بها در تهران بین ۱۵ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت. در بعضی مناطق عدد ۵۰ درصد را داشتیم ولی رقم  متوسط بین  ۱۵ تا ۳۰ درصد بود. در حال حاضر فصل اجاره تمام شده و کسانی که بچه مدرسه‌ای داشتند تا پایان تابستان ساکن شده‌اند، در نتیجه نگرانی‌های کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار مسکن شهر تهران به لحاظ خرید و فروش گفت: در مورد خرید و فروش مسکن، بازار راکد است. هرچند میانگین قیمت در تهران مقداری افزایش یافته ولی هنوز هم مسکن به دلیل قیمت بالایی که دارد نمی‌تواند بازاری برای خود پیدا کند.

گودرزی تاکید کرد: کسانی که جزو اقشار بالای جامعه هستند واحدهای خود را تغییر می‌دهند و اندک معاملات این روزها از نوع تبدیل به احسن است. اما ارتباط اقشار پایین از حدود شش سال قبل با بازار مسکن قطع شده است. وام‌هایی هم که وجود دارد کفاف خرید مسکن را نمی‌دهد. باید امیدوار باشیم این شرایط در سال‌های آینده تغییر کند.

وی یکی از دلایل مهاجرت به خارج از کشور را مساله مسکن دانست و گفت: موضوع مهاجرت از سال‌ها پیش شروع شده و بحث امروز نیست. برخی جوان‌ها وقتی نمی‌توانند مسکن را به عنوان نیاز اولیه زندگی تهیه کنند به فکر مهاجرت می‌افتند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: از سوی دیگر با توجه به رشدهای سنگین قیمت مسکن، کسانی که در مناطق بالا بودند به سمت مناطق پایین رفته‌اند. خانواده‌هایی که در مناطق میانی و پایین ساکن بودند در شهرهای اطراف مثل پردیس، بومهن، شهریار، گرمدره، ورودآورد، پاکدشت و دیگر شهرها ساکن شده‌اند. در نتیجه قیمت آن مناطق هم بالا رفته است. با توجه به درآمدهایی که دارند و هزینه‌هایی که با آن مواجهند درآمدها کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد. البته امیدواریم دولت چهاردهم با برنامه‌هایی که دارد مثل مسکن ملی، بحث صنعتی‌سازی، مسکن استیجاری، پرداخت تسهیلات بلندمدت و دیگر برنامه‌ها اوضاع بازار مسکن را بهبود بخشد.

قرارداد-اجاره

سامانه خودنویس راه‌حلی برای کاهش بروکراسی در بازار مسکن

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت سامانه خودنویس در کاهش دلالی و شفاف‌سازی در بازار مسکن توضیحاتی ارائه کرد.

علیرضا نوین عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت فعالیت سامانه خودنویس در بازار مسکن و اجاره بها و کنترل دلالی و واسطه گری در این بازار گفت: «این سامانه می‌تواند به مستأجران کمک کند تا خودشان معاملات را ثبت کنند و بدین ترتیب از انحصار مشاورین املاک جلوگیری به عمل آید. دلالی و واسطه‌گری در بازار مسکن یکی از معضلات اصلی است که باید از بین برود. تا به امروز، این سامانه باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های مردم شده و توانسته حدود ۶۵۰۰ معامله را ثبت کند.»

وی افزود: «معاملات املاک به‌خصوص در حوزه مسکن بسیار حساس و مهم هستند. بسیاری از دعاوی در دادگاه‌ها به دلیل معاملات مسکن و خودرو به وقوع می‌پیوندد. در این راستا، وجود یک سامانه که امکان شناسایی دو طرف معامله را فراهم کند، ضروری است.»

نوین در ادامه تصریح کرد: «اگر این سامانه بتواند اهلیت طرفین معامله را شناسایی کند و سوابق آنها را ثبت نماید، این یک اقدام مؤثر خواهد بود. زیرا در حال حاضر، وجود مشاوران املاک و سیستم‌های سنتی می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.»

خودنویس-املاک

این نماینده مجلس در ادامه صحبت‌هایش به ضرورت جلب اعتماد مردم به سامانه خودنویس اشاره کرد و گفت: «دولت باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد و از نظر مالیات‌گیری و شفاف‌سازی، سامانه را به گونه‌ای مدیریت کند که اعتماد مردم جلب شود. بدین ترتیب، مردم می‌توانند با خیال راحت‌تری اقدام به معامله کنند.»

وی همچنین به مشکلات موجود در مسیر اجرای سامانه خودنویس اشاره کرد و گفت: «بروکراسی‌های اداری و مشکلات مختلفی که در حال حاضر وجود دارد، ممکن است مانع از تحقق اهداف این سامانه شود. باید تدابیری اندیشیده شود تا این موانع برطرف گردد.»

نوین در پایان به اهمیت مالیات‌گیری از معاملات اشاره کرد و گفت: «در صورتی که این سامانه به درستی پیاده‌سازی شود، می‌تواند در کاهش کلاهبرداری‌های ملکی و همچنین جلوگیری از زمین‌خواری مؤثر باشد. اگر دولت و مجلس به صورت جدی به این موضوع بپردازند، می‌توانیم به یک بازار مسکن شفاف‌تر و با کمترین دلالی امیدوار باشیم.»

او در نهایت ابراز امیدواری کرد که سامانه خودنویس بتواند به عنوان یک ابزار مؤثر در بهبود وضعیت بازار مسکن و افزایش شفافیت عمل کند و به ارتقا آگاهی مردم کمک کند.

نوین همچنین تأکید کرد که اقدامات لازم باید برای اصلاح ساختارهای موجود صورت گیرد و قانون‌گذاری صحیح در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است.

کدخبر: 337881

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.