۹ عادت که به شما کمک می‌کند تا ۱۰۰ سالگی زندگی کنید

فرارو دوشنبه 23 مهر 1403 - 14:32

فرارو- تمام افرادی که تا ۱۰۰ سالگی زندگی می‌کنند عادت‌های مشابهی دارند که امکان یک زندگی طولانی و سالم را محیا می‌کند.

به گزارش فرارو به نقل از ریل‌سیمپل، شاید برای جوانان غیرممکن به نظر برسد، اما همه مردم با اعمال برخی تغییرات در سبک زندگی خود می‌توانند طول عمر خود را افزایش دهند. ژن مهم‌ترین عامل دخیل در طول عمر و سلامتی افراد است، با این حال برخی عادت‌های خوب می‌توانند یک زندگی باکیفیت و طولانی را تضمین کنند. مراقبت از بدن و حفظ یک سبک زندگی سالم در دوران جوانی بسیار مهم است؛ سلامتی در دوران جوانی پیش زمینه مهمی برای سلامتی در میان سالی و پیری است. راز داشتن یک زندگی طولانی، سالم و شاد چیست؟ پزشکان و متخصصان طول عمر چندین عادت مهم را برای داشتن یک زندگی طولانی و با کیفیت فاش کرده‌اند.

اولویت دادن به خواب با کیفیت

استراحت بخش مهمی از سلامت و شادی در دوران پیری و یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های طول عمر است. عادات‌های خواب سالم مانند کاهش زمان تماشای تلویزیون و کار کردن با تلفن همراه، ایجاد یک روتین آرامش‌بخش برای شب و اجتناب از فعالیت‌های استرس‌زا در اتاق خواب می‌توانند ۸ ساعت خواب با کیفیت در شب را فراهم کنند.

فعالیت ذهنی

فعالیت ذهنی و عملکرد‌های شناختی نقش مهمی در سلامت ایفا می‌کند. دانشمندان دریافته‌اند که ادامه تحصیل منجر به عملکرد بهتر ذهن می‌شود. این توانایی مغز را برای حل مشکلات، بداهه‌گویی و یافتن راه‌های جایگزین برای انجام وظایف آماده می‌کند. ثبت نام در کلاس‌ها و باشگاه‌های مختلف یا انجام یک سرگرمی جدید تنها چند نمونه از کار‌هایی هستند که برای حفظ عملکرد ذهن می‌توان انجام داد. هیچوقت برای یادگیری دیر نیست!

مدیتیشن منظم

اغلب به نظر می‌رسد که مزایای مدیتیشن نامحدود است؛ این مزایا شامل افزایش طول عمر نیز می‌شود. مدیتیشن منجر به کاهش استرس می‌شود. بهتر است مدیتیشن درست بعد از بیدار شدن از خواب یا درست قبل از خوابیدن انجام شود. مدیتیشن همچنین کیفیت خواب را تضمین می‌کند.

عدم مصرف الکل

مصرف نوشیدنی‌های الکلی منجر به کاهش اندازه مغز و ایجاد مشکلاتی در حافظه و تفکر می‌شود.

۹ عادت که به شما کمک میکند تا ۱۰۰ سالگی زندگی کنید / ترجمه

استفاده از سمعک در صورت نیاز

فایده استفاده از سمعک بیشتر از تقویت صدا‌های اطراف است. زمانی که شنیدن مکالمات سخت می‌شود، فعالیت مغز کاهش پیدا می‌کند و می‌تواند خطر زوال عقل را افزایش دهد. اگرچه سازگاری با سمعک برای برخی افراد کمی دشوار است، اما مطالعات نشان داده‌اند استفاده از سمعک می‌تواند خطر زوال عملکرد‌های شناختی مغز را کاهش دهد.

غذا‌های سالم

ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما حفظ یک رژیم غذایی سالم و مغذی برای سلامت در دوران پیری ضروری است. متخصصات معتقدند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تاکید دارد، سلامت مغز را تقویت می‌کند. صرف نظر از رژیم غذایی در دوران جوانی، با افزایش سن حتماً باید میزان مصرف میوه‌ها و سبزیجات زیاد شود.

ورزش کردن

تمام افراد بدون در نظر گرفتن سن باید ورزش منظم را در برنامه هفتگی خود بگنجانند. حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز سلامتی جسمی و روحی‌ها را تا حد بسیار زیادی بهبود می‌بخشد. یافتن فعالیت‌های بدنی لذتبخش مانند باغبانی، پیاده روی، تنیس یا شرکت در کلاس یوگا گزینه‌هایی عالی هستند. فعالیت بدنی حرفه‌ای لازم نیست و بیشتر از آن حفظ یک روتین ثابت مهم است. تمرینات ورزشی مقاومتی یکی از بهترین گرینه‌ها هستند، اما برای افراد مسن‌تر پیاده روی روزانه و تمرینات هوازی راحت‌تر خواهد بود.

مدیریت بیماری‌های مزمن

در حالی که تأثیر بیماری‌های مزمن اغلب خارج از کنترل ما است، بررسی منظم شرایط سلامتی بیش از آنچه به نظر می‌رسد مهم است. چک کردن منظم فشار خون یا مدیریت علائم زودرس دیابت با یک پزشک متخصص به سلامتی در سنین بالا کمک کند و به پیشگیری از بیماری‌ها کمک کند.

روابط اجتماعی سالم

روابط اجتماعی سالم نه تنها به شادی افراد کمک می‌کنند، بلکه برای سلامت جسمی نیز مفید هستند. مطالعات نشان می‌دهند حفظ روابط اجتماعی سالم می‌تواند به حفظ عملکرد ذهن کمک کند و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. چه بیرون رفتن با اعضای خانواده باشد یا تماس گرفتن با دوستان، این عادات ساده به حفظ عملکرد شناختی مغز کمک می‌کنند. اگر در جوانی عادات درست زندگی را در اولویت قرار داده شوند، مغز و بدن در سنین بالا سالم خواهند ماند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.