بهبود معیشت دامداران با تهیه طرح‌های مرتع‌داری

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 24 مهر 1403 - 14:42
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن گفت: تهیه طرح‌های مرتع‌داری تلفیقی با هدف اقتصادی کردن مرتع و بهبود معیشت دامداران، باعث کاهش فشار دام بر مرتع شده و باعث بهبود وضعیت مرتع در حاشیه روستاها می‌شود.

حمیدرضا اقبالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان بردسکن دارای ۹۶ سامانه مرتعی است که تاکنون برای ۲۹ سامانه و به مساحت ۲۶۰ هزار هکتار طرح مرتع‌داری تهیه شده است.

وی مشارکت در اجرای طرح‌های مرتع‌داری توسط روستائیان و بهره‌برداران را ضروری دانست و افزود: روستاییان به دلیل ارتباط مستقیم با عرصه‌های منابع طبیعی می‌توانند نقش مؤثری در حفظ و احیای منابع طبیعی داشته باشند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن بیان کرد: اجرای بیش از ۵۰ پویش بذرپاشی و آموزش به مرتع‌داران از جمله اقداماتی بود که مورد استقبال بهره‌برداران قرار گرفته است.

 وی افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و توجیهی برای بهره‌برداری از کاشت و پرورش گیاه دارویی آنغوزه باعث شده که روستاییان ساکن در بخش کوهپایه که پتانسیل رشد این‌گونه با ارزش در ارتفاعات را دارا هستند بتوانند هم به صورت نشاء و هم به‌صورت بذرپاشی و کپه کاری کشت کنند.

اقبالی در همین خصوص نقش روستاییان و بهره‌برداران در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: گرچه روستاییان در گذشته از هیزم و بوته‌های مرتعی برای مصارف پخت و پز استفاده می‌کردند که منجر به تخریب اشجار و بوته‌های جنگلی و مرتعی می‌شد، اما امروزه علاوه بر دسترسی به سوخت‌های جایگزین به دلیل برگزاری کارگاه‌های ترویجی و بالا رفتن آگاهی‌های این قشر و اهمیت حفظ منابع طبیعی از سوخت‌های جایگزین مانند گاز برای پخت و پز در تمامی سطح روستاها استفاده می‌شود که باعث جلوگیری از تخریب بیش از حد منابع طبیعی می‌شود.

 وی افزود: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان با برنامه‌ریزی و اجرای چند طرح در راستای معیشت روستاییان و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی گام‌های مؤثری برداشته است که یکی از این طرح‌ها اجرای طرح زراعت چوب برای بهره‌برداران و روستاییان است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن بیان کرد: این اداره در سال گذشته ۵۰ هزار اصله نهال اکالیپتوس را با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تهیه و بین متقاضیان زراعت چوب توزیع کرد که این امر بسیار مثمر ثمر واقع شد؛ چراکه هم به معیشت بهره‌برداران کمک می‌کند و هم از قطع بی‌رویه درختان عرصه‌های منابع طبیعی جلوگیری می‌شود.

 اقبالی در مورد یکی دیگر از نقش روستاییان در طرح‌های حفظ مرتع و گونه‌های دارویی در حال انقراض مانند آنغوزه بیان کرد: یکی از مرتع‌داران موفق ساکن روستای خانقاه از توابع شهرستان بردسکن اقدام به کاشت آنغوزه به صورت خزانه کرده که میزان سبزینگی بسیار خوبی داشته که پس از ریشه گزاری آماده فروش و انتقال به عرصه برای کاشت و بهره‌برداری می‌شود که از این مورد می‌توان به عنوان یک نمونه در زمینه تولید آنغوزه یاد کرد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.