محمد هادی زاده در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه برداشت برنج توسط کمباینهای فاقد معاینه فنی، موجب خسارت بسیار شدید و ریزش بیش از ۱۵ درصدی محصول میشود، گفت: ورود کارشناسان جهاد کشاورزی به مقوله بررسی معاینه فنی کمباین های مخصوص برداشت برنج، تنها برای تأمین منافع برنجکاران است.
وی افزود: کشاورزان باید در مرحله برداشت محصول نشاء مجدد برنج و رتون با حساسیت نسبت به سلامت دستگاه برداشت و مهارت اپراتور، اجازه ورود کمباین به مزرعه را داده و با این حساسیت بجا از هدررفت سرمایه شخصی و آسیب به اقتصاد ملی جلوگیری کنند.
توزیع بیش از ۶ میلیون لیتر سوخت بین کشاورزان محمودآبادی
هادی زاده تصریح کرد: در ۶ ماه نخست امسال ۶ میلیون و ۳۵۳ هزارو ۴۳۸ لیتر سوخت نفت گاز و سفید بین کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی این شهرستان توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با تاکید بر اینکه مقدار سوخت توزیعی شامل ۴ میلیون و ۳۵ هزار و ۳۴۱ لیتر نفت گاز و ۲ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۹۷ لیتر نفت سفید بود، اظهار کرد: برای انجام عملیات زراعی کاشت، داشت و برداشت محصولات زراعی و باغی، موتور پمپ، ماشین آلات کشاورزی، مرغداریها و دامداریها بین بهره برداران محمودآبادی توزیع شد.
پایش فروشگاههای عرضه سموم نباتی در محمودآباد
او ادامه داد: در یک اقدام مشترک بهمنظور پایش واحدهای فروش سموم نباتی اداره صنعت، معدن و تجارت، واحد حفظ نباتات و حراست مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان در گشت مشترک به بازدید از فروشگاههای عرضه سموم نباتی این شهرستان پرداختند.
این مسئول هدف از پایش را جلوگیری از تولید و توزیع سموم ثبت نشده و تاریخ گذشته برشمرد و یادآور شد: در این بازدید کارشناسان ۲۱ واحد فروش و عرضه سموم و آفت کُشها را در سطح شهر مورد پایش قرار دادند.
هادی زاده با اذعان به اینکه در محمودآباد ۳۰ فروشگاه عرضه سموم نباتی بخش تعاونی و خصوصی وجود دارد، ذکر کرد: هرگونه تغییر در بسته بندی، دخل و تصرف در محتوا و برچسب سموم ممنوع بوده و درج تاریخ تولید و انقضاء بر روی بسته بندی الزامی است.
معرفی هشت میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در محمودآباد
وی بیان کرد: برای حمایت و توسعه مشاغل خانگی و افزایش تولیدات بخش کشاورزی، سهم بری شهرستان محمودآباد از اعتبارات مشاغل خانگی در سال جاری ۸ میلیارد ریال است.
هادی زاده با بیان اینکه با رایزنیهای صورت گرفته، ۸ میلیارد ریال از این اعتبارات به ۹ طرح مستقل در بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرد، گفت: این تسهیلات برای راه اندازی و توسعه کسب و کارهای کوچک خانگی که توسط اعضای خانوار در منزل انجام می شود، پرداخت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد تصریح کرد: تسهیلات معرفی شده برای ۹ طرح مستقل پرورش گاو شیری، گل و گیاه زینتی، زنبور عسل، مرغ بومی و ماهی در استخر دو منظوره است که برای ۹ نفر اشتغال زایی را در شهرستان ایجاد می کند.
برگزاری ۱۴۱ دورههای آموزشی ترویجی در محمودآباد
وی از برگزاری ۱۴۱ مورد دوره متنوع آموزشی ترویجی در محمودآباد خبرداد و گفت: این کلاسها در جهت ارتقاء سطح دانش آگاهی، بینش و مهارت کشاورزان، باید بر مبنای علم ترویج کشاورزی که مهمترین اصل آن انجام فرآیندی فعالیتهای ترویجی و آموزشی است برگزار شود.
تولید سالانه ۱۱ هزار تن گوشت سفید در محمودآباد
محمد هادیزاده بیان کرد: در ۶ ماهه نخست سالجاری، ۳ میلیون و ۱۳۰ هزار قطعه جوجهریزی توسط صاحبان واحدهای مرغداری گوشتی این شهرستان انجام شد.
وی افزود: ۶ هزار و ۶۶۰ تن گوشت سفید آماده طبخ در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه شد.
هادیزاده تولید سالانه گوشت سفید در این شهرستان را ۱۱ هزار و ۲۰۰ تن اعلام و خاطرنشان کرد: کارشناسان این مدیریت با برگزاری دورههای آموزشی ترویجی و ارتقاء سطح دانش و آگاهی مرغداران نقش موثری در کاهش هزینههای تولید و اشتغال دارند.
ردیابی مگس میوه در ۷۰ هکتار از باغهای محمودآباد
این مسئول از ردیابی مگس میوه مدیترانهای در ۷۰ هکتار باغات شهرستان محمودآباد خبر داد و اعلام کرد: با فعال سازی ایستگاه پیش آگاهی در حوزه مراکز سه گانه جهاد کشاورزی با نصب تعداد ۵۰ تله فرمونی به همراه کارت زرد، تله جلب کننده غذایی، تله سراتراپ و سراتینکس در مجموع ۱۳۰۰ مگس میوه شکار شد.
هادیزاده ادامه داد: سطح مبارزه غیر شیمیایی جهت مبارزه شیمیایی با استفاده از کاور اسپری در ۳۰ هکتار، طعمه پاشی در ۱۵ هکتار و مقدار سم مصرفی ۱۵۰ لیتر بود.
وی تجهیزات غیر شیمیایی مورد استفاده را شامل، ۳۵۰ عدد کارت زرد، ۶ عدد فرمون، ۵۳ عدد تله بیولور، سه لیتر سراتراپ، ۷۰۰ عدد قرص سراتینکس، ۲۰ لیتر پروتئین ئیدرولیزات و ۱۵ عدد تله مکفیل اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به ۸۲ مورد بازدید میدانی، گفت: در راستای آموزش و اطلاع رسانی ردیابی، پیش آگاهی و مبارزه با مگس میوه مدیترانهای ۷ هزار و ۵۰۴ آموزش انفرادی و ۵۳ آموزش گروهی (حضوری و مجازی ) با حضور ۱۶۲ شرکت کننده، توزیع ۱۰ اطلاعیه راهکارهای مدیریت مگس میوه و ۱۶ پیامک ارسال شد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد از انتقال دانش و یافتههای تحقیقاتی به ۵ هزار و ۶۶۹ بهرهبردار محمودآبادی نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: امسال ۱۱۷ دوره ترویجی و کارگاه آموزشی در این شهرستان برگزار و ۱۸۷۲ بهرهبردار با حضور در کلاسها و کارگاههای آموزشی و مهارتی از دانش و یافتههای تحقیقاتی بخش کشاورزی بهرهمند شدند.
هادی زاده بیان کرد: دورههای آموزشی شامل ۳۱ دوره ترویجی با حضور ۴۹۶ بهرهبردار و ۸۶ کارگاه آموزشی حضوری با حضور ۱۳۷۶ بهرهبردار برگزار شد و اجرای ۱۳ مورد سازه های ترویجی در ۶ ماه نخست امسال شامل ۹ مورد سایت الگویی برنج، ۱ مورد کانون یادگیری برنج و ۳ مورد نیز واحد نمایشی مزرعه الگویی از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی بوده است.
این مسئول تصریح کرد: انجام ۵ مورد کاروان ترویج بهرهوری با شرکت ۳۴۱ بهرهبردار، ۵ مورد نشست هم اندیشی ترویجی، آموزش انفرادی و چهره به چهره به ۳ هزار و ۴۵۶ بهرهبردار از دیگر اقدامات ترویجی این مدیریت در نیمه نخست امسال بود.
انتهای پیام