به گزارش خبرگزاری مهر، احمد حمزه زاده اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید در این نمایشگاه حضور داشت و به میزان ۴۲ میلیارد ریال تسهیلات ویژه خرید صنایع دستی به مراجعه کنندگان پرداخت کرد که با توجه به استقبال بی نظیر مردم، برنامه داریم تا تعداد بانکهای حاضر در نمایشگاه را برای نمایشگاه گردشگری سال آینده بیفزاییم.
وی از بازدید ۳۸۰ هزار نفر از یازدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و سومین نمایشگاه بین المللی گردشگری تبریز خبر داد و افزود: رکورد ۱۰۰ هزار بازدید روزانه از نمایشگاههای گردشگری در این نمایشگاه ثبت شد.
وی ادامه داد: تعداد ۳۵۰ غرفه در ۱۱ هزار متر فضای مسقف و هزار مترمربع فضای باز این نمایشگاه برپا شد که تعداد ۲۲۲ غرفه آن مربوط به صنایع دستی و بقیه مربوط به بخش گردشگری بود.
حمزه زاده گفت: تعداد ۱۳ شهر و روستای جهانی در این نمایشگاه دارای غرفه بوده و حضور داشتند.
وی ادامه داد: وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سه معاون وزارتخانه، هفت مدیر ستادی، جمعی از نمایندگان استان و ۱۱ نماینده فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه حضور یافتند.
وی خاطرنشان کرد: استان از ظرفیت حضور این سفرا استفاده کرد و جلسهای با حضور سفیر ازبکستان در محل اتاق بازرگانی برگزار شد و در نتیجه آن مقرر شد تا یک هیأت اقتصادی از تبریز به ازبکستان برود و در کنار بررسی زمینههای همکاری، تفاهمنامههای مربوطه منعقد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی سه هدف گذاری اصلی استان برای ارتقای وضعیت گردشگری استان را بازاریابی تبلیغاتی، ایجاد زیرساختهای گردشگری و آموزشهای گردشگری عنوان کرد و افزود: راه اندازی و شرکت در نمایشگاههای گردشگری از محورهای اصلی بخش بازاریابی تبلیغاتی به شمار میرود که سومین نمایشگاه بین المللی گردشگری تبریز نقز در این راستا برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: زمان برگزاری این نمایشگاه در تقویم رویدادهای کشور به ثبت رسیده و تلاش میکنیم این رویداد را به تقویمهای بین المللی گردشگری دنیا نیز اضافه کنیم که یک ظرفیت مهمی برای برنامه ریزی تورگردانهای دنیا است.
وی افزود: برگزاری تورهای آشناسازی نیز دیگر محور در بحث بازاریابی تبلیغاتی است که همواره یکی از اقدامات مهم در بحث جذب گردشگر بوده و حتی کشور ترکیه نیز این تورها را برگزار میکند.
حمزه زاده افزود: تور آشناسازی با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی را برای نمایشگاه گردشگری تبریز برگزار و برنامه داریم تا برای بهمن ماه یک تور آشناسازی برای اهالی رسانه کشورهای همسایه ترکیه، آذربایجان و ارمنستان برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه در کنار برگزاری نمایشگاه، تفاهمنامههای همکاری گردشگری با کشورهایی چون ترکیه و عراق منعقد شد، اظهار کرد: پیش از سفر وزیر به استان، سه معاون و کل مدیران ستادی وزارتخانه به شهرستانهای مختلف آذربایجان شرقی سفر کرده و وضعیت گردشگری و صنایع دستی استان را بررسی کردند.
وی ادامه داد: مقرر شده تا در جلسهای با حضور وزیر در تهران، تفاهم نامه همکاری چهارساله وزارتخانه با آذربایجان شرقی با لحاظ اهداف، برنامهها، اعتبارات و هزینههای اتمام پروژهها و تکمیل زیرساختهای حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان منعقد شود که این تفاهمنامه برنامه اصلی عملیاتی ما تا پایان برنامه هفتم توسعه خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به بازدیدهای وزیر از شهرهای تبریز، بناب، بناب و مراغه در سفر به استان، افزود: در این سفر، مراسم اهدای ۱۰ هزار سکه تاریخی مربوط به دورههای مختلف تاریخی و معاصر توسط «امین همتی تبریزی» مجموعه دار ۳۵ ساله تبریزی به موزه آذربایجان برگزار شد.
وی با بیان اینکه تعدادی از این سکههای تاریخی، ضرب تبریز هستند، ادامه داد: تلاش میکنیم تا این سکهها در یک سالن جدا به نمایش درآید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمارهای وضعیت گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: ۶ ماهه سال جاری تعداد ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار نفر در مراکز مجاز اقامتی استان اقامت یافتهاند.
حمزه زاده گفت: تعداد ۶۷ هزار و ۸۲۰ گردشگر خارجی نیز از کشورهای عراق، ترکیه، چین، آذربایجان، روسیه، ارمنستان، آلمان، لهستان، پاکستان و اسپانیا در این مدت در هتلهای استان اقامت داشته و تلاش داریم پرواز مستقیم از چین به تبریز را برقرار کنیم و حتی همتایان چینی نیز بسیار به این موضوع علاقمند هستند.
وی از افزایش ۲۸۰ درصدی فروش بلیط موزههای استان خبر داد و افزود: تعداد ۸۵۰ هزار نفر در ۶ ماهه اول سال جاری از موزههای استان بازدید کردند.