مدیریت مشارکتی آب؛ بهترین روش برای مدیریت منابع آبی

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 01 آبان 1403 - 13:05
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: مدیریت مشارکتی آب و مشارکت بهره‌برداران آب در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری موثرترین روش برای مدیریت منابع آبی است.

محمدعلی نعمت‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با نقش‌آفرینی، مشارکت و حضور داوطلبانه مردم در زمینه مقابله با بحران کم‌آبی اظهار کرد: مدیریت مشارکتی آب و مشارکت بهره‌برداران آب در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری موثرترین روش برای مدیریت منابع آبی است.

وی افزود: ما میراث‌دار کسری مخزن آبخوان‌ها هستیم و اکثر دشت‌های ما ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که در نتیجه عدم اجرای ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب مبنی بر نصب لوازم اندازه‌گیری بر روی چاه‌های آب به‌وجود آمده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه ۴۲ سال از وضع این قانون می‌گذرد اما هنوز بسیاری از چاه‌های آب به لوازم اندازه‌گیری مجهز نشده‌اند، تصریح کرد: اولین گام این است که لوازم اندازه‌گیری بر روی چاه‌های آب نصب شود، گام بعدی برای مدیریت منابع آبی، مدیریت مشارکتی است.

نعمت‌نژاد عنوان کرد: مدیریت مشارکتی دارای دو بخش واگذاری تصدی‌گری‌های دولت و مشارکت بهره‌برداران در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها است؛ البته شرایط مناطق مختلف کشور متفاوت بوده و بر اساس این تفاوت‌ها باید برنامه‌ریزی شود.

وی با اشاره به اینکه موضوع مهم دیگر در تعادل‌بخشی، بازار آب بوده و این بازار شمشیر دولبه است، گفت: بازار آب باید به صورت خردمندانه اجرایی شود. در استان خراسان رضوی ۳۳ تفاهم‌نامه با تشکل‌های کشاورزی امضا شده و تنها در دو دشت باقیمانده نیز تا پایان سال جاری این تفاهم‌نامه‌ها به امضا خواهد رسید که نقش‌ مهمی در مدیریت منابع آبی دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در رابطه با روند انعقاد تفاهم‌نامه‌های مدیریت مشارکتی با ۳۳ تشکل کشاورزی در استان خاطرنشان کرد: با مشارکت تشکل‌های کشاورزی تاکنون ۲۰۸ جلسه مدیریت مشارکتی برگزار شده که ۱۰۲۹ مصوبه داشته‌اند، در حالی که حتی یک ریال برای این جلسات هزینه نشده و تشکل‌های کشاورزی با هزینه خود این کارها را انجام داده‌اند.

نعمت‌نژاد اضافه کرد: اکنون بیش از ۹۷ درصد چاه‌های برقی کشاورزی در خراسان رضوی با همکاری و تامین هزینه تشکل‌های کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند و این تشکل‌ها علاوه بر آن در حل اختلافات آبی و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و تمدید مهلت پروانه چاه‌ها دخیل هستند. کاهش ۷۰ درصدی تشکیل پرونده‌های قضایی بین شرکت آب منطقه‌ای و بهره‌برداران از ثمرات دیگر اجرای طرح مدیریت مشارکتی است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید