مسلم موسوی درچه، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛با اشاره به مزیتهای توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور گفت: هزینه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی در سالهای اخیر حدود ۹۰ درصد و بادی بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است و این مسئله هزینه تمام شده تولید برق تجدیدپذیر را کاهش داده و تولید آن را با برق حرارتی رقابت پذیر کرده است.
وی استفاده نکردن از سوختهای فسیلی، در شرایط ناترازی انرژی را اقتصادی و یک مزیت زیست محیطی دانست و افزود: برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور، ظرفیت صنعتی و طبیعی از جمله، باد و خورشید، (۳۰۰ روز آفتابی در سال) وجود دارد.
موسوی با اشاره به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید از برگزاری مناقصه به وسیله سازمان انرژیهای تجدید پذیر برای ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۱۸۰۰ مگاوات، نیروگاه بادی خبرداد و گفت: تامین منابع مالی یکی از ضروریات احداث نیروگاههای تجدید پذیر به شمار میرود.
مدیرعامل انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران با تاکید بر لزوم توسعه تجدید پذیرها گفت: بر اساس برنامه هفتم، باید ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد شود که احداث حدود ۱۱ هزار مگاوات آن باقی مانده در دستور کار بخش خصوصی قرار گرفته است و بر این اساس تفاهمنامه ۵ میلیارد دلاری برای تامین مالی توسعه تجدیدپذیرها میان دولت و صندوق توسعه ملی به امضا رسیده است.
موسوی با اشاره به تاریخچه ۳۰ ساله احداث نیروگاههای تجدیدپذیر خاطر نشان کرد: احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، در اواخر دهه ۶۰ با واردات چند توربین بادی از کشور دانمارک و نصب آن در منطقه منجیل کلید خورد و بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور تا قبل از سال ۱۳۹۳ در شهر اراک بود که یک مگاوات ظرفیت داشت، اما طی سالهای ۹۴ تا ۹۶ تقاضای سرمایه گذاری خارجی در این صنعت به ۴ هزار میلیارد دلار رسید و ۱۰ درصد آن محقق شد.
آقای موسوی در ادامه احداث نیروگاههای خورشیدی در یک دهه گذشته را اقتصادی ندانست و گفت: در اوایل دهه ۹۰، هزینه احداث نیروگاه خورشیدی به ازای هر کیلووات ساعت ۲۵۰۰ دلار بود که در حال حاضر، این رقم به ۴۰۰ دلار رسیده است و احداث این نیروگاهها را به صرفه کرده است.