به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در حال حاضر سالانه حداقل ۱۲۰ میلیون دلار بذر سبزی و صیفی تنها از طریق مبادی رسمی و قانونی به کشور وارد میشود که خروج مقادیر هنگفتی ارز از کشور را در پی دارد.
تولید بذور هیبرید با دشواریها و چالشهای تکنولوژیک خصوصا در مرحله تولید لاینهای اینبرد همراه است. محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای دستیابی به دانش فنی تولید بذور از سیستم هاپلوئیدی و اصلاح معکوس به عنوان سریعترین روش برای دستیابی به لاینهای ۱۰۰ درصد خالص والدینی استفاده کردهاند.
در این پژوهشگاه به طور خاص روی گیاه کلزا و سبزیجات فلفل دلمهای و خیار کار شده و برای تولید هاپلوئید در این گیاهان از روشهای کشت میکروسپور آندوژنز و پارتنوژنز استفاده شده که تاکنون توانایی تولید بذر آنها در کشور وجود نداشته است.
با تلاشهای صورت گرفته تاکنون دو رقم هیبرید جدید فلفل رنگی قرمز به نامهای جوین۱وجوین ۲ با همکاری شرکت کشت و صنعت جوین برای اولین بار در کشور ثبت و به مرحله کشت رسیده است. بنابر اعلام گلخانه داران بخش خصوصی که از این ارقام استفاده کردهاند فلفلهای رنگی جوین ۱ و ۲ کشت شده در مقایسه با ارقام هلندی موجود عملکرد مطلوبی دارند.
به گفته یکی از گلخانه داران، ارقام فلفل هیبرید جوین ۱ و ۲ کشت شده، فاقد گل ریزی و دارای حجم بالا، رشد رویشی خوب، گلهای سنگین، ضخامت و سطح برگ مناسب و فاصله بندهای متوسط هستند.
برخورداری از ساقههای قطور و مستحکم سه شاخهها و حتی چهارشاخه، مقاومت به بیماریهای بوته میری و فیتوفتورایی که از مهمترین مشکلات گلخانههای کشت فلفل دلمه ای است و داشتن فلفل های کشیده از دیگر ویژگی های مطلوب ارقام فلفل جوین ۱ و ۲ کشت شده است.
انتهای پیام