سکه‌های بهای آزادی ۱۴۰۳ وارد بازار می شود | معمای ارزش سکه قدیم و جدید!

همشهری آنلاین شنبه 05 آبان 1403 - 08:57
بانک مرکزی می خواهد در معاملات حراج سکه در مرکز مبادله انواع سکه بهار آزادی را با تاریخ ضرب ۱۴۰۳ عرضه کند. این موضوع با توجه به فضایی که دلالان برای قیمت گذاری سکه طرح قدیم و جدید ایجاد کرده اند، می تواند به اضافه شدن یک قیمت جدید به بازار منجر شود در حالی که ارزش ذاتی همه سکه ها یکسان است.

به گزارش همشهری آنلاین، با تمهیدات بانک مرکزی برای مدیریت بازار، معاملات حراج سکه در مرکز مبادله در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه انجام می‌شود و به‌زودی متقاضیان می‌توانند انواع سکه به تاریخ ۱۴۰۳ نیز از طریق معاملات حراج مرکز مبادله دریافت کنند.

بیست و ششمین جلسه حراج سکه طلا در روز شنبه مورخ پس ۵ آبان ماه ۱۴۰۳، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir برگزار می‌شود.

طبق اعلام مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، همه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال تمام شمسی می‌توانند در این حراج شرکت کنند و حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعاً ۵ قطعه سکه است. به‌نحوی‌که می‌توان ۵ قطعه ربع‌سکه یا ۵ قطعه نیم‌سکه یا ۵ قطعه تمام سکه، و یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه باشد که جمع هر سه باهم نباید بیش از ۵ قطعه باشد.

باید دید بازار طلا که با شگردهای دلالی، شاهد اختلاف قیمت میان سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ و قبل از آن است، در برابر ضرب سکه به تاریخ روز چه واکنشی نشان می‌دهد.

از منظر اقتصادی، هیچ دلیلی برای اختلاف میان قیمت سکه‌های طلا وجود ندارد. حال سؤال این است که آیا ضرب سکه به تاریخ سال می‌تواند حباب قیمتی ایجاد شده در سکه طرح جدید و قدیم را از بین ببرد یا نرخ دیگری هم به بازار اضافه خواهد کرد؟

دهک‌های یک تا سه در اولویت خانه‌دار شدن

فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر ضرورت بررسی مدل‌های اقتصادی تأمین مسکن محرومان، گفت: باید به سمت تسهیلگری ساخت مسکن محرومین پیش برویم و برای تأمین مالی آن از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

صادق مالواجرد با تأکید بر ضرورت محاسبات دقیق و همکاری بین بخش‌های مختلف در این موضوع، گفت: وعده‌های دور از واقعیت دادن، نظام تصمیم‌گیری اجرایی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و برای حرکت در مسیر درست ایفای تعهدات دولت؛ باید مستندسازی وضع موجود، شناسایی ظرفیت‌ها و تعامل با نهادهای مرتبط و اقدام بر اساس اولویت‌های مکانی در دستور کار باشد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: انتظار دارم تعیین مکان‌های در اولویت برای ساخت پروژه‌های مسکن محرومین بر اساس توجه دقیق به شاخص‌های محرومیت باشد، تصمیم‌گیری و اقدام مشترک بخش‌های مختلف با روش همکاری هم‌افزا برنامه‌ریزی شود و همچنین پیگیری و پایش اجرای برنامه‌ها و ارائه گزارش‌های نوبه‌ای دقیق در دستور کار این گروه تخصصی باشد.

واردات کامیون و کشنده امسال ۳ برابر شد

آمارهای گمرکی نشان می‌دهد: در ۷ ماهه امسال ۸۶۰۵ دستگاه کامیون و کشنده جاده‌ای به ارزش ۸۸۰ میلیون دلار وارد کشور شده که این مقدار نسبت به ۷ ماهه سال قبل ازنظر تعداد ۲۰۷ درصد و از حیث ارزش ۱۷۰ درصد بیشتر است.

طبق آمار، در ۷ ماهه سال گذشته ۲ هزار و ۸۰۱ دستگاه کامیون و کشنده جاده‌ای به ارزش ۳۲۶ میلیون دلار وارد کشور بود.

در اجرای بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و مصوبه هیات وزیران مورخ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ به‌منظور نوسازی و توسعه ناوگان جاده‌ای کشور، ورود انواع کشنده و کامیون با عمر کمتر از ۵ سال ساخت به کشور مجاز است.

اخطار بانک مرکزی به ۱۰ بانک

بانک مرکزی ضمن اخطار به ۱۰ بانکی برای کم‌کاری در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مشاغل خانگی تأکید کرد: پرداخت این تسهیلات الزامی بوده و در صورت عدم اجرا، قابل‌پیگیری در مراجع ذی‌صلاح می‌باشد.

بانک مرکزی به بانک‌هایی که در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مشاغل خانگی کم‌کاری کرده‌اند اخطار داد و تأکید کرد: پرداخت سهمیه تعیین شده برای آن بانک بر اساس قانون متناظر (قانون ساماندهی مشاغل خانگی) الزامی بوده و در صورت عدم اجرای قانون، قابل‌پیگیری در مراجع ذی‌صلاح است.

اظهار سالانه یک‌میلیون مشترک جدید برق

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: سالانه یک‌میلیون مشترک جدید به مشترکان صنعت برق اضافه می‌شود که سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات به تقاضای برق کشور اضافه می‌کنند.

او، پمپ‌های دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن، مراکز دیتاسنتر، گلخانه‌ها و شیلات را ازجمله تقاضاهای جدید برق دانست و ادامه داد: تلاش می‌شود تقاضاهای جدید از طریق توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر پاسخ داده شود.

وی در خصوص تقاضاهای جدید صنعت برق گفت: رشد مصرف برق در جهان حدود دو برابر است و در کشور ما هم تقریباً همین حدود تقاضای جدید وجود دارد.

مدیرعامل توانیر، ریشه ناترازی برق را اقتصاد نامتوازن این صنعت دانست و افزود: صنعت برق اکنون ۱۲۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و از طرف دیگر، صد هزار میلیارد تومان از دولت، طلب دارد که پرداخت آن به نفع صنعت برق خواهد بود.

تعطیلی معادن فاقد ایمنی و پرداخت بیمه بیکاری به کارگران

به‌موجب لایحه بودجه ۱۴۰۴ معادن فاقد ایمنی به مدت ۳ ماه تعطیل شده و کارگران آن تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند. همچنین وزارت کار موظف شده دوره آموزش ایمنی برای کلیه کارگران معادن زغال‌سنگ را به اجرا درآورد.

سالانه ۱۲۰۰ نفر در کشور در اثر حوادث ناشی از کار جان می‌سپارند که خطر از دست دادن جان در معادن زغال‌سنگ از همه کارگاه‌های اقتصادی بیشتر است. به اعتقاد کارشناسان عدم یکپارچگی نظام ایمنی و بازرسی، یکی از علل اصلی حوادث ناشی از کار است. در حال حاضر بررسی بخشی از مسائل ایمنی کارگاه‌ها توسط وزارت کار صورت می‌گیرد، بخشی بر عهده سازمان ملی استاندارد است و بخشی دیگر از وظایف وزارت صمت و سازمان نظام‌مهندسی معدن است.

تولید ۲۴ میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن

طبق آمار ارائه شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، تولید کنسانتره سنگ‌آهن شرکت‌های بزرگ در ۶ ماهه امسال با رشد ۵ درصدی نسبت به ۶ ماهه پارسال، از مرز ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن عبور کرده است.

۱۰ شرکت بزرگ سنگ‌آهن کشور از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، حدود ۲۴ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۴۳۲ تن کنسانتره آهن تولید کرده که نسبت به ۲۳ میلیون و ۴۰۵ هزار تن سال گذشته، افزایش بیش از پنج درصدی تولید کنسانتره را نشان می‌دهد.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.