داروهای لاغری اعتیادآور/ توزیع دارو در آرایشگاه‌های زنانه

خبرگزاری مهر شنبه 05 آبان 1403 - 12:48
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس از ورود جدی قوه قضاییه به پرونده متولیان دولتی خبر داد که مسئله داروهای اعتیادآور را مدیریت می کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، سلمان اسحاقی درباره وجود مواد مخدر شیشه در قرص‌های لاغری از نبود بازرس کافی در کشور انتقاد کرد و گفت: هر جا که ما حاضر نباشیم، کسانی حضور می‌یابند که منافع مردم برای شأن اهمیت ندارد.

وی افزود: اکثر چاقی و عدم لاغری‌ها تا ۸۰ درصد به تغذیه باز می‌گردد و ۲۰ درصد به ورزش و تمرین بستگی دارد.

اسحاقی ادامه داد: ما بر بازار و توزیع این قبیل داروها نظارتی نداریم و چون این داروها حاوی مواد مخدر است، مصرف کنندگان به نوعی اعتیاد دچار می‌شوند و با احساس خوشایندی که در فرد ایجاد می‌کند، موجب مصرف مداوم می‌شود.

این نماینده مجلس در رادیو گفت‌وگو تاکید کرد که افراد سودجو با جان مردم بازی می‌کنند و افزود: کمیسیون بهداشت و درمان به این موضوع ورود کرده و ستاد مبارزه با مواد مخدر باید پاسخگو باشد. امروز مواد مخدر برای مصارف دارویی وارد و افراد سودجو وقیح شده اند چون مواد مخدر را در قالب دارو به جوانان ما عرضه می‌کنند و ما در این راستا به ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار می‌دهیم. کمیته غذاودارو هم بخشی از این مسئله است و سازمان تعزیرات و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز مسئولیت دارند.

وی افزود: برخی مجریان قانون نسبت به جایگاه خود بی تفاوت برخورد می‌کنند که گویی صرفاً حضور شلن در این جایگاه اهمیت دارد ولی ما نسبت به این مسئله گلایه داریم و مجلس به موضوع ورود کرده و اجاره نمی‌دهد این رویه ادامه یابد.

آمفتامین و لاغری

همچنین اخگری، پژوهشگر سم شناسی از مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اظهار کرد: فراورده‌هایی که به شکل کپسول و قرص در اختیار مردم قرار می‌گیرد حاوی یکسری مواد و داروهاست.متأسفانه در سال‌های اخیر یکسری داروها به ما ارجاع شده که فاقد برچسب اصالت و مجوز وزارت بهداشت هستند و عمدتاً به شکل کپسول و قرص‌های دست ساز می‌باشند و بسته بندی غیر استاندارد دارند و نشانی هم روی آن ما مشخص نیست.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی این اقلام را در راستای داروی تقلبی دسته بندی کرده است ولی یکسری افراد سودجو برای کسب درآمد بیشتر این داروها را می‌فروشند و داروهای کاهش وزن از این قبیل است.

اخگری با بیان اینکه چنین داروهایی عمدتاً در آرایشگاه‌های زنانه تجویز می‌شود، افزود: طی آزمایش‌های سم شناسی این داروها حاوی خانواده آمفتامین است که عوارض برگشت ناپذیری برای افراد ایجاد می‌کنند.

وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو قسمی دیگر از داروها را حاوی موادی دیگر خواند و افزود: دیگر داروها افزاینده وزن و ترک اعتیاد به سیگار و مواد مخدر هستند که به شکل گسترده در شکبه های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود و آنها را حاوی ماده گیاهی معرفی می‌کند. ما با تهیه این داروها و آزمایش آن طیف وسیعی از داروها را مشاهده کردیم که روی برچسب آنها درج نشده بود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.