صفدر صفدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تولید انار به شدت تحت تاثیر اقلیم و نیاز آبی است، اظهار کرد: کوچکترین تنش سبب میشود تا پوست این میوه بترکد.
وی با بیان اینکه در کشور چندین رقم صادراتی انار وجود دارد، گفت: تولید انار در این استان در شهرستانهای گرمه و جاجرم و همچنین حاشیه رودخانه اترک انجام میشود.
صفدری افزود: مساحت باغهای انار در این استان ۲۰۰ هکتار است و علاوه بر آن دو باغ الگویی نیز با استفاده از اعتبارات سال مالی ۱۴۰۲ در شهرستان جاجرم ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: انار محصولی صادراتی بوده و ارزآوری خوبی دارد و از سوی دیگر تازه خوری خوبی نیز دارد، بنابراین کشاورزان میتوانند در مکانهایی که اقلیم و میزان آب مناسبی داشته باشد این محصول را تولید کنند و در این ارتباط کلاسهای آموزشی و ترویجی نیز توسط کارشناسان این سازمان در حال برگزاری است.
این مقام مسئول تاکید کرد: از آنجاییکه هرس درخت انار کاری تخصصی است، آموزشهای لازم توسط کارشناسان ترویج سازمان انجام میشود.
وی بیان کرد: تلاش ما بر این است تا اعتباری را از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد نهالستان و تولید نهالهای متناسب با اقیلم این منطقه جذب کنیم.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی به ایجاد گلخانه و تولید میوههای خارج از فصل نیز اشاره کرد و گفت: یکی از محصولاتی که میشود در گلخانه و خارج از فصل تولید کرد انار است که در صورت انجام این کار بهتر است نهالهای این درخت را در گلدان غرس کرد که چند استان این کار انجام شده است.
وی تاکید کرد: ایجاد سایهبان به منظور کاهش تبخیر و تعرق و همچنین کاهش مصرف آب از دیگر اقداماتی است که میتوان در باغهای انار انجام داد.
انتهای پیام