احمد علیجانپور، رئیس دانشگاه ارومیه ۸ آبان ماه در اولین همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی که در سالن همایشهای دانشگاه ارومیه برگزار شد، طی دو روز برگزاری این همایش، نقش و جایگاه علم توام با معرفت دینی از دید متفکرین و اندیشمندان مورد بررسی قرار میگیرد و برای ظهور تمدن نوین اسلامی گامهای خوبی طراحی خواهد شد.
وی گفت: ایران با بهرهگیری از میراث تمدن گذشته و الهام از عناصر اصلی اسلام، ۸ قرن سرآمد فکری و علمی جهان بود که مایه افتخار است.
علیجانپور با اشاره به مولفههای تمدن نوین اسلامی افزود: اخلاق و معنویت، علم و فناوری، خودباوری و تعقل، وحدت، مجاهدت و استقامت، کرامت انسانی، عدالت، اقتدار و امنیت، رفاه و پیشرفت و مردم سالاری از مولفههای تمدن اسلامی است و راه رسیدن به این مولفهها از مسیر علم و دانش میسر میشود.
بهمن نزهت، دبیر علمی اولین همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی نیز در این همایش با اشاره به ارسال ۱۴۰ مقاله به اولین همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی افزود: از این تعداد مقاله ارسالی، ۱۱۸ مقاله پذیرش شده و طی این دو روز برگزاری همایش، ۲۲ مقاله به صورت سخنرانی حضوری ارائه می شود.
وی با اشاره به ضرورت توجه و افتخار به پیشینه علمی و اندیشمندان ایران اسلامی، گفت: ضروری است مفاخر تمدنی خود از جمله علامه طباطبایی، ابوریحان بیرونی و... را به نسل جدید بشناسانیم.
نزهت خاطر نشان کرد: امروزه دانشمندان اسلامی مرزهای دانش را در نوردیدند و در تعامل بین المللی با تکیه بر دانش بومی خود به تبادل علم مشغول هستند.
انتهای پیام