بیماری‌های زمینه‌ای در ابتلا به سکته مغزی مؤثر هستند

خبرگزاری مهر سه شنبه 08 آبان 1403 - 12:17
کرمان_متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بیماری‌های زمینه‌ای در ابتلا به سکته مغزی مؤثر هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمیدرضا برزگر، صبح سه شنبه به مناسبت ۸ آبان‌ماه روز جهانی سکته مغزی با بیان اینکه سن افراد مبتلا به سکته مغزی در ایران از متوسط جهانی پایین‌تر است گفت: سکته قلبی بین دومین و سومین عامل مرگ و میر در دنیاست و بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و فشارخون نقش اساسی در ابتلاء افراد به سکته مغزی دارد.

وی با اشاره به اینکه سکته مغزی در دو حالت اتفاق می‌افتد افزود: در حالت اول یک لخته خون از قلب حرکت کرده و باعث انسداد عروق مغزی می‌شود و در حالت دوم عروق مغزی به دلیل فشار زیاد پاره می‌شوند و خونریزی اتفاق می‌افتد که در نتیجه با کاهش خون‌رسانی به مغز سلول‌های مغز می‌میرند و سکته مغزی رخ می‌دهد.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به شباهت‌های زیاد عوامل بروز سکته قلبی با مغزی ادامه داد: بیماری‌های زمینه‌ای، استعمال دخانیات و مواد مخدر، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و عدم تحرک کافی در بروز این سکته مؤثر هستند.

وی با اشاره به دلایل بروز سکته قلبی افزود: به طور کلی هر عاملی که باعث بیماری‌های عروقی شود می‌تواند زمینه ساز سکته مغزی شود.

دکتر برزگر به پایین بودن سن شیوع سکته مغزی در ایران از متوسط جهانی اشاره کرد و ادامه داد: با افزایش سن استعداد سکته مغزی در همه افراد بیشتر می‌شود، اما این سکته در آقایان رایج‌تر است.

وی با اشاره به زیاد بودن نشانه‌های سکته مغزی گفت: هر علامت مغز و اعصاب اگر به شکل حاد ایجاد شود می‌تواند علائم سکته مغزی باشد، اما آنچه در تبلیغات عمومی انجمن‌های سکته مغزی، محور است، سه علامت کج شدن صورت، اختلالات تکلم و ضعف دست است. بیمارانی که دچار این علائم می‌شوند احتمال سکته مغزی بزرگ‌تر و مهم‌تری دارند لذا تاکید می‌شود این ۳ علامت جدی گرفته شود.

دکتر برزگر افزود: زمان طلایی مراجعه افراد مبتلا به سکته مغزی به مراکز تخصصی درمان سکته مغزی بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: تاکنون از زمان طلایی سکته مغزی صحبت می‌کردیم که برای درمان وریدی ۴ ساعت و نیم زمان لازم است، اما اخیراً باید از ساعت طلایی صحبت کنیم، زیرا درمان سکته مغزی در ساعت اول به مراتب مؤثرتر از ساعات بعدی است.

وی افزود: در ساعت اول از هر دو بیمار که با درمان وریدی مورد مداوا قرار بگیرد یک بیمار نجات پیدا می‌کند.

برزگر، با اشاره به قابل پیشگیری بودن این بیماری ادامه داد: داشتن تحرک کافی، کنترل و درمان به موقع بیماری‌های زمینه‌ای پرهیز از مصرف بیش از حد مواد غذایی سرخ کردنی، رعایت رژیم تغذیه طبیعی و سالم از جمله اقدامات مهم در پیشگیری از بروز سکته مغزی هستند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.