به گزارش نامهنیوز، این طرح یکی از چندین طرحی است که توسط مشاوران و متحدان ترامپ ارائه شده که همگی شامل امتناع آمریکا از مقابله با پیامدهای درگیری است.
ترامپ وعده داده است که در صورت انتخاب شدنش به عنوان رئیس جمهور در ماه نوامبر، به درگیریهای جاری پایان خواهد داد. با این حال، او جزئیات کمی در مورد چگونگی انجام این کار ارائه کرده است، بجز اعمال فشار بر ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی برای مذاکره صلح با کمک ایالات متحده.
در غیاب هیچ طرح صلح مشخصی، تعدادی از مشاوران فعلی و سابق ترامپ گفتهاند که چگونه رئیس جمهور سابق میتواند به این هدف دست یابد. یکی از مشاوران بلندمدت ترامپ که نامش فاش نشده است، به فایننشال تایمز گفت که نامزد جمهوریخواه میتواند مناقشه را با « احیای مجدد توافقنامههای شکست خورده مینسک در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵» حل کند، که بر اساس آن کییف موافقت کرد تا حدودی خودمختاری مناطق دونتسک و لوهانسک را به روسیه اعطا کند.
براساس گزارش آرتی، ونس، مشاور ترامپ گفته است که این بار این توافق توسط نیروهای حافظ صلح اتحادیه اروپا اجرا خواهد شد.
او گفت: «آمریکا بر دو چیز پافشاری خواهد کرد. ما هیچ مرد یا زن را در مکانیسم اجرایی نخواهیم داشت. ما برای آن هزینه نمیکنیم. اروپا هزینه آن را میپردازد.»
بر اساس گزارش فایننشال تایمز، آنها یک مدل درگیری منجمد با مناطق خودمختار در هر دو طرف یک منطقه غیرنظامی را پیشنهاد کردهاند.
احیای توافقات مینسک احتمالاً چندین چالش بزرگ را به همراه خواهد داشت.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اوایل این ماه گفت: پس از اینکه چندین رهبر اروپایی اعتراف کردند که هرگز قصد پایبندی به توافقات ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ را نداشتهاند، مسکو معتقد نیست که اتحادیه اروپا میتواند نقش یک واسطه صادق را ایفا کند. علاوه بر این، دونتسک و لوهانسک - همراه با خرسون و زاپوروژیا - از آن زمان به فدراسیون روسیه پیوستهاند و کرملین گفته است که هرگونه توافق صلح باید این «واقعیت سرزمینی» را در نظر بگیرد.
فرد فلیتز، تحلیلگر سابق سیا که در کاخ سفید ترامپ خدمت میکرد، به روزنامه بریتانیایی گفت که ایالات متحده میتواند درگیری را در امتداد خط مقدم کنونی «تجمیع کند» و در تاریخ بعدی برای یک راه حل پایدار با روسیه مذاکره کند. عضویت در ناتو هم میتواند برای چندین سال کنار گذاشته شود تا روسیه را مجبور به ورود به مذاکرات کند.
فلیتز گفت که اوکراین در این مدت از ادعاهای ارضی خود دست نخواهد کشید و توضیح داد که این طرح بر به تاخیر انداختن توافق نهایی تا زمانی که «پوتین صحنه را ترک کند» حساب میکند.
با این حال، فلیتز اعتراف کرد که به جای ترامپ صحبت نمیکند و از برنامههای سیاست خارجی رئیس جمهور سابق اطلاعی ندارد.