دامپزشکی اولویت مهم در پیمان بریکس

دنیای اقتصاد چهارشنبه 09 آبان 1403 - 00:06
سازمان دامپزشکی کشور نیاز به مباحثی دارد که در چارچوب پنج اصل محوری اخلاق، تجربه، تخصص، تعامل و مشورت می‌‌‌گنجد. علیرضا رفیعی‌‌‌پور سرپرست سازمان دامپزشکی در نشستی با بیان این مطلب افزود: برای حل چالش‌‌‌هایی که همواره در دوره‌‌‌های مختلف تکرار شده و به صورت ساختاری رفع و رجوع نشده‌‌‌اند، باید اقدام عملیاتی و مدبرانه‌‌‌ای انجام شود. رفیعی‌‌‌پور با اشاره به فناوری‌‌‌های جدید اظهار کرد: امروزه هوش مصنوعی برخلاف تصور چند دهه پیش، همه قواعد اقتصادی، اجتماعی، مدیریتی را دستخوش تغییرات بزرگی کرده و نباید از آن غافل ماند. وی به اهمیت و حساسیت امنیت غذایی در همه تصمیم‌گیری‌‌‌ها اشاره کرد و افزود: بر این هدف مهم باید متمرکز ماند و یک‌‌‌بار برای همیشه موانع دست و پاگیر اطراف یک دستگاه تخصصی حاکمیتی مانند سازمان دامپزشکی کشور را رفع کرد.

واکسیناسیون دام سبک ۷۰‌درصد و دام سنگین ۸۳‌درصد بوده است

رفیعی‌پور همچنین به پیشرفت‌‌‌های حوزه واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در فاز اول واکسیناسیون بیماری‌‌‌ها قرار داریم که شامل ۳۳ میلیون دام سبک و ۱.۵ میلیون دام سنگین می‌شود. وی همچنین بیان کرد: تمام واکسیناسیون‌‌‌ها به شکل رایگان انجام می‌شود و واکسن‌‌‌های مورد استفاده نیز تولید داخل هستند. در مجموع، ۲۳ میلیون دز واکسن برای دام‌‌‌های سبک و یک میلیون و ۲۰۰‌هزار دز برای دام‌‌‌های سنگین استفاده شده است. سرپرست سازمان دامپزشکی از همکاری‌‌‌های آینده ایران با گروه بین‌المللی بریکس در حوزه‌‌‌های اقتصادی و دامپزشکی ابراز امیدواری کرد و افزود: دامپزشکی در این پیمان منطقه‌‌‌ای اولویت خواهد داشت. رفیعی‌پور به اهمیت پیشبرد اهداف دامپزشکی و نقش آن در امنیت غذایی و بهداشت عمومی اشاره کرد و با یادآوری سابقه یک قرن دیوان‌‌‌سالاری و اداری در این حوزه، بر لزوم مطالعه و پژوهش در مورد تحولات آینده تاکید کرد. 

این مقام مسوول به ضرورت یادگیری واژگان جدید و آشنایی با موضوعات کلیدی در عصر انفجار اطلاعات اشاره کرد و گفت: ما سال‌هاست که با موضوع جهان واحد سلامت آشنا هستیم که بر پایه این مفهوم، تمام موجودات در زندگی انسان نقش حیاتی دارند و دامپزشکی به‌‌‌عنوان محور اصلی این بحث مطرح شده است. وی همچنین به برخی از چالش‌‌‌های فعلی در حوزه دامپزشکی اشاره کرد و افزود: بیماری‌‌‌های استراتژیک دامی، بیوتکنولوژی و تغییرات اقلیمی از جمله موضوعاتی هستند که باید به آنها پرداخته شود. رفیعی‌پور به سیاست‌‌‌های جدید سازمان دامپزشکی و لزوم اولویت‌‌‌بندی هوش مصنوعی و فناوری‌‌‌های نوین در این حوزه پرداخت و ابراز امیدواری کرد: دامپزشکی به‌‌‌عنوان ویترین امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی شناخته شود.

واردات ۱۰۰‌هزار تن گوشت قرمز در ۶ ماه اخیر برای تنظیم بازار

این مقام مسوول از اهمیت توجه به واکسیناسیون دام‌‌‌ها خبر داد و اعلام کرد: سازمان دامپزشکی در حال حاضر به وضعیت هاری رسیدگی می‌کند و واکسن‌‌‌های لازم به اندازه کافی در دسترس است. وی تاکید کرد که «نباید نگران انتقال بیماری به انسان‌‌‌ها باشیم»، زیرا تحت نظر دامپزشکی، اقدامات لازم برای واکسیناسیون انجام می‌شود. رفیعی‌‌‌پور در خصوص وضعیت گوشت قرمز، با اشاره به افزایش قیمت‌ها، بیان کرد که در شش ماه اخیر بیش از ۱۰۰‌هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده است.  سرپرست سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: گوشت از کشورهای مختلف از جمله آفریقا، استرالیا، برزیل، روسیه و مغولستان وارد می‌شود و تامین نیاز مردم در اولویت قرار دارد.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.