سید حسین خوانساری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از زمان آغاز خرید تضمینی گندم تاکنون ۷۰۶ هزار و ۶۰۹ تُن گندم توسط مراکز خرید این استان از گندمکاران خریداری شده که روز گذشته بهصورت صد درصدی باقی مانده مطالبات گندمکاران پرداخت و و بهطور کامل تسویه شد.
وی تعداد محموله خریداری شده گندم این استان را از زمان آغاز خرید تضمینی تاکنون در مجموع ۱۲۷ هزارو ۵۷۰ محموله برشمرد و افزود: ۴۴ هزار و ۱۰ کشاورز سطح استان همدان گندم خود را در قالب این محمولهها به مراکز خرید گندم سطح استان تحویل دادهاند که متوسط وزن هر محموله تحویلی حدود ۵۵۳۹ تُن بوده است.
خوانساری با اشاره به رتبه ششم همدان در سطح کشور و رتبه سوم این استان بعد از کردستان و کرمانشاه در غرب کشور در بحث خرید گندم از گندمکاران و دهقانان، افزود: امسال از ابتدای خرید تضمینی گندم تاکنون بیش از ۱۱ میلیون و ۹۹۳ هزار تُن گندم در سطح کشور از گندمکاران خریداری شده که ۵.۹ درصد از این میزان گندم توسط مراکز خرید گندم استان همدان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه مقدار خرید تضمینی گندم استان همدان نسبت به سال گذشته ۷۲ درصد و نسبت بهبلند مدت ۶۷ درصد افزایش داشته است، گفت: برای خرید تضمینی گندم امسال کشاورزان، ۵۵ مرکز خرید تضمینی گندم با ظرفیت بیش از ۸۰۰ هزار تُن در سطح استان همدان فعالیت داشتند که از این تعداد، ۴۱ مرکز خرید استاندارد متعلق به مباشرین تعاون روستایی و مابقی مراکز دولتی و مراکز مربوط به بخش خصوصی و کارخانجات آرد بودند.
وی افزود: از ۷۰۶ هزار و ۶۰۹ تُن گندم مازاد خرید تضمینی سطح استان، مقدار خرید گندم به تفکیک توسط مراکز دولتی ۴۷ هزار و ۷۲۱ تُن، خرید گندم توسط سیلوهای بخش خصوصی ۲۳۰ هزار و ۶۲۱ تن، توسط مباشر تعاونیهای روستایی ۴۰۶ هزار و ۶۰۵ تُن و توسط کارخانجات آرد ۲۱هزار و ۶۶۲ تُن بوده است.
خوانساری با بیان اینکه شهرستان کبودرآهنگ با تحویل ۱۷۰ هزار و ۱۰۹ تُن گندم بیشترین و شهرستان تویسرکان با ۱۴هزار و ۵۳۱ تن گندم کمترین و پایینترین گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم را داشتهاند، تصریح کرد: طی خرید تضمینی گندم در استان علاوه بر شهرستانهای کبودرآهنگ و تویسرکان شهرستانهای همدان ۵۸ هزار و ۷۳۸ تُن، ملایر ۶۰ هزار و ۱۱۱ تُن، نهاوند ۶۹ هزار و ۷۷۹ تُن، اسدآباد ۶۵ هزار و ۳۷۱ تُن، رزن ۱۵۰ هزار و ۵۹۴ تُن، فامنین ۳۰ هزار و ۱۱۱ تن، بهار ۴۱ هزار و ۲۴۹ تن، درگزین ۴۶ هزار و ۱۷ تن به تفکیک دارای تحویل گندم مازاد توسط کشاورزان به مراکز خرید تضمینی گندم بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم سطح استان همدان، مراکز مباشر (تعاون روستایی) با ۵۷ درصد خرید، بیشترین میزان خرید گندم تضمینی را به نسبت سایر مراکز از جمله مراکز دولتی، کارخانجات آرد و بخش خصوصی داشتهاند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان یادآور شد: سال گذشته مراکز خرید تضمینی سطح استان همدان ۴۱۰ هزار و ۸۲۲ تُن گندم مازاد از کشاورزان گندمکار استان خریداری کردند.
انتهای پیام