به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تلاش های یک اقلیت در مجلس برای برکناری محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور همچنان ادامه دارد. اخیرا هم ظریف به این اقدامات واکنش نشان داد و تاکید کرد «قصد استعفا ندارم. آقای رئیس جمهور هم با کمال بزرگواری ایستاده اند و مشغول پیگیری هستند و من خیلی آن را درگیر این مسائل نمی کنم.»
بهرامی: دکتر ظریف از دانش و تجربه خوبی در ارتباط با دنیا برخوردار است
نماینده بویراحمد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مخالفان دکتر ظریف به دنبال منافع سیاسی و حزبی خودشان هستند، گفت: دکتر ظریف از دانش و تجربه خوبی در ارتباط با دنیا برخوردار است لذا ما هم در حوزههای مختلف باید از نخبگانی همچون دکتر استفاده کنیم.
محمد بهرامی سیف آباد در گفتگو با جماران در رابطه با تلاش عده ای از مخالفان ظریف برای جلوگیری از حضور او در دولت، گفت: چه کسانی که در مجلس حضور دارند و چه کسانی که در دولت هستند اگر بتوانند بر اساس منطق برخورد کنند و نقد منصفانهای داشته باشند، میتوانیم شرایط بهتری را برای مردم فراهم کنیم. اما کسانی که به دنبال این هستند رفتار سیاسی داشته باشند قطعاً به منافع مردم آسیب خواهند زد.
وی ادامه داد: زیرا این افراد فقط به دنبال مسائل شخصی، حزبی و گروهی خودشان هستند اما مردم هم تشخیص میدهند که چه کسانی به دنبال منافع مردم و چه کسانی به دنبال منافع خودشان هستند؛ ما هم مخالف این نوع برخوردها هستیم چراکه رقابتها تمام شده است و دلیلی ندارد اینگونه رفتار شود؛ بنابراین باید شاهد هم افزایی بین گروه ها و جناحهای مختلف برای حل مشکلات مردم باشیم. دکتر ظریف از دانش و تجربه خوبی در ارتباط با دنیا برخوردار است لذا ما هم در حوزههای مختلف باید از نخبگانی که داریم استفاده کنیم.
بهرامی تصریح کرد: متاسفانه امروز، عدهای دلشان میخواهد جلوتر از رهبری حرکت کنند در حالی که همه ما زیر چتر رهبری هستیم؛ بنابراین مسائلی که رهبری فرمودند باید به عنوان خط مشی همه ما قرار بگیرد و به این توصیهها توجه کنیم نه اینکه بر اساس منافع خودمان به دنبال حذف و عزل عدهای باشیم؛ هر که در هر جناحی باشد باید به تامین منافع مردم کمک کند.
احمد فاطمی: نباید سرمایه های کشور را با انواع اتهام های ناروا بسوزانیم
احمد فاطمی نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «نباید سرمایههای نظام و کشور را با انواع اتهامها که بسیاری از آنها ناروا است بسوزانیم»، گفت: به نظر مخالفان دکتر ظریف بیشتر به دنبال اهداف سیاسی هستند و من سیاست زدگی در مواضع آنها میبینم و به همه توصیه میکنم که در مقابل دیگران حتی در مقابل دکتر ظریف به اخلاق بازگردیم.
احمد فاطمی با تاکید بر توانمندی های ظریف، اظهار داشت: آقای ظریف جزو سرمایههای کشور میباشد و باید برای حفظ او در دولت کوشش کنیم؛ ممکن است نسبت به هر کسی نقدی داشته باشیم، اما نباید سرمایههای نظام و کشور را با انواع اتهامها که بسیاری از آنها ناروا است بسوزانیم.
وی افزود: بنابراین باید بستری از مدارا و بردباری را در ادبیات و فرهنگ سیاسی کشور نهادینه کنیم و به جای اینکه به افراد بتازیم و حیثیت آنها را لگدمال کنیم، نقد منصفانه نسبت به رفتارها، گفتارها و عملکردها افراد داشته باشیم؛ لذا فرهنگ مدارا و تساهل، در مواجهه با کسی که افکار او را نمیپسندیم، باید در کشور نهادینه شود. ما باید اینگونه رفتار کنیم نه اینکه با انواع پیامک های توهین آمیز و سیلی از پیامکهای هدایت شده و مدیریت شده، حیثیت یک فرد و گذشته او را با انواع اتهامها به مسلخ ببریم.
فاطمی در رابطه با تلاش عده ای برای مخالفت با حضور ظریف در دولت با استناد به قانون «منع به کارگیری اشخاص در مشاغل حساس»، گفت: هر کسی میتواند دنبال منویات و یا اهداف خودش از طریق اصلاح قانون و یا وضع قانون جدید باشد؛ اما تا زمانی که قانونی به تصویب نرسیده، نمیتوانیم با افراد اینگونه برخورد کنیم؛ اما اگر قانونی در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید، همه مکلف هستیم به آن عمل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه افراد زیادی داریم که همچون دکتر ظریف در مشاغل حساس حضور دارند، گفت: به نظر من مخالفان دکتر ظریف بیشتر به دنبال اهداف سیاسی خودشان هستند و من سیاست زدگی در مواضع آنها میبینم و به همه توصیه میکنم که در مقابل دیگران حتی در مقابل دکتر ظریف به اخلاق بازگردیم.
مصطفوی: مخالفان دکتر ظریف به دنبال تحقق منافع خودشان هستند
عضو مجمع نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید با سرمایههای کشور برخورد سیاسی داشت، اظهار کرد: عدهای از نمایندگان که مخالف آقای ظریف هستند، به نظر من به دنبال منافع سیاسی و جناحی خودشان می باشند در حالی که تاکید من این است که نباید با سرمایههای کشور برخورد سیاسی داشت.
سید ابوالحسن مصطفوی در رابطه با ضرورت استفاده از تجربیات ظریف در دولت، گفت: دکتر ظریف در وزارت امور خارجه سالها تجربیات زیادی را داشتند و کمک زیادی به کشور کردند؛ بنابراین حیف است که از تجربیات او استفاده نشود. بعد از ۳۰ الی ۴۰ سال کار کردن در حوزه وزارت خارجه و برجام و همچنین در زمان جنگ، دلیلی ندارد که نخبه ای همچون او را به حاشیه برانیم.
وی ادامه داد: همانطور که از تجربیات نخبگانی مثل دکتر ولایتی با وجود شرایط جسمی ایشان استفاده میشود، ما باید از تجربیات دکتر ظریف و سرمایههای کشور استفاده کنیم تا بتوانیم به اهدافمان در سطح بین الملل جامه عمل بپوشانیم.
عضو مجمع نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدهای از نمایندگان که مخالف آقای ظریف هستند، به نظر من به دنبال منافع سیاسی و جناحی خودشان می باشند در حالی که تاکید من این است که نباید با سرمایههای کشور برخورد سیاسی داشت.
نماینده رزن در مجلس شورای اسلامی در خصوص مخالفت عدهای از مسئولین و نمایندگان با ظریف و تاثیر این مخالفتها بر تحقق «وفاق ملی»، گفت: یک جانبه نمیتوان «وفاق ملی» را محقق کرد. یعنی نمیتوان با حضور یک گروه به وفاق ملی دست یافت و اگر همه وفاق ملی را پذیرفتیم و به آن عمل کردیم، آن موقع میتوان برای رسیدن به اهداف هم امیدوار بود. بنابراین نمیتوان افرادی مانند دکتر ظریف را از قطار دولت پیاده کرد زیرا هر کسی ممکن است مواضعی داشته باشد و نباید کسی را که انتقادی نسبت به او داریم را کنار بگذاریم.
سپهوند: دولت هماهنگی خود را برای حضور دکتر ظریف با ارکان نظام انجام داده است
نماینده خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مخالفین ظریف از جنبه سیاسی با او مخالفت میکنند نه تخصصی، گفت: فکر نمیکنم کسی در این کشور باشد که بتواند تخصص دکتر ظریف را زیر سوال ببرد.
عبدالرضا سپهوند با بیان اینکه ظریف یکی از نخبگان سیاسی ایران است، گفت: رئیس جمهور بر اساس اختیاراتی که دارد، از هر فردی که تشخیص دهد توانایی لازم را دارد، میتواند در دولت استفاده کند. دکتر ظریف هم از جمله افرادی است که دیپلماسی را خوب میداند و میتواند به پیش برد اهداف کشور در روابط بینالملل کمک کند.
وی افزود: ما نباید به دلیل مخالفتهای سیاسی و همچنین تندرویها خودمان، دولت و نظام را از حضور نخبگان خالی و آنها را به حاشیه برانیم. دکتر ظریف یکی از شخصیتهایی است که میتواند ما را در روابط بینالملل و همچنین مسائل استراتژیک دولت راهنمایی کند؛ بنابراین نباید افرادی که به دنبال منافع خودشان هستند مانع از حضور ایشان در دولت شوند.
سپهوند در خصوص دلایل مخالفت عدهای از نمایندگان مجلس با ظریف، گفت: به نظر من این افراد از جنبه سیاسی با دکتر ظریف مخالفت میکنند نه تخصصی. چون فکر نمیکنم کسی در این کشور باشد که بتواند تخصص دکتر ظریف را زیر سوال ببرد. دکتر ظریف در زمینه برجام بسیار خوب عمل کرد و هم بر اساس منویات نظام پیش رفتند. در چند سالی هم که برجام به نتیجه رسید، اگر ترامپ زیر میز برجام نمیزد، گشایشهای بسیاری ایجاد شده بود که میتوانست ادامه داشته باشد. اما یک عده در داخل با ترامپ هم صدا شده و سبب شدند که ما به این وضعیت برسیم.
وی افزود: اینها عدهای هستند که به نظر من از نبودن دکتر ظریف سود میبرند تا بتوانند شرایط را برای رانتهای خود خصوصا در زمان تحریمها فراهم کنند.
سپهوند نماینده خرم آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت هماهنگی خود را برای حضور دکتر ظریف با ارکان نظام انجام داده است. لذا مخالفین دکتر ظریف فقط از جنبه سیاسی و جناحی با ایشان برخورد میکنند.
رضازاده: ظریف نقش مشاورهای برای رییسجمهور دارد
بابک رضازاده، نماینده مشکینشهر در مجلس دوازدهم در خصوص درخواست برخی نمایندگان در برکناری محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی رییسجمهور گفت: به باور من، انتصاب معاون رییسجمهور، موضوعی کاملاً در اختیار آقای دکتر پزشکیان است و ایشان هستند که صلاح را تشخیص میدهند، از اینرو نبایستی در کار قوه دیگری دخالت کرد و بهتر است به جای دخالت، کمک کرد.
وی افزود: به قول آقای دکتر پزشکیان در این دنیا به غیر از مجسمهها، هیچکس بیگناه نیست. امروز موضوع برکناری آقای دکتر ظریف، دغدغه و مطالبه عموم مردم نیست و اکنون چند نفری از نمایندگان پیگیر این موضوع هستند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: نقش آقای دکتر ظریف برای آقای رییسجمهور، یک نقش مشاورهای است و هر فرد دیگری هم میتواند برای آقای دکتر پزشکیان، مشاور باشد. افراد چه با تمایلات اصلاحطلب و چه اصولگرا میتوانند به دولت کمک کنند، زیرا شعار و نظر قلبی آقای رییسجمهور، وفاق ملی است.
رضازاده اظهار داشت: برخی به آقای ظریف انتقاداتی دارند، طبیعی است، چون ما فرد بدون اشکال نداریم. در عین حال ما یادمان هست که مقام معظم رهبری چه تعریفاتی از آقای ظریف در زمان مسئولیت ایشان در وزارت امور خارجه داشتند.
۲۹۲۱۹