«حمید حیدریزادی» مدیر جهادکشاورزی شهرستان چرداول در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: با توجه به این که کشور ما جزء مناطق کم باران بوده و حفظ رطوبت خاک در آن بهویژه در شرایط خشکسالی از اهمیت ویژهای برخوردار است باید به سمت روشهای خاکورزی رفت که درصد بیشتری از بقایای گیاهی را در سطح خاک باقی بگذارد.
وی افزود: کاهش مواد آلی خاکهای زراعی، افزایش مصرف بیرویه سموم و کودهای شیمیایی، آلودگی بیش از حد هوا در فصول برداشت محصول و آتشزدن کاه و کلش مزارع، کاهش نسبی عملکرد و کیفیت محصولات زراعی و دهها معضل دیگر همگی ثابت میکنند که باید به دنبال شیوههای نو و تحول بنیادی در کشاورزی بود.
حیدریزادی گفت: ما در حال حاضر در حال آموزش و ترویج این روشها در کشاورزی برای خاکورزی حفاظتی هستیم.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان چرداول همچنین در خصوص بازدید از مزرعه کلزا و بررسی وضعیت علف هرز و سرمازدگی و خسارت جوندگان در بخش آسمان آباد این شهرستان بیان کرد: وضعیت کلی مزارع مورد پایش قرار گرفت و توصیههای لازم برای سمپاشی علف هرز باریک برگ و استفاده از طعمه مسموم هم در قسمت بین مزارع و هم کانونهای فعال موجود در مزرعه کلزا جهت کنترل جوندگان به کشاورز ارائه شد.
وی یکی از دلایل استفاده مکرر کشاورزان از سم فسفر دوزنگ برای کنترل جوندگان را بیتوجهی به مزارع آیش همجوار و قسمت بین مزارع دانست و افزود: این نقاط تا زمانی که مورد مبارزه شیمیایی قرار نگیرند همواره نقاط امنی برای آفات و جوندگان بهحساب میآیند.
انتهای پیام