به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نیما دهقان از کارگردانهای تئاتر ایران در ۲ دهه گذشته، فعالیت حرفهای خود در عرصه کارگردانی را از دهه ۷۰ و با اجرای آثاری چون «شاعر»، «عروس طوقی» و «پرومته در زنجیر» آغاز کرد. وی در دهه ۸۰ و در فعالیت مستمری که داشت آثار متعددی نظیر «ملاقات شبانه»، «لوله»، «دو متر در متر جنگ»، «کفتر به توان ۲»، «کادانس»، «مادر مانده»، «خنکای ختم خاطره» و «آنفولانزای خوکی» را روی صحنه برد. در دهه ۹۰ نیز دهقان آخرین تجربههای کارگردانی خود با اجرای نمایشهای «خاموشی دریا»، «ترن»، «شیش و هشت» و «جانگز» سپری کرد.
به گزارش ایسنا، نیما دهقان جایزه بهترین اثر برگزیده بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش «مادر مانده» و جایزه بهترین کارگردانی و اثر برگزیده بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فجر را برای نمایش «خنکای ختم خاطره» دریافت کرده است.
فروش دوره سوم گروه سینمای فرهنگ به ۲ میلیارد تومان رسید
دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اکران خود را از نیمه مهرماه آغاز کرد و با وجود اینکه هنوز از زمان اکران این فیلمها باقی مانده توانست فروش خود را به ۲ میلیارد تومان برساند.
گروه سینمایی فرهنگ کار خود را از اواسط تیر ماه آغاز کرد و تا کنون از ۱۰ فیلم با تعریف آثار سینمایی فرهنگی حمایت کردهاست که حاصل این حمایت اضافه شدن ۱۵۰۷ سانس، در دوره اول و ۱۳۷۰ سانس در دوره دوم برای این فیلمها بودهاست.
حال با اتمام دوره اول و دوم اکران، پنج فیلم در آغوش درخت، قلب رقه، روزی روزگاری آبادان، سفر پر ماجرا و یادگار جنوب به عنوان فیلمهای مورد حمایت گروه سینمایی فرهنگ در دوره سوم اعلام شدند و این فیلمها با دریافت ۲ هزار و ۱۰۰ سانس و جذب ۳۶ هزار و ۱۰۰ بیننده تا کنون فروشی نزدیک به ۲ میلیارد توامان داشتهاند.
اجرای دوباره نمایش «جان و جهانی» توسط بانوان هنرمند
با توجه به استقبال مخاطبان، نمایش «جان و جهانی» به تهیهکنندگی و کارگردانی «رها تقینیا» و با هنرآفرینی ۹۰ بانوی هنرمند از سراسر ایران زمین، روز شنبه ۱۲ آبان ماه، دوباره در سالن خلیج فارس اجرا میشود.
اجرای این نمایش ویژه بانوان، توسط هنرمندانی از شهرهای بجنورد، تبریز، گیلان، مازندران، قم و تهران است که به اجرای حرکات ههلپهرکیکوردی، آذربایجانی، خراسانی، گیلکی، مازنی، بندری، جنوبی، سماع مینیاتور و حرکات سنتی، کلاسیک، معاصر و... میپردازند.
اجراگران در این برنامه از گروههای هنری تاماتر، خاتونهای آریایی، خاتون، وصال و مستان هستند و لباس این هنرمندان نیز توسط «ژیلا احمدی» طراحی شده است.
گروه فرهنگ میزبان درام ماجراجویانه «نفرین آرتا»
فیلم سینمایی «نفرین آرِتا» با اکران در گروه سینمایی فرهنگ توسط موسسه ارسلان فیلم از اواخر آبان ماه جاری، اکران خود را از سر میگیرد. موضوع این فیلم درباره قدیمی ترین تمدن بشری در ایران و جهان، یعنی تمدن آرتا (تمدن جیرفت) است که با داستانی مهیج و سفری به دل تاریخ ایران باستان، به معرفی و رمزگشایی رازهای این تمدن کهن پرداخته است. تمدن آرِتا، از تمدن سومر در بین النهرین نیز قدیمیتر است و بزودی توسط پروفسور یوسف مجید زاده با پیگیری های چندین ساله ایشان، تغییر بزرگی در کتاب های تاریخ هنر ایجاد شده و کهن ترین تمدن بشری، تمدن آرتا قلمداد خواهد شد.
«زومرهای ایرانی» روی پرده میرود
مستند «زومرهای ایرانی» به کارگردانی امیرحسین خلیل زاده و تهیه کنندگی سعید الهی روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه در مرکز گسترش به نمایش گذاشته می شود.
در ادامه طرح «اکران حقیقت»، مستند «زومرهای ایرانی» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) به کارگردانی امیرحسین خلیل زاده و تهیه کنندگی سعید الهی که در شانزدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» نمایش داشت، با حضور عوامل این مستند در سالن حقیقت مرکز گسترش به نمایش گذاشته می شود.
«زومرهای ایرانی»که از اصطلاحی جهانی به معنای اعضای نسل زِد (Z) به عنوان اولین نسل اجتماعی بشر که از بدو تولد و نوجوانی با دسترسی به اینترنت و فناوری دیجیتال رشد کردهاند برگرفته شده است، روایت نیازها و روحیات متولدین اوایل دهه هشتاد خورشیدی در ایران بوده و با هدف روشنگری نزد خانوادهها و متولیان دولتی تولید شده است. حضور در این جلسه برای علاقهمندان آزاد و رایگان است.
انیمیشن کوتاه «سیمچینها»
به گزارش روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه۴ ، انیمیشن «سیمچینها» ساخته جک اندرسون، انیماتور و کارگردان جوان آمریکایی در اولین نشست از سلسله نشستهای «قصهی سینما» روز پنجشنبه، ۱۰ آبان ساعت ۱۱ به مناسبت روز انیمیشن در فرهنگسرای اشراق نمایش و نقد و بررسی میشود.
انیمیشن کوتاه «سیمچینها» (Wire Cutters ) که با نام «سیمبرها» هم شناخته میشود اولین تجربه کارگردانی و شناخته شدهترین اثر جک اندرسون، انیماتور و کارگردان جوان آمریکایی است که با الهاماتی از Wall-E، اثر جاودانهی پیکسار، ساخته شده و درست به همان اندازه جادویی و تحسین برانگیز است.
24457