احیای بافت تاریخی اصفهان یک هنر است

خبرگزاری مهر پنج شنبه 10 آبان 1403 - 14:14
اصفهان- شهردار اصفهان گفت: لازم است با شیبی به سمت زنده کردن، مناسب زندگی کردن و سرزنده کردن بافت‌ها و بنای‌های تاریخی گام برداریم و هنر این است که زندگی را جریان دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر علی قاسم‌زاده ظهر پنجشنبه در نخستین اجلاس شهرهای تاریخی کشور که به میزبانی شهرداری اصفهان در خانه مشروطیت برگزار شد، بااهمیت برشمردن این اجلاس اظهار کرد: با توجه به شعار این اجلاس که شهر تاریخی شهر زندگی است، شهرهای تاریخی به چند دسته تقسیم می‌شود که این تقسیم‌بندی قابل تعمیم به شهرهای دیگر کشور است.

وی افزود: امروزه حفاظت از بافته‌ای تاریخی یکی از اولویت‌های مهم شهرهای تاریخی کشورهای دنیا است و باید این مسئله را توجه داشت که حفاظت از بافت تاریخی یا حتی آثار تاریخی فقط نگهداری از آن‌ها نیست بلکه مهم است که این بافت مهیای زندگی شود و سرزندگی خود را حفظ کند.

شهردار اصفهان بابیان اینکه در دسته‌بندی بناهای تاریخی، دسته‌بندی وجود دارد که فقط رد برخی از آثار تاریخی را فقط می‌توان در کتاب‌ها پیدا کرد، تصریح کرد: مصداق بارز این امر «عمارت نمکدان» است که دیگر این بنای تاریخی ارزشمند دیگر در اصفهان وجود ندارد و همه ما از اینکه بسیاری از بنای تاریخی دیگر در شهر وجود ندارند متأثر می‌شویم. دسته دیگر بناهای تاریخی تخریب‌شده‌ای هستند که از آن‌ها نمادی بر جای گذاشتیم، از جمله «حمام خسرو آقا» تا آن را فراموش نکنیم.

وی ادامه داد: بناهای تاریخی که درب‌های آن را بسته‌ایم و به اصلاحی آن را «فریز» کردیم جز دسته‌بندی دیگر بنای تاریخی قرار می‌گیرند و دلیل این امر که درب‌های این بناهای ارزشمند بسته است بدین خاطر است منابع مالی برای احیای آن نداریم یا بخشی از آن در اختیار سازمان میراث، اداره کل راه و شهرسازی یا شهرداری است که باید آن‌ها را از این حالت فریز خارج کنیم.

شهردار اصفهان اضافه کرد: بخشی از آثار مرمت و جزو آثار موزه‌ای شده است و فقط بازدید می‌شود و از طرفی یک دسته از آثار تاریخی همچون «خانه تاریخی آقا نورالله نجفی» یا «خانه تاریخی مشروطیت» را احیا کردیم و به چرخه زندگی بازگرداندیم، اما فقط حالت موزه‌ای ندارد و وارد چرخه فرهنگی اجتماعی شده است.

وی ادامه داد: دسته دیگر بناهای تاریخی هستند که نه‌فقط وارد مدار کردیم و سطح اولیه حیات را در آن حفظ بلکه آن را مناسب زندگی کردیم تا سرزنده باشد؛ همچون «چهارباغ عباسی» که فقط زنده نیست بلکه مناسب زندگی شده و سرزنده است همچنین اگر در محور جلفا پرسه بزنیم، نه‌فقط احیا و مناسب زندگی شده است، بلکه بافتی سرزنده است که با بافت‌های نوین رقابت می‌کند؛ از حیث اجتماعی اقتصادی نیز نسبت به بافت مدرن خودنمایی، غرور و شخصیت غالب دارد.

قاسم‌زاده تأکید کرد: لازم است با شیبی به سمت زنده کردن، مناسب زندگی کردن و سرزنده کردن بافت‌ها و بنای‌های تاریخی گام برداریم؛ هنر این است که زندگی را جریان دهیم و بافت تاریخی مناسب را احیا وزنده کنیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.