به گزارش ایسنا، «الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس در دومین کنفرانس بینالمللی مینسک در مورد امنیت اوراسیا که از ۳۱ اکتبر تا اول نوامبر در پایتخت بلاروس برگزار میشود، شرکت کرد.
میهمانان بلندپایه از جمله «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه و تجارت خارجی مجارستان، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، «بسام صباغ» وزیر امور خارجه سوریه و دیگر چهرههای سرشناس در این مراسم حضور دارند. در این کنفرانس همچنین سران سازمانهای بینالمللی، دبیران کل CSTO، CICA، CIS، وزیر امور خارجه کشور اتحادیه حضور خواهند داشت.
بیش از ۶۰ شرکتکننده از بیش از ۴۰ کشور در این کنفرانس شرکت دارند. اینها مقامات عالیرتبه از سراسر اوراسیا، نمایندگان سازمان امنیت و همکاری اروپا، کشورهای مستقل همسود، کشورهای سازمان همکاری شانگهای، روسای تعدادی از سازمانهای بینالمللی، روسا و کارشناسان عالیرتبه اتاقهای فکر برجسته کل منطقه اوراسیا هستند. به گزارش بلتا، حدود ۱۵۰ روزنامهنگار بلاروسی و خارجی برای پوشش این رویداد مجوز گرفتهاند.
منشور تنوع و چندقطبی
رئیس جمهور بلاروس در سخنان آغازین نشست گفت: منشور تنوع و چندقطبی در قرن بیست و یکم برای ترویج اجماع در امنیت طراحی شده است.
به گفته لوکاشنکو، در اولین کنفرانس امنیت اوراسیا که در سال ۲۰۲۳ در مینسک برگزار شد، حتی سرسختترین منتقدان هم متعجب شدند چون تردید داشتند که امکان گردآوری نمایندگان غرب و شرق در چنین زمان آشفتهای وجود داشته باشد.
رئیس جمهور بلاروس گفت: «نتیجه آن پیشنویس منشور تنوع و چندقطبی در قرن بیست و یکم بود که کار بر روی آن در طول کنفرانس فعلی ادامه خواهد یافت. این سند باید فرآیندهای تحکیم سیاسی، اقتصادی و غیره را به منظور تضمین امنیت، ثبات استراتژیک و توسعه مترقی کشورها و مردم ما تسریع بخشد. ما این سند را بدون اشاره به منطقهای خاص، جامع و فراگیر میبینیم تا ایجاد اجماع در حوزه امنیت را تسهیل کند.»
او افزود: «امروز تعداد زیادی شرکتکننده وجود دارد، که جای تعجب نیست، زیرا وضعیت بحرانیتر و متشنجتر میشود. من بسیار امیدوارم که چنین حلقه نمایندهای از کارشناسان معتبر شرکتکننده در کنفرانس فعلی، نه تنها مشکلات را مورد بحث و بررسی قرار دهند، بلکه بتوانند گزینههایی برای حل آنها ارائه دهند.»
مقیاس بحران جهانی آشکار است
به گفته لوکاشنکو، مقیاس بحرانی که کرهزمین را فراگرفته آشکار است.
او گفت: «به عنوان یک قاعده، وقتی صحبت از امنیت میشود، منظور ما تضمینهایی در برابر تجاوز به قلمرو یک ملت است.»
لوکاشنکو ادامه داد: «با این حال، امنیت جامع بنا به تعریف باید شامل ضمانتهایی باشد که نه تنها در زمینه نظامی، بلکه در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اطلاعاتی و سایر حوزهها نیز وجود دارد. اگر از این منظر به آن نگاه کنیم، ابعاد بحرانی که سیاره زمین را فراگرفته آشکار میشود.»
پیامدهای جهانی درگیریها در اوکراین و خاورمیانه
رهبر بلاروس همچنین گفت، تشدید بیشتر درگیریها در اوکراین و غرب آسیا، جهان را با عواقب گستردهای تهدید میکند.
لوکاشنکو گفت: «دولتها به طور فزایندهای مجبور به استفاده از نیروی نظامی برای دفاع از حاکمیت و ثبات داخلی خود یا جلوگیری از تشدید تنش میشوند. تشدید بیشتر درگیریها در اوکراین و خاورمیانه میتواند خسارات جبرانناپذیری در مقیاس جهانی به بار آورد.»
لزوم حدف تسلیحات هستهای آمریکا از قلمرو اوراسیا
الکساندر لوکاشنکو گفت: سلاح های هستهای آمریکا باید از قلمرو اوراسیا خارج شود.
وی افزود: ما امروز لازم میدانیم که تعدادی از اقدامات اولیه برای تنش زدایی در جهان را اعلام کنیم. اول از همه برای آرام کردن واقعی اوضاع و ایجاد شرایط گفتوگو، باید سلاحهای هستهای آمریکا را از خاک کشورهای اوراسیا خارج کرد.
نابودی سیستم امنیت اقتصادی بینالمللی
به گفته لوکاشنکو، نیمی از جهان تحت تحریمهای غیرقانونی قرار گرفتهاند.
به گزارش بلتا، رئیس جمهور بلاروس هنگام سخنرانی در دومین کنفرانس بینالمللی مینسک در مورد امنیت اوراسیا گفت: «نیمی از جهان در معرض تحریمهای غیرقانونی هستند. محدودیتهای غیرقانونی کل بخشهای اقتصاد را فلج کرده است.»
او به برخی از تهدیدهای اقتصادی اشاره کرد و افزود: «حق مالکیت خصوصی لغو شده است. داراییهای دولتی توقیف شده و منابع مالی دولتی به طرز وقیحانهای به سرقت رفته است.»
رقابت جنگ اطلاعاتی، با مداخلات نظامی
به گفته لوکاشنکو، جنگ اطلاعاتی میتواند با هر مداخله نظامی رقابت کند.
او گفت: «رسانههای گروهی به سلاح تبدیل شدهاند. پسا حقیقت، جعلیات بیپایان، دستکاری افکار عمومی، تصرف منابع مالی، سازماندهی کودتاها فراملیتی شدهاند و میتوانند با مداخله نظامی رقابت کنند.»
ناکامی آمریکا در تبدیل شدن به ستون امنیت جهانی
رهبر بلاروس در بخش دیگری از سخنانش گفت که ایالات متحده علیرغم پتانسیلی که دارد، ثابت کرده است نمیتواند ستون امنیت جهانی باشد.
به گفته رئیس جمهور بلاروس، ایالات متحده پس از فروپاشی کل اردوگاه سوسیالیستی، با لقب رهبر جهان آزاد به خود و با وجود همه پتانسیلهایش، ثابت کرد که نمیتواند پشتیبان جهانی و ضامن امنیت باشد.
لوکاشنکو گفت: «باور کنید، من هیچ تمایلی به ضربه زدن به کسی با برچسبهای جنگ سرد ندارم. اما این یک واقعیت آشکار است. اگر بخواهیم دلایل را بفهمیم و اقدامات لازم را انجام دهیم، نباید آن را پنهان کنیم.»
او افزود: «ممکن است بپرسید، در مورد نهادهای بینالمللی چطور؟ آنها که به عنوان یک میانجی یا داور جهانی فراخوانده شدهاند، اغلب فلج کامل را نشان میدهند و خود را به اظهارات پوچ و کارکردهای نمایندگی محدود میکنند. نبود کنترل و تعادل منجر به تنزل امنیت در همه بخشها شده است.»
اتحادیه اروپا قادر به برقراری نظم در داخل نیست، اما دشمن تعیین میکند
به گفته لوکاشنکو، اتحادیه اروپا قادر به برقراری نظم در منطقه خود نیست، اما به خوبی میداند که چگونه یک دشمن خارجی تعیین کند.
به گفته الکساندر لوکاشنکو، مرگ و ضرب و جرح پناهندگان و مهاجران در قلمرو غربجمعی به یک واقعیت وحشتناک روزانه تبدیل شده است. رسانههای جهانی در این باره سکوت کردهاند، در حالی که اتهامات وارد شده به بلاروس در مورد ایجاد این بحران از صفحات اول رسانهها خارج نمیشود.
رئیس جمهور بلاروس افزود: «مسیر اصلی این افراد سالهاست که تغییر نکرده است. سالانه بیش از نیم میلیون نفر از دریای مدیترانه و شبه جزیره بالکان عبور میکنند. اروپا قادر به برقراری نظم در داخل نیست، اما به خوبی میداند که چگونه با تعیین یک دشمن خارجی، ذهن مردم خود را از مشکلات داخلی منحرف کند.»
بحران گرسنگی در جهان در حال بدتر شدن است
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس در هنگام سخنرانی در دومین کنفرانس بینالمللی مینسک در مورد امنیت اوراسیا، گفت که مقیاس گرسنگی در جهان به ارقام سالهای پس از جنگ نزدیک شده است.
او گفت: «در عصر تکنولوژی پیشرفته، موضوع کمبود مواد غذایی همچنان در دستور کار است. مقیاس گرسنگی در این سیاره در حال حاضر به ارقام سالهای پس از جنگ نزدیک شده است. حدود ۷۵۰ میلیون نفر به طور مزمن گرسنه هستند؛ تقریبا ۳ میلیارد نفر دیگر دچار سوء تغذیه هستند.
ممنوعیتهای غیرقانونی غرب توسعه پایدار جهانی را به خطر میاندازد
لوکاشنکو همچنین تاکید کرد که تحریمهای غیرقانونی غرب توسعه پایدار جهان را به خطر میاندازد. به گفته او، تحریمها با هدف نابودی اقتصادهای ملی در واقع علیه مردم عادی کار میکنند. در چنین شرایطی، هیچ گونه بحثی در مورد انجام تعهدات ذیل اهداف توسعه پایدار سازمان ملل وجود ندارد.
او افزود: «کاملا بدیهی است که بدون تحریمها و محدودیتهای غیرقانونی غرب، جهان به حل این وظایف بسیار نزدیکتر میشد.»
جهان تک قطبی کار نمیکند
به گفته لوکاشنکو، جهان تک قطبی کار نمیکند و نمیتواند کار کند و به جایگزینی و مسئولیتی در سطح متفاوت نیاز دارد.
الکساندر لوکاشنکو خاطرنشان کرد: «تمام تلاشهایی که توسط نمایندگان تمدن غرب تحت عنوان دموکراسیسازی و بهبود جهان انجام میشود، نتیجه عکس دارد. نمونههای غیرقابل انکار عبارتند از عراق، سوریه، لیبی، افغانستان، کشورهای آفریقایی و اکنون اوکراین. این نتیجه جهان تک قطبی است. کار نمیکند و نمیتواند کار کند.»
او افزود: «یک نتیجه وجود دارد؛ جایگزین مورد نیاز است. یک جایگزین در زندگی همیشه و همه جا لازم است. اگر جایگزینی وجود نداشته باشد، اگر انحصار وجود داشته باشد، فاجعه است. مسئولیتی در سطح متفاوتی مورد نیاز است.»
به گفته رئیس جمهور بلاروس، ظهور سازمان همکاری منطقهای شانگهای و سازمان جهانی بریکس به عنوان بستری برای کشورهای همفکر، پاسخی به این خواسته بود.
انتهای پیام