به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما عبدالحسین بیات رییس اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی در هماندیشی ملی امکان سنجی فنی اقتصادی عرضه پایدار گاز طبیعی برای پتروشیمی گفت: ما در سال ۸۴، ۴۰۰ میلیون متر مکعب تولید گاز داشته ایم و در سال ۱۴۰۲ مقدار تولید به ۹۴۴ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت خصوصی سازی صنایع پتروشیمی بیان کرد: از سال ۸۹ به بعد باتوجه به تحریمهای موجود اگر پتروشیمیها خصوصی سازی نمیشد مانند حوزه نفت با مشکلاتی در این حوزه نیز مواجه میشدیم.
رییس اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص اهمیت تنوع سبد تامین انرژی اظهار کرد: متاسفانه ما در حوزه تنوع سبد تامین انرژی کشور مانند دیگر کشورهای دنیا برنامه ریزی نداریم و طبق آمارها ۹۸/۸ درصد سبد تامین انرژی کشور به نفت، میعانات و گاز اختصاص دارد در حالی که ۱/۴درصد انرژیهای نو داریم این در حالی که انرژیهای نو نیازی به تکنولوژیهای جدید نداریم. درواقع سبد انرژی کشور ۷۲ درصد به گاز طبیعی ۲۶درصد نفت حدود ۲درصد منافع تجدید پذیر وابسته خواهد بود و تامین ۷۰ درصد گاز کشور از طریق میدان گازی پارس جنوبی تامین میشود.
وی اظهار کرد: در افق ۱۴۰۹ براساس تقاضای گاز در کشور در ۴ماه به ۱۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد بود که این آمار میزان افزایش چشم گیر ناترازی را در سالهای آینده را نشان میدهد. تقریبا همه پتروشیمیها از طریق سوخت، خوراکهای اتان متان و میعانات گازی متاثر از کاهش تولید. میدان پارس جنوبی هستند بنابراین طبق این آمار موضوع فشار افزایی میدان پارس گازی جنوبی موضوعی جدی و حائز اهمیت خواهد بود.