یحیی آذرمی با اعلام این خبر افزود: شته ها جزو آفات خصوصی محسوب می گردد و وظیفه مبارزه به عهده زارعین می باشد و مدیریت داشت یکی از اصول اولیه تولید بوده که زارعین محترم بر حسب نیاز با مراجعه به کلینیک ها و تهیه نسخه گیاهپزشکی و مراجعه به داروخانه های گیاهپزشکی و ابتیاع سموم توصیه شده مبادرت به مدیریت آفات می نمایند .
این مقام مسئول اضافه کرد : وجود شته در مزارع تعلیفی نشان دهنده توان و فعالیت شته روسی و پتانسیل بالای توسعه جمعیتی دارد که در صورت کشت غلات و مساعد ماندن آب و هوا انتقال جمعیتی روی گندم خواهد داد که می تواند با تکثیر جمعیت خود موجبات خسارت در زراعت امسال گردد .
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: کاشت دیر هنگام گندم و استفاده از ارقام متحمل و خشبی و تغییر ارقام می تواند در گسترش جمعیت های انتقالی موثر باشد . آفت شته با کلنی های اندک جمعیتی هم توانایی گسترش سریع و خسارت زایی در اندک مدت را دارد بنابراین همکاران محترم من بعد روی کنترل و مدیریت آفت تمرکز نموده و با برگزاری کلاس های آموزشی و استفاده از توانمندی های ترویجی و بر اساس پروتکل مبارزه وارد عمل شده و توصیه های لازم در صورت گسترش خسارتزایی و رسیدن به آستانه زیان اقتصادی که شامل سمپاشی با سموم سیستمیک می باشد انجام دهند .
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، آذرمی ادامه داد: سموم مورد نیاز زارعین در داروخانه های گیاهپزشکی موجود می باشد و همکاران می بایست، فروشندگان سموم شهرستان را نسبت به تهیه سموم مورد نیاز زارعین ترغیب نموده و بازدید های هفتگی از سم فروشی ها را داشته باشند.
وی تاکید کرد: گسترش این آفت، تابع توان میزبان و شرایط اقلیمی و اتفاقات آب و هوایی آینده منطقه می باشد. ولی به هر حال تغذیه مناسب گندم با نسبتهای متعادل کودهای NPK و بخصوص ریزمغذیها، همچنین بازدیدهای منظم مزارع و پایش مستمر آفت، در مدیریت آن موثر خواهد بود.
انتهای پیام