نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
یک شبکه عظیم توزیع مواد غذایی برای رساندن مواد مهم مصرفی غذایی به سراسر کشور توسط شرکت معاملات خارجی دائر شد.
این شبکه از همین هفته 10 خط عمده آن که همه مناطق کشور را در بر میگیرد، شروع به کار کرده است.
خطوط 10گانه که به زودی هم از نظر تعداد و هم از نظر مقدار خواربار، توسعه و افزایش مییابد، هر روز 250 تن برنج، تخم مرغ، گوشت گوساله و گوسفند، روغن، نخود سبز، پنیر، عسل، کره، روغن سالاد و دیگر مواد غذایی را به 70 مرکز عمده توزیع در بیش از 30 شهر حمل میکند. مراکز فوق که با مشارکت بخش خصوصی دایر شده، به نوبه خود فورا مواد غذایی را به مناطق مختلف شهر و شهرستان که احتیاج به آن دارند، حمل و توزیع میکنند.
همزمان با ایجاد این شبکه، ایجاد 200 هزار تن سردخانه در سراسر کشور توسط شرکت معاملات خارجی و بخش خصوصی در دست پیاده کردن است.
از تعداد این سردخانهها ازجمله سردخانه 200 تنی زاهدان بهرهبرداری آغاز شده و هماکنون 200 تن از مواد غذایی که توزیع آن را معاملات خارجی در دست دارد، در این سردخانه ذخیره گردیده است.
در سمینار هماهنگی مدیران کل و روسای شعب سازمان تامین اجتماعی استان تهران، طرح ادغام سازمان تامین اجتماعی در وزارت کار مورد مخالفت شرکتکنندگان قرار گرفت.
در این سمینار که اعضای کمیسیون بهداری مجلس شورای اسلامی نیز در آن شرکت داشتند، دکتر غرضی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در رابطه با طرح ادغام این سازمان با وزارت کار گفت: ما اعتقاد نداریم که درمان که تنها مشکل فعلی سازمان تامین اجتماعی است، با الحاق به وزارت کار حل خواهد شد.
این روزها پس از امضای برجام شاهد ورود هیاتهای مختلف تجاری به کشورمان هستیم، به نظر میرسد اروپاییها در این رقابت گوی سبقت را از سایرین ربودهاندو
آلمان که اقتصادش از اقتصادهای ایالتهای مختلف تشکیل شده است، با اعزام هیاتهای تجاری ایالتی، قصد دارد دوباره در ایران حضور فعال یابد و این روزها ایران میزبان هیاتی از ایالت باواریای آلمان است.
این هیات سومین هیات آلمانی است که از ابتدای سال به ایران آمده است؛ گرچه مبادلات تجاری ایران و آلمان سابقهای طولانی دارد، اما طی سالهای تحریم، از حجم روابط کاسته شد تا جایی که ارزش مبادلات تجاری از 6 میلیارد و 900 میلیون دلار بین دو کشور در سال 90 به 3 میلیارد و 200 میلیون دلار در سال 91 کاهش یافت.
این روند کاهشی همچنان ادامه یافت و ارزش مبادلات تجاری ایران و آلمان در سال 92 بالغبر 2 میلیارد و 786 میلیون دلار و در سال 93 بالغبر 2 میلیارد و 685 میلیون دلار شد. ارزش مبادلات تجاری دو کشور در 6 ماه سال 94 نیز 507 میلیون و 643 هزار دلار بوده است.