ناترازی ها با کشاورزی ساوه چه کرد؟

خبرگزاری ایسنا شنبه 12 آبان 1403 - 08:00
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: قطعی روزانه برق موجب از دست رفتن ۲۰ درصد از منابع آبی در اختیار کشاورزان و البته کاهش ۲۰ درصدی میزان تولیدات کشاورزی شهرستان شد.

محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس دستورالعمل‌های صادره به منظور مدیریت مصرف برق در فصل تابستان روزانه پنج ساعت برق چاه‌های آب کشاورزی برای عبور از ناترازی قطع می‌شد که این میزان خاموشی روزانه مشکلاتی را برای کشاورزان به ویژه در چاه‌هایی که خرده مالکی یا مشاعی بودند، ایجاد کرد.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته مدت زمان قطعی برق چاه‌های کشاورزی برای خرده مالکین از پنج ساعت به سه ساعت کاهش یافت تا مشکل توزیع آب با شرایط موجود به حداقل برسد. ‌

وی با بیان اینکه از دست رفتن ۲۰ درصد ظرفیت تولید برای کشاورزان و باغداران عدد بزرگ و درصد بالایی است، تصریح کرد: ناترازی برق در کنار ناترازی آب آسیب جدی به بخش کشاورزی وارد کرده و مخاطراتی را به همراه دارد. قطعی برق منجر به تشدید تنش آبی به ویژه در تولید کمی و کیفی محصولی نظیر انار به عنوان محصول شاخص شهرستان ساوه می‌شود.

خلیلی با اشاره به اینکه قطعی روزانه برق با روندی که در تابستان اعمال شد موجب شد که به چاه‌ها، تاسیسات و منصوبات چاه‌های فعال و مورد استفاده کشاورزان خسارت وارد شود، گفت: اختلال در روند انتقال و پمپاژ آب از منابع زیرزمینی متاثر از قطعی روزانه برق، موجب بروز خسارت به تاسیسات و منصوبات چاه‌ها شده و کشاورزان ناگزیر به تعمیر و تجهیز مجدد تاسیسات انتقال آب از چاه‌ها شدند و از این حیث نیز متحمل هزینه‌های مالی شدند.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه گفت: کشاورزان برای مدیریت ناترازی برق، درخواست قطعی متمرکز برق در یک شبانه روز و در دوره آبیاری هشت تا ۱۰ روزه را داشتند تا خسارت وارده کمتر شود چرا که قطعی مکرر روزانه، آسیب جدی به محصول وارد می‌کند. آبیاری بیشتر تولیدات کشاورزی شهرستان از طریق منابع آبی زیرزمینی است و از طریق تامین برق باید آب را از زیر زمین به اراضی و باغات کشاورزی هدایت کرد.

وی گفت: برخی کشاورزان به دلیل شرایط آبی و ناترازی برق سطح زیر کشت خود را در سال‌جاری کاهش دادند و بخشی از اراضی آنها بدون کشت باقی ماند اما کشاورزانی که تمام اراضی خود را به کشت محصولات زراعی اختصاص داده و باغداران، به ویژه انارکاران، امسال از ناترازی برق و تشدید تنش آبی متاثر از پدیده خشکسالی خسارت زیادی را متحمل شدند.

خلیلی تصریح کرد: حفظ منابع آبی موجب تولید پایدار کشاورزی خواهد شد و اگر منابع آبی از بین برود کشاورزی با چالش مواجه شده و امنیت غذایی به مخاطره می افتد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.