دانشگاه سمنان در آیینه علم و فرهنگ و فناوری

خبرآنلاین شنبه 12 آبان 1403 - 08:05
دانشگاه ها همواره نقش مهمی در رشد، توسعه وآبادانی کشورها داشته اند. دانش آموختگان دانشگاه ها بازوان فکری، فرهنگی و اجرایی کشور را شکل می دهند و آشکار است که آموزش و پژوهش دو بال دانشگاه ها در پرورش دانشجویان مستعد و توانمند مورد نیاز کشور است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،به بهانه نزدیک شدن به پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه سمنان به گفتگو با جناب پروفسور سیف الله سعدالدین، رئیس دانشگاه سمنان پرداخته ایم که نزدیک به سه سال سکان دار دانشگاه هستند و در شرایطی که دانشگاه با چالشهای عدیده ای مواجه بوده ، اما افتخارات ارزشمندی برای جامعه و کشور رقم زده است. مثل همیشه مشغله ریاست دانشگاه فرصت دیدار با ایشان را به راحتی میسر نکرد و بناچار در فرصت هایی که به سختی میسر شد، پای صحبت های دکتر سیف الله سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان نشستیم. این گفتگو چند بخش است که به دلیل طولانی بودن ناچار شدیم در بخش های مختلف آن را منتشر کنیم.

»بخش اول پژوهش

>با یاد و نام خدا، جناب پروفسور سعدالدین عزیز از اینکه فرصت ارزشمندتان را در اختیار خبرگزاری خبرآنلاین قرار دادید، بسیار سپاسگزاریم. امیدواریم گفتگوی کوتاه ما بتواند همچون آیینه ای شفاف دانشگاه را به تصویر بکشد.

بسم الله الرحمن الرحیم. سلام علکیم و رحمه الله. ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت مردان بزرگ تاریخ ساز شهید سید حسن نصراله، شهید یحیی سنوار و شهدای اخیر جبهه مقاومت برادر ارزشمندمان شهید نیلفروشان و آرزوی توفیقات روز افزون جبهه مقاومت در عرصه مبارزه با جبهه استکبار و رژیم منحوس، خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا بتوانم به صورت مستقیم با نشریه های استانی گفتگو کنم.

>جناب دکتر از دانشگاه چه خبر؟

عرض شود خدمت همشهریان عزیز که دانشگاه همچون یک ارگانیزم زنده و پویا در حال حرکت به سوی اهداف و آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. حتما خوانندگان محترم این نشریه ارزشمند مطلع هستند که ما در هر سال تحصیلی جدید قریب به دو هزار دانشجوی نوورود داریم که با ورودشان به دانشگاه همچون نسیم بهاری، جانی تازه به دانشگاه می بخشند. دانشجویان نوورود با حضورشان در دانشگاه ضمن آنکه طراوت و شادابی خاصی به محیط دانشگاه می دهند در عین حال با چالشهایی هم در حوزه زیست دانشجویی، خوابگاه، ایاب و ذهاب، تغذیه و سایر موارد مواجهند. تلاش مجموعه مدیریتی دانشگاه این است که زمینه بیشترین رضایت دانشجویان را فراهم کنند. یک خبر خوب دیگر هم، حضور پر رنگ دانشجویان بین المللی در دانشگاه سمنان است. حتما همشریان عزیز در اقصی نقاط شهر، حضور پر رنگ این میهمانان عزیز را مشاهده و درک کرده اند. دانشگاه سمنان در راستای مرجعیت علمی در تلاش است تا تعداد دانشجویان بین المللی متقاضی دانشگاه را افزایش دهد.

خوشبختانه با حضور ارزشمند دانشگاه در رتبه بندی های جهانی استقبال از دانشگاه توسط دانشجویان بین المللی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و نیز دوره های پسادکتری بیشتر شده است و دانشگاه تلاش می کند تا در برنامه جذب دانشجویان موفق تر از گذشته عمل کند. بر همین اساس بنده به عنوان خادم شما مردم عزیز در دانشگاه سمنان، یک تیم چابک مدیریتی در دانشگاه ایجاد کرده ام تا ضمن بررسی چالش های جذب دانشجویان بین الملل زمینه لازم برای تحصیل این عزیزان که سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مقصد خودشان خواهند بود، فراهم کنند. بی شک جضور دانشجویان بین المللی ضمن آنکه در راستای اعتلای جایگاه دانشگاه سمنان در مجامع بین المللی  اثر گذار خواهد بود، در عین حال زمینه شناساندن بیشتر شهر و استان عزیزمان از منظر جاذبه های فرهنگی و گردشگری را نیز فراهم خواهد کرد و به نوعی در اقتصاد شهر هم اثرگذار خواهد بود.

اجازه می خواهم تا به حوزه پژوهش ورود بیشتری داشته باشم تا همشهریان عزیز ما از مجموعه فعالیت های اثرگذار دانشگاه سمنان در حوزه پژوهش و فناوری با هدف تحول در دست‌یابی به مرجعیت علمی و بین‌المللی‌سازی دانشگاه بیشتر آشنا شوند. خوشحالم به استحضار خوانندگان نشریه برسانم که دانشگاه سمنان با تلاش فرزندان شما، در جمع مؤثرترین دانشگاه های یک درصد برتر پراستناد دنیا بر اساس گزارش مؤسسه کلاریویت آنالیتیکس (Clarivate Analytics)  قرار گرفته است و همچنین مجموعه تلاشهای استادان و دانشجویان ما باعث شده است که دانشگاه پرافتخار سمنان در فهرست تأثیر گذارترین‌های گوگل اسکالر در سال 2024 قرار گیرد. بر اساس این نظام رتبه بندی، رتبه جهانی دانشگاه سمنان به یک هزار و  252 ارتقاء یافته است. همچنین در رتبه بندی ملی، ما موفق شده ایم که جایگاه 25 کشور را در میان 121 دانشگاه و مؤسسه ایرانی به خود اختصاص دهیم.

>من اخیرا در سطح شهر یک بنر درباره نشان سرو دیدم. آیا امکان دارد درباره این نشان توضیحاتی ارائه دهید؟

بله حتما. استادان دانشگاه سمنان برخی نشان های ملی را در سال گذشته اخذ کرده اند که شایسته است اشاره ای به آنها نمایم. به عنوان مثال پروفسور علی خیرالدین، تنها استاد ممتاز دانشگاه سمنان و دارنده تنها نشان عالی دانش در استان سمنان در سال 1403 این نشان پرافتخار را از وزیر محترم علوم اخذ کردند و بنده کمترین نیز در ادامه موفقیت های دانشگاه، نشان سرو را برای دانشگاه به ارمغان آوردم. نشان سرو، نشانی است که در ارزیابی عملکرد مدیران آموزش‌عالی به آنان اهدا شده است و این نشان دارای محورهای ۱۰گانه در دسته‌بندی‌های مدیریت نوآورانه، مدیریت منابع و بهره‌وری، مدیریت ارزشی و فرهنگی، مرجعیت و دیپلماسی علمی-فناوری، مدیریت ارتباطات و مسئولیت اجتماعی، سلامت سازمانی و مبارزه با فساد، توسعۀ فناوری و ثروت‌آفرینی دانش‌محور، مدیریت راهبردی، مدیریت سرمایه‌های انسانی و حل مساله و مدیریت بحران است. بی شک خانواده بزرگ دانشگاه سمنان ظرفیت و قابلیت های ارزشمندی در محورهای ده گانه فوق داشته است که منجر شده است تا وزارت علوم پس از ارزیابی های دقیق این نشان ارزشمند را به بنده به عنوان خادم شما و رئیس دانشگاه سمنان اهدا کند.

دانشگاه سمنان در آیینه علم و فرهنگ و فناوری

خوب است که اشاره ای هم به افتخارات پژوهشگران دانشگاه سمنان شود. بی تردید در حوزه پژوهش و فناوری افتخارات دانشگاه بسیار است و من اشاره ای گذرا و تیتر وار به برخی از آنها می کنم. به عنوان مثال دانشگاه سمنان و دانشگاه های استان تاکنون استادی که در حوزه علوم انسانی بتواند در سطح کشور برگزیده شود نداشته است و با تمهیداتی که حوزه معاونت پژوهش و فناوری انجام داده است، دکتر محمود نجفی، دانشیار دانشگاه سمنان در دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی در بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور در سال 1402 مفتخر به کسب رتبه شد و با حضور وزیر محترم علوم، از وی تجلیل به عمل آمد. با وجود استادان ارزشمندی همچون دکتر نجفی که از افتخارات دانشگاه سمنان هستند، می توان ادعا کرد که دانشکده روان شناسی از دانشگاه های متعبری است که دانشجویان علاقمند به حضور در این دانشکده و تحصیل در آن هستند. شاید برایتان جالب باشد که در بین ورودیهای سال 1403 دانشجویان با رتبه عالی، رشته روان شناسی دانشگاه سمنان را انتخاب کرده اند و استقبال از رشته های موجود در دانشکده روان شناسی بسیار خوب بوده است و امیدواریم این روند نیز تداوم یابد. در دانشکده مهندسی شیمی در سال 1402 نیز این افتخار نصیب استاد برجسته دانشکده، جناب دکتر علی حقیقی اصل شد و ایشان موفق به کسب این افتخار از وزیر علوم و تحقیقات و فناوری شدند. در ادامه این روند، در دانشکده مهندسی عمران نیز در سال 1403، استاد فرهیخته ای بنام پروفسور مجید قلهکی موفق شدند در بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور مورد تجلیل قرار گیرند.

دانشگاه سمنان همواره در تلاش بوده است در کنار چالشها، خوش فکر عمل کند. یکی از مهمترین برنامه های انجام شده استفاده از ظرفیت های موجود جهت تقویت فعالیت ها و توان پژوهشی اعضای هیات علمی با توجه به کاهش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. از این رو شیوه نامه پسا دکتری در دانشگاه توسط یک تیم چابک مورد بازنگری قرار گرفت و طبق شیوه نامه جدید شرایط برای جذب محقق پسا دکتری تسهیل شد. همچنین برای تشویق اعضای هیات علمی به انجام طرح پژوهشی داخلی، شیوه نامه طرح پژوهشی داخلی تدوین و تصویب شد تا با انجام طرح پژوهشی داخلی برای حل مسائل  و چالش های موجود در دانشگاه، گسترش همکاری و تعاملات با دیگر دانشگاه های کشور در قالب طرح های تفاهم نامه ای و همچنین برای افزایش تولید انتشارات علمی بهره برداری گردد.

مجموعه این تلاش ها منجر شد که بیش از 45 محقق پسا دکتری در سال 1402 در دانشگاه جذب کنیم و از بیش از ده طرح پژوهشی داخلی از نوع تقاضا محور-تفاهم نامه ای و ماموریت گرا حمایت کنیم که در نوع خود در طی این سالها، کم نظیر بوده است.

>درباره کنفرانس هایی که اخیرا برگزار شده یا برگزار خواهد شد هم اگر نکاتی دارید بفرمایید؟

در راستای افتخاراتی که استادان دانشگاه کسب کرده اند در حوزه علمی- اجرایی در بخش پژوهش نیز چند کنفرانس در سطح ملی و بین المللی برگزار کرده ایم. مثلا هشتمین کنفرانس زئولیت ایران با حضور صاحب نظران بین المللی در شهریور ماه 1402 ، بیستمین کنفرانس دینامیک شاره ها با حضور صاحب نظران بین المللی در آبان ماه 1402  و هفتمین کنفرانس شیمی کاربردی ایران ، "اولین کنفرانس بین المللی گردشگری سمنان: جاده ابریشم، فرصت­ها و چشم اندازها" ، هشتمین کنفرانس ملی پیشرفت های ابررسانایی و مغناطیس، اولین همایش ملی زیر ساخت ها و رفع ناترازی ها در راستای جهش تولید ،شانزدهمین همایش ملی جراحی و سومین همایش ملی لنگش و آسایش گاو شیری و نهمین کنفرانس بین المللی ترکیبات، رمز نگاری، علوم کامپیوتر و محاسبات از این مجموعه برنامه های علمی است که دانشگاه برای آنها برنامه ریزی کرده است. حتما عزیزان من در خبرهای مختلف شنیده اند که "اولین کنفرانس بین المللی گردشگری سمنان فرصت ها و چشم اندازها جاده ابریشم" را در 16 آبان سال جاری با حضور شخصیت های ملی و بین المللی در دانشگاه سمنان برگزار خواهیم کرد. من از هم اکنون فعالان حوزه گردشگری و عرصه صنایع و شرکت ها را دعوت می کنم تا در این رویداد بین المللی که با حضور سفرای مختلف از کشورهای گوناگون همچون چین، ازبکستان، ایتالیا و غیره همراه خواهد بود حضوری پرشور داشته باشند.

دانشگاه سمنان در آیینه علم و فرهنگ و فناوری

>جناب دکتر ما همیشه درباره ارتباط با صنعت خبرهای خوبی نمی شنویم. به نظر شما این موضوع درباره دانشگاه سمنان نیز صدق می کند؟

ارتباط با صنعت همیشه دغدغه بنده بوده است. خاطرم هست که در زمانی که مسئولیت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه را داشتم، پیشنهاد راه اندازی اتاق حل مساله صنعت و دانشگاه را به صورت جدی پیگیری کردم و الحمدالله به موفقیت های خوبی هم منجر شد. باید خدمت علاقمندان روزنامه عرض کنم که دانشگاه سمنان از همکاران بسیار پرتلاش و هوشمندی در بخش ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه بهره مند است که در تلاش هستند تا ارتباط بین دانشگاه و صنعت را جدی تر دنبال کنند. انعقاد بیش از یکصد قرارداد پژوهشی با جامعه و صنعت محصول همفکری این عزیزان در این بخش است. کسب رتبه 14 در شاخص تعداد قراردادهای جاری بین دانشگاه های کشور و نیز انعقاد تفاهم نامه جهاد علمی با موسسه آموزشی، تحقیقاتی صنایع دفاعی (مرحله اول 50 میلیارد ریال)، انعقاد بیش از 30 تفاهم نامه همکاری با شرکت ها و موسسات داخلی و خارجی و اخذ مجوز و راه اندازی مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاه سمنان بخشی از فعالیت های این عزیزان در این بخش است. ما همواره در تلاش هستیم تا به رصد اشتغال دانش آموختگان دانشگاه بپردازیم و این امر خوشبختانه اتفاق افتاده است. برگزاری بیش از 50 دوره مهارتی برای دانشجویان  و نیز برگزاری 3 بازارچه کارآفرینی و دو رویداد استارتاپی با مشارکت شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان، انعقاد بیش از 20 تفاهم نامه برگزاری دوره فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت و مهمتر اینکه ایجاد سایت کاریابی تخصصی و هدایت شغلی (Job.Semnan.ac.ir) از مجموعه فعالیت های همکاران خوبم در بخش ارتباط با صنعت است. بازدیدها و دوره های آموزشی فراوانی توسط مرکز کارآفرینی دانشگاه تدارک دیده شده و انجام شده است که برای جلوگیری از اطلاله کلام بنده از آنها عبور می کنم.

>از آزمایشگاه ها چه خبر؟ آیا با وجود استقبال خوبی که دانشجویان از دانشگاه سمنان دارند توجهی به آزمایشگاه ها شده است؟

باید عرض کنم که بنده نسبت به راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه نگاه خاصی دارم و حساسیت فوق العاده ای نسبت به آزمایشگاه دارم. بر همین اساس با همت مدیران زیرمجموعه آزمایشگاه مرکزی، نصب و راه اندازی دستگاه VSM و خرید و تحویل دستگاه CHNSO به ارزش ۷.۲ میلیارد تومان اخیرا اتفاق افتاده است. همچنین انعقاد قرارداد دستگاه FESEM به ارزش ۳۵ میلیارد تومان صورت گرفته است و تلاش شده است تا تعمیر دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه به اعتبار ۵ میلیارد تومان نیز انجام گیرد. افزایش تعداد آزمایشگاه های عضو شاعا به ۵۰ نود آزمایشگاهی یکی از موفقیت های دانشگاه سمنان در بخش آزمایشگاه هاست. شایسته است به این نکته اشاره کنم که با حضور مدیران جوان و فعال در بخش آزمایشگاه مرکزی، ارتقای رتبه و جایگاه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه در شبکه راهبردی  رقم خورد و خوشبختانه ما رتبه اول منطقه ۹ در بین تمام دانشگاه های وزارت عتف (بالاتر از دانشگاه فردوسی مشهد) و رتبه دوم منطقه ۹ در بین تمام آزمایشگاه های عضو شبکه راهبردی (بعد از آزمایشگاه جامع علوم پزشکی مشهد) را کسب کردیم. خالی از لطف نیست که اشاره کنم افزایش دو برابری درآمد آزمایشگاه مرکزی نسبت به سال قبل را در این بخش شاهد بودیم که نشان می دهد آزمایشگاه مرکزی دانشگاه در خدمت صنعت و جامعه به خوبی کار می کند و فعال است. خوبست اینجا به یکی از بخش های فعال دانشگاه نیز اشاره کنم.  مدیریت فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی دانشگاه یکی از بخش هایی است که تمام فعالیت های مجازی و الکترونیکی دانشگاه بر بستر این بخش و زیر نظر مدیران و همکاران توانمند این بخش اجرا می شود. تمرکز این بخش از دانشگاه تولید و توسعه سامانه های بومی دانشگاه است. به گونه ای که اخیرا سامانه پژوهشی مدیریت یکپارچه آثار (سیما)، سامانه نمایاب -  تعیین نمایه و رتبه مجلات، سامانه گیت خوابگاه با احراز هویت چهره، سامانه رزرو و تخصیص غذای دانشجویان با احراز هویت چهره، طراحی و پیاده سازی سایت ویترین دانشگاه، تولید و توسعه سامانه کتابخانه و منابع دیجیتال از اهم فعالیت های آنان بوده است. راه اندازی سامانه یکپارچه مدیریت اکانت مرکزی از کارهای اخیر این مدیریت است که مشکل بسیاری از همکاران و دانشجویان را رفع کرده است. همانطور که عرض کردم تلاش این مدیریت بومی سازی نرم افزارهای مورد استفاده توسط کاربران دانشگاه است که به نظر می رسد موفق هم عمل کرده است.

>جناب دکتر دانشگاه سمنان چند نشریه دارد؟

ما اداره چاپ و انتشارات دانشگاه سمنان را داریم که برخی موفقیت ها را در سالهای اخیرکسب کرده است مثلا اخذ رتبه توسط چهار نشریه هنرهای کاربردی، Modeling & Simulation in Electrical & Electronics Engineering، Progress in Physics of Applied Materials و تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی از کمیسیون ارزیابی نشریات وزارت عتف، تاسیس دو نشریه مدل‌سازی مدیریتی در توسعه پایدار و مدیریت زنجیره ارزش راهبردی، ثبت درخواست دو نشریه Journal of Heat and Mass Transfer Research و Journal of Rehabilitation in Civil Engineering  برای نمایه شدن در پایگاه WOS، اخذ تاییدیه عضویت دو نشریهJournal of Heat and Mass Transfer Research  و Progress in Physics of Applied Materials در کمیته اخلاق در نشریات (COPE)، ثبت درخواست پنج نشریه Progress in Physics of Applied Materials، شیمی کاربردی روز، مهندسی زیرساخت های حمل و نقل، مطالعات زبانی و بلاغی  و مدل سازی در مهندسی  برای نمایه شدن در پایگاه Scopus، نمایه شدن 8 نشریه در پایگاه بین المللی DOAJ، نمایه شدن نشریهProgress in Physics of Applied Materials در پایگاه ISC و در نهایت برگزاری کارگاه های آموزشی برای ارکان نشریات.

>جناب دکتر سعدالدین ما در اخبار مدام از رتبه های کسب شده در دانشگاه می شنویم. لطفا به صورت کوتاه به این رتبه ها اشاره کنید و بفرمایید اهمیت آنها در چیست؟

یکی از مدیریت های دانشگاه، گروه همکاری های علمی و بین المللی است که در سالهای اخیر تلاش کرده است تا با یجاد پنل دانشگاه سمنان در برنامه کانکت به عنوان پایگاه میزبان و انعقاد سه قرارداد فعالیت های خوبی انجام دهد.  این مدیریت، ورود اطلاعات تایمز را نیز بر عهده دارد. تحلیل و بررسی نتایج منتشر شده از رتبه بندی تایمز و قرارگیری دانشگاه سمنان در این رتبه¬بندی برای چندین سال متوالی محصول فعالیت این مدیریت است که در نهایت منجر به ارتقا جایگاه دانشگاه سمنان از نظر شاخص ها و رتبه بندی های بین المللی (تایمز2024) شده است. همکارانم در این بخش تلاش کرده اند تا با انعقاد تفاهم نامه های مختلف نظیر بصره عراق و هوهای چین زمینه همکاری بیشتر دانشگاه با کشورهای مختلف را فراهم کنند. اجازه دهید ابتدا به برخی افتخارات دانشگاه سمنان در کسب مرجعیت علمی بپردازم و سپس پرسش شما را پاسخ دهم. باید عرض کنم که باعث افتخار بنده و تیم مدیریتی در دانشگاه سمنان است که اعلام کنیم 10 پژوهشگر از دانشگاه سمنان در میان پژوهشگران ایرانی پراستناد یک درصد برتر دنیا و 24 پژوهشگر از دانشگاه سمنان در میان پژوهشگران ایرانی پراستناد 2 درصد برتر دنیا و نیز 4  بانوی پژوهشگر از دانشگاه سمنان در میان بانوان پژوهشگر ایرانی پراستناد برتر دنیا حضور دارند. همچنین شایسته است اشاره کنم که 6 پژوهشگر پر استناد برتر پایگاه ISC در حوزه های علوم انسانی، اجتماعی، هنر و معماری از دانشگاه سمنان هستند و شاخص اچ – ایندکس 126 بر اساس پایگاه استنادی اسکوپوس با نمایه سازی حدود 9 هزار و 500  عنوان مقاله برای دانشگاه سمنان درج شده است. از سوی دیگر،  شاخص اچ – ایندکس 118 بر اساس پایگاه استنادی واس (WOS) با نمایه سازی حدود  9 هزار و 500 عنوان مقاله و عدد 17 در شاخص ارجاعات به تعداد مقالات در پرونده دانشگاه سمنان قابل رصد است.

خالی از لطف نیست که اشاره کنم جایگاه دانشگاه سمنان در رتبه بندی تایمز دانشگاه های جهان در سال 2024 در رتبه 1001 تا 1200 بوده و در رتبه بندی تایمز دانشگاههای جوان ۲۰۲4 در رتبه  251 تا 300 بوده ایم و  در رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی تایمز 2024 در رتبه  351 تا 400 را کسب کرده ایم.  جالب تر اینکه درخشش دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان در رتبه بندی شانگهای 2024 در رتبه 201 تا300 را داریم و در راستای دست یابی به مرجعیت علمی و فناوری برای ششمین سال متوالی در جمع مؤثرترین دانشگاه های جهان در رتبه‌بندی لایدن 2024 حضور داشته ایم. در این رتبه‌بندی دانشگاه سمنان موفق شده است رتبه 961 جهانی را در معیار مرجعیت علمی، رتبه یک هزار و 256 جهانی را در دیپلماسی علمی و دسترسی آزاد به انتشارات را در میان دانشگاه‌های جهان کسب نماید. همچنین ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی ایران توسط مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ( ISC ) در جایگاه 22 کشوری  و ( رتبه 16 پژوهش و رتبه 17  فناوری و نوآوری)  در میان دانشگاه های جامع بر اساس ارزیابی در سال 1401 – 1400 را اخذ کرده ایم. از سوی دیگر، در رتبه‌بندی جهانی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در جایگاه 1800-1601 در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته ایم.

این نکته که شما اشاره کردید قابل توجه است. یعنی شاید برای مردم خوب و هم استانی های عزیزمان این سوال پیش بیاید که چرا بنده در صحبت هایم مدام به این آمارها و رتبه بندی ها اشاره می کنم. باید عرض کنم که حضور دانشجویان بین المللی در دانشگاه سمنان مرهون تلاش های استادان و دانشجویانی است که در بسیاری از مواقع بخش زیادی از زمان ها را از زندگی شخصی خود صرف انجام پژوهش برای اعتلای نام دانشگاه سمنان و کشور عزیزمان می کنند. اگر ما نتوانیم در رتبه بندی های بین المللی حضوری پر رنگ داشته باشیم بی تردید امروز شهر سمنان و دانشگاه سمنان نمی توانست شاهد حضور دانشجویان بین المللی باشد.

افتخارات دانشگاه سمنان و روند رشد و توسعه علمی آن قابل توجه است. تلاش می کنم در بخش دوم صحبت هایم به موضوعات آموزش، پارک علم و فناوری، موضوعات فرهنگی، اجتماعی، ارزشها بپردازم. امیدوارم و از خداوند متعال خواهانم که این موفقیت ها برای دانشگاه سمنان، نگین خطه کویر، تداوم داشته باشد.

>جناب دکتر سعدالدین عزیز بسیار سپاسگزارم که اطلاعات ارزشمندی در اختیار ما قرار دادید. اجازه می خواهم بخش اول گفتگو را در اینجا به پایان برسانیم و در بخش دوم، ادامه صحبت های شما در شماره بعد به استحضار خوانندگان روزنامه برسانیم. باز هم تشکر می کنم که این فرصت را در اختیار ما گذاشتید. اگر نکته ای بعنوان نکته پایانی بخش اول گزارش وجود دارد بفرمایید.

من هم از جنابعالی سپاسگزارم. همچنین از مدیران خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان و همکاران خوب شما تشکر می کنم. بی تردید باید یک تشکر ویژه هم از خوانندگان  خبرگزاری خبرآنلاین داشت که با حوصله پای صحبت های ما نشستند. امیدوارم در ادامه بتوانیم تصویری شفافتر و گویاتر از فعالیت های دانشگاه در طی این چند سال ترسیم نمایم.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.