نام پژوهشگر گلستانی در فهرست دانشمندان برتر دنیا قرار گرفت

خبرگزاری ایسنا شنبه 12 آبان 1403 - 08:56
«سالار فرهنگی آبریز» محقق و پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان، براساس اطلاعات جدید نمایه استنادی اسکوپوس، در فهرست دو درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفت.

بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۲۴ به استناد آخرین ارزیابی صورت گرفته توسط پایگاه استنادی اسکوپوس و مؤسسه الزویر که با همکاری دانشگاه استنفورد انجام شده است، سالار فرهنگی آبریز، پژوهشگر و دانشمند حوزه کشاورزی از استان گلستان در فهرست ۲ درصد برتر دانشمندان دنیا قرار گرفت.

دانشگاه استنفورد Stanford University برترین دانشگاه جهان بر اساس آمار مؤسسه‌های QS و TIMES در چندین سال متوالی است. همچنین پایگاه اسکوپوس Scopus وابسته به ناشر الزویر Elsevier، بزرگترین پایگاه نمایه‌های استنادی جهان بوده و ابزار مناسبی برای پژوهشگران در حوزه‌های مختلف است که میزان استنادات مقاله‌ها و کتاب‌ها به همراه متن آن‌ها را در اختیار قرار می‌دهد، در همین راستا استخراج فهرست دانشمندان ۲ درصد برتر دنیا که براساس داده‌های پایگاه علمی اسکوپوس که با همکاری دانشگاه استنفورد استخراج شده است با توجه شاخص‌های متعددی از جمله تعداد مقالات تألیفی، ارجاعات، استنادها و سایر شاخص‌های علمی صورت می‌گیرد.

عوامل متعددی در تعیین این فهرست از جمله تعداد مقالات، تعداد ارجاعات صورت گرفته به مقالات، شاخص H یا H-index که یک مقیاس عددی است و نشان دهنده عملکرد مؤثریک محقق است، شاخص «سایت اسکور» sitescore که توسط این شاخص میانگین استناداتی که مقالات منتشر شده در یک موضوع بدست آورده‌اند را اندازه‌گیری می‌کنند و درصد آن نشان دهنده نسبت پایداری یک مقاله یا نشریه در حوزه موضوعی آن است و در نهایت ترکیبی از معیارهاست و بر اساس معیار دانشگاه استنفورد محاسبه می‌شود.

لازم به ذکر است که پایگاه اسکوپوس و مؤسسه الزویر تمامی تولیدات دانشگاهی را در ۲۲ رشته تقسیم‌بندی می‌کنند و در هر رشته دو درصد برتر دانشمندان دنیا اعلام می‌شوند.

خبرنگار خبرگزاری ایسنا گلستان با پژوهشگر و دانشمند گلستانی که به تازگی در لیست ۲ درصد برتر دانشمندان جهان قرار گرفته، گفت و گوی صمیمانه داشته که در ادامه می‌خوانید.

نام پژوهشگر و محقق گلستانی در جدیدترین «فهرست دو درصد دانشمندان برتر دنیا» قرار گرفت

ایسنا: خود را معرفی کنید و بگویید بر چه اساسی در لیست ۲ درصد برتر دانشمندان جهان قرار گرفتید؟

من سالار فرهنگی آبریز، متولد ۱۳۶۷ در شهر تبریز هستم، دوران کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و پسا دکترا  را در دانشگاه تبریز گذراندم، در سال ۹۷ موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته کشاورزی و فیزیولوزی گیاهان داروئی از دانشگاه تبریز شدم ودی ماه ۱۴۰۲ به استخدام مؤسسه تحقیقات پنبه کشور که زیر مجموعه سازمان تحقیقات کشاورزی درآمدم.

هر ساله دانشگاه استنفورد لیستی از محققان و دانشمندان برتر را به عنوان محققان ۲ درصد برتر دنیا در رشته‌های مختلف اعلام می‌کند که به لطف خدا این افتخار نصیب من شد که در این لیست قرار بگیرم.

پارامترهای علمی وجود دارد که بر اساس آن دانشگاه استنفورد دانشمندان را رده‌بندی می‌کنندّ، ما به صورت تخصصی روی مقابله با تنش‌های محیطی به خصوص تنش‌های خشکی، شوری و فلزات سنگین در ایران کار کردیم که مجموعه این تحقیقات باعث شد تعداد استنادات و تحقیقات علمی ما بالا برود.

 تعداد مقالات علمی، تعداد استنادات علمی، جایگاه برتر هر مقاله، ضریب تأثیر و نفوذ هر مقاله از  عوامل اصلی در انتخاب دانشمندان برتر توسط این دانشگاه است که بر اساس این معیارها در این لیست قرار گرفتم.

ایسنا: چه توصیه برای دانشجویان و محققان جوان حوزه کشاورزی دارید؟

به عنوان عضو کوچکی از جامعه علمی به دانشجویان و محققان می‌کنم تحقیقات خود را برحسب نیاز علمی کشور و جهان پیش ببرند که دنیا نیز به دنبال آن است و این چیزی نیست به جز مقابله با تنش‌های محیطی نظیر کم آبی که در ایران نیز با آن مواجه هستیم.

بخش تحقیقات نیاز به حوصله و صبر زیادی دارد ممکن است شما در زمینه‌ای شروع به کار کنید و چندین بار تکرار کنید و به نتیجه نرسید اما باز هم نباید دست از تلاش بردارید زیرا در مراحل بعدی مثلاً بار پنجم و یا حتی دهم به موفقیت برسید پس باید بدانید کار پژوهشی نیازمند صبر و حوصله زیادی است.

نام پژوهشگر و محقق گلستانی در جدیدترین «فهرست دو درصد دانشمندان برتر دنیا» قرار گرفت

ایسنا: هدف اصلی شما در مرکز تحقیقات کشاورزی چیست؟

هدف نهایی ما محققان در بررسی‌های این طرح حفظ امنیت غذایی و استفاده بهینه و علمی از منابع آب و خاک است.

ایسنا: سطح علمی دانشگاه‌های استان گلستان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

استان گلستان یک استان مستعد کشاورزی است که اساتید و دانشجویان آن سطح علمی بالایی دارند. گلستان یکی از استان‌های کشور است که به صورت تخصصی دانشگاه برای رشته‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی دارد که قابل تحسین است.

ایسنا: از نظر شما مهمترین چالش حوزه کشاورزی استان گلستان چیست؟

استان گلستان یکی از استان‌های پیشرو کشور در زمینه کشاورزی است اما در این استان با برخی چالش‌های اساسی نظیر کمبود آب و خشکسالی مواجه هستیم.

در سال‌های اخیر کشت برنج به دلیل منافع اقتصادی که دارد  در این استان گسترش پیدا کرده که این امر منابع آبی ما را تهدید می‌کند و می‌توانیم با معرفی ارقام جدید و پرمحصول گیاهانی نظیر گندم و پنبه که به شرایط خشکسالی، تنش آبی و بیماری‌ها مقاوم باشند کشاورزان را تشویق کنیم به جای کشت برنج به سمت این محصولات بروند.

در دوره پسا دکترا به صورت اختصاصی بر روی گیاهان دارویی مطالعه کردم ما بیشتر گیاهان را به صورت بومی و طبیعی در کشور داریم اگر بتوانیم این گیاهان را اهلی سازی  کرده و  به کشت بالا برسانیم  ارزش افزوده بالایی برای کشاورزان داشته و  می‌تواند جایگزین اقتصادی و مهمی برای کشت برنج باشد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.